POMURJE – DEŽELA PRIJAZNIH LJUDI

Na stičišču celinskih, alpskih in morskih vremenskih dogajanj se ustvarja pomirjevalna in ugodna mikroklima: zgodnje pomladi in pozne sončne jeseni omogočajo rast vseh srednjeevropskih kultur, tudi klimatsko izbirčne vinske trte, v zdraviliščih in kopališčih pa dolge sezonske zamike.

Poleg tega vas bo navdušila tudi bogata kulturna dediščina!

TERMINI PO DOGOVORU!

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta ob 7.00 uri. Vožnja v smeri Slovenske Bistrice in vmes postanek za jutranjo kavo. Prvi postanek bomo naredili v Juršincih, kjer si bomo ogledali Puhov muzej. Ob zanimivi razlagi se bomo seznanili z dosežki in bogato dediščino, ki jo je Janez Puh zapustil za prihodnje rodove. Vožnja proti Gornji Radgoni, kjer bomo obiskali priznano vinsko klet Radgonske Gorice, dom znamenite Radgonske penine. Klet si bomo ogledali, ter degustirali pristno radgonsko kapljico. Nadaljevanje v smeri Murske Sobote do šunkarne, kjer bo degustacija prave prekmurske šunke in drugih suhomesnih izdelkov. Prijetno okrepčani se bomo podali na pot proti Lendavi. Najprej se bomo podali na pobočje Lendavskih Goric in si ogledali kapelico Sv. Trojice, kjer je na ogled postavljena skrivnostna mumija Hadika. Če boste prisluhnili zgodbi, boste izvedeli več o njegovi 400 letni zgodovini. Ko se bomo spustili z goric, se bomo ustavili pri novem razglednem stolpu, z vrha katerega bomo ugledali čudovite krajine Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske. Pot nas bo dalje vodila v smeri proti Ormožu, vmes pa nas čaka postanek za okusno večerjo ob dobri kapljici v objemu vinogradov sredi sončnega Jeruzalema. Povratek v dogovorjeno mesto v večernih urah.

Cena vključuje:

Prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vodenje izleta, degustacijo v šunkarni, ogled vinske kleti Radgonske Gorice z degustacijo (1x penina, 1 x mirno vino), ogled kapelice Sv. Trojice, zunanji ogledi po programu, vstopnina na razgledni stolp v Lendavi, ogled Puhovega muzeja, večerjo na poti nazaj, organizacija, ddv.

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki