BISERI PROVANSE IN KANJON REKE VERDON

od
629€
/Osebo
Provansa, Francija
rezerviraj

Termini

 • 8.10.-14.10.2023
  7 dni
  od 629€
  /Osebo
 • 27.4.-3.5.2024
  7 dni
  od 629€
  /Osebo
 • 29.6.-5.7.2024
  7 dni
  od 629€
  /Osebo

ZAKAJ Z NAMI?

 • specialisti za potovanja od leta 1988
 • bogat program s preverjenimi partnerji v tujini
 • zanesljiv prevoznik in vozniki
 • preverjeni hoteli z bogatim zajtrkom
 • strokovno, poučno in zabavno vodenje

PROVANSA, ki nikogar ne pusti ravnodušnega!

Provansa ima v sebi nekaj, česar ni mogoče ujeti, kar presega zemljepisne in zgodovinske meje, to je vzdušje, ki ga izžareva.

Opevali so jo pesniki in ovekovečili nekateri največji mojstri impresionističnega slikarstva. Tišine samostanskih hodnikov ne moti šelestenje oljk, ki skupaj z makom in sivko prekrivajo razgibano provansalsko krajino. Obsijana z mehko svetlobo sredozemskega sonca, je narava to čudovito deželo obilno obdarila z neštetimi dobrinami, njeni prebivalci pa so ustvarili svojevrstno kulturo, ki odseva v odlični kuhinji, slikovitih običajih in v posebno blagozvočni provansalščini.

1.dan: Celje-Ljubljana Piazenca Monak- okolica Nice

Zgodaj zjutraj, predvidoma ob 04.00 uri se bomo odpeljali iz Celja, iz Ljubljane ob 05.00 uri- Dolgi most in iz Sežane ali Nove gorice – ob 06.00 uri. Z zgodbami prežeto vožnjo si bomo na poti proti Genovi popestrili s krajšim postankom pri Piacenzi, kjer se v bližini nahaja vasica Graziano Visconti z gradom družine Visconti. Vasico so lastniki gradu pred desetletji prenovili, izgledala naj bi kot v 17. stoletju. Po urici prostega časa bomo nadaljevali pot mimo Genove in ob Ligurskem zalivu popoldne prispeli v Monaco, eno najmanjših držav na svetu. Po želji bomo obiskali Oceanografski muzej z mogočnim akvarijem, se sprehodili po vrtovih Alberta I., vstopili v Katedralo, se sprehodili ob knežji palači ( do 17h možen ogled - po želji) in se zapeljali tudi do slavne igralnice Monte Carlo (vstop za ogled možen le dopoldne). Dan bomo zaključili v okolici Nice, kjer bo naš hotel. Prosto za večerjo. Nočitev (ca. 835 km, 11 h vožnje, 3,5 h ogledi)

2. dan. Okolica Nice-Antibes-Vallauris-Cannes-Aix en Provence–Tarascon (Bocaire)

Po zajtrku se bomo zapeljali do Antibesa, mesta, ki je celo starejše kot bližnja Nica. Za njegovo še boljšo razpoznavnost pa so v zadnjih stoletjih poskrbeli: knežja družina Grimaldi, Napoleon, Picasso…Slikarju je danes posvečen Muzej, muzejska stavba pa je nekdanja graščina družine Grimaldi. Glede na jutranjo uro bo tu še prav posebno zanimiva razkošna tržnica, ki jo bomo obiskali. Nekaj prostega časa in nadaljevanje ob zalivu Golf Juan. Slišali bomo zgodbo o cesarju Napoleonu, ki se je tam izkrcal, kot ubežnik iz Elbe, da bi ponovno zbral vojsko in nadaljeval osvajalsko pot. Na poti do Cannesa se bomo ustavili tudi v znanem lončarskem mestu Vallauris, kjer je v mestu in okolici kar nekaj časa preživel tudi Picasso. V mestnem muzeju si bomo ogledali njegovo znamenito stensko sliko »Vojna in mir«, še vedno pa bomo lahko v lončarskih trgovinicah kupili kako praktično in lepo darilce…. Vožnjo bomo nadaljevali v Cannes in se ustavili ob festivalski dvorani, kjer se vsako leto odvija največji filmski dogodek. Prosti čas za samostojne oglede, obisk griča Le Suquet, tržnice in za prigrizek ali pijačo. Popoldan vožnja v osrčje Provanse, Aix en Provence, mesto rimskih cesarjev in dobrega kralja Reneja, ter rojstno mesto velikana slikarske umetnosti - Cezanna. Sprehodili se bomo po drevoredu platan, videli številne fontane in poskusili znamenito sladico »calisson«. Vožnja v mesto Sv. Marte in »grozne zveri tarasque« - Tarascon ( okolica). Večerja in nočitev. (300km – vožnja 5.5h – 6h ogledi)

3. dan: Tarascon-Pont du Gard-Avignon-Fontaine de Vaucluse–Gordes- Roussillon- Tarascon

Po zajtrku vožnja v dolino reke Gardon, kjer se bomo sprehodili po najlepše ohranjenem rimskem akvaduktu »Pont du Gard«. Naslednji ogled bo namenjen mestu Avignon. Sprehodili se bomo ob papeški palači (po želji in doplačilu vstop v palačo), kamor so se v 14. stoletju za krajše obdobje preselili papeži iz Rima. Nekaj prostega časa za kavico na Urnem trgu z Mestno hišo in gledališčem. Za zaključek se bomo spustili še do ostankov starega, v poplavah poškodovanega mosta – in morda zapeli znano pesmico »Sur le pont d'Avignon«. Popoldne nas čaka zanimiva vasica Fountain de Vaucluse, kjer je središče vsega dogajanja trg ob reki Sorgue. Le nekaj minut hoje se pod visoko pečino nahaja kraški izvir te reke – kot nekakšna fontana, ki privablja speleologe z vseh delov sveta. Mestece je znano po papirni industriji in tudi po tem, da je v njem nekaj časa preživel pesnik Petrarca. Naslednji postanek bo ogled Muzeja sivke Luberon (Coustellet). Sledila bo neke vrste panoramska vožnja, kjer bomo videli samostan Senanque, čudovito vasico Gordes (je med najlepšimi v Franciji) in zaključili v mali vasici Roussillon, znani po okri in »legendi o rdeči pečini«. Tu nas bo čakala zaslužena večerja. Pozen povratek v naš hotel. Nočitev.(170km - 4.30h vožnje - 8.30h ogledov)

4. dan. Tarascon–Saint Remy-Glanum-Les Baux–Arles-Tarascon

Po zajtrku se bomo podali do mesteca Saint Remy in izvedeli vse kar je povezano z monaško družino Grimaldi. Nadaljevali bomo v smeri Les Baux in na poti videli ostanke grško-rimskega starega mesta Glanum, ki se pričenja prav tam, kjer je nekoč v bližnjem Sanatoriju domoval Van Gogh in v tistem času ustvaril čudovita pokrajinska platna (ogled). Družinska zgodba Grimaldi se bo nadaljevala v gorski vasici z utrdbo Les Baux. Ogledali si bomo mestece, se po želji povzpeli do utrdbe in kasneje vstopili še v slikarski svet z digitalno tehniko opremljenega starega kamnoloma, ki bo v letu 2023 gostil slikarje svetovnega slovesa (od Wermeera do Van Gogha-doplačilo). Pot bomo nadaljevali do starega mlina na veter (mali vzpon do mlina - Alfonz Daudet) in vožnja mimo vasice Fontvieille. Pozno popoldne bomo zaključili v Arlesu, bogatem mestu rimskih izkopanin in srednjeveških znamenitosti. Videli bomo cerkev Svetega Trophima, Mestno hišo in Van Goghovo zavetišče - Hotel Dieu. Sprehodili se bomo do rimskega gledališča, v bližnji Amfiteater bomo tudi vstopili. Prosto za samostojne oglede in večerjo. Povratek v hotel. Nočitev. (70km - 2h vožnja, 9h ogledi)

5.dan. Tarascon-Nimes-Aigues Mortes-Saintes Maries de la mer-Aix en Provence

Po zajtrku se bomo ta dan prepustili sproščenemu vzdušju. Že prvi ogled bo vreden postanka– mesto Nimes iz antičnih časov. Dianini vrtovi, po katerih se bomo sprehodili, so prav gotovo najlepši predel tega zgodovinskega mesta. Videli bomo tudi bližnji Tempelj Maison Caree, posvečen Augustusovima posvojencema, ter Amfiteater, ki je na moč podoben tistemu iz Arlesa. Pot bomo nadaljevali v bogat agrokulturni predel Provanse-Camargue z delto reke Rhone, solinami in malimi zgodovinskimi mesti. Zapeljali se bomo do mesta Aigues Mortes (pokrajina Languedoc-Roussilon), ki je obdano z mogočnim obzidjem in se sprehodili med številnimi trgovinicami in restavracijami do spomenika kralja Ludvika Svetega. Slišali bomo zgodbo njegovega življenja iz časa križarskih vojn. Prosto za kavo. Po želji bo možen bo tudi vzpon na obzidje (pot po obzidju traja dobre pol ure). Nadaljevali bomo v osrčje pokrajine Camargue, ki je znana kot rastlinski in živalski rezervat. Tu bomo videli kamarške konje in bike, s slamo krite male hiške, z malo sreče pa tudi plamence. Dežela je znana po pridelavi riža in vina, še posebej je njeno bogastvo turizem. Prispemo do znamenite vasice St. Maries de la Meri in vmes poslušamo o legendah iz preteklosti, v cerkvi sredi mesteca pa obiščemo še relikvije črne Sare, zavetnice ciganov in svetovnih popotnikov. Možnost (po dogovoru) vožnje z ladjo v delto reke Rhone z obiskom rejcev kamarških bikov in konj! Prosti čas bo tudi za kopanje (če bo letni čas dopuščal) in zgodnjo večerjo v lastni režiji. Polni lepih vtisov se bomo proti večeru odpeljali do hotela (v okolici Aix en Provence). Nočitev (220 km 4.5h 8 h ogledi+ večerja)

6. dan: Aix en Provence-Valensole–Moustiers Sainte Marie-Soteska Verdon–Castellanne–Le Cannet

Po zajtrku se bomo podali na pot čez najobsežnejše predele polj sivke–po planoti Valensole. Ustavil se bomo, a le v prodajalnah, kjer bomo lahko dobili izdelke iz letošnje sivkine žetve. Naslednji postanek bo Moustiers Sainte Marie, mesto, znano po fajansi (pol porcelanski izdelki). Vasico in izdelke si bomo pogledali, čas pa bo tudi za kosilo(v lastni režiji). Sledila bo vožnja v osrčje kanjona reke Verdon, ki velja za največjega v Evropi in drugega na svetu. Vožnja po kanjonu na razdalji le dobrih 35km do mesteca Castellanne, bo potekala ob večkratnih postankih za fotografiranje. Še zadnji del vožnje tega dne do hotela v okolici Le Cannet (predmestje Cannesa). Nastanitev in prosti čas. Nočitev.(210 km/ 6h vožnje.)

7. dan Le Cannet-Nica–Eze-Ljubljana-Celje

Po zajtrku se bomo zapeljali do Nice, zgodovinskega in pomembnega letoviškega mesta. Preko trgov Garibaldi, Massena, Saleya, se bomo sprehodili še po Francoski ulici in Angleški promenadi. Vstopili bomo v katedralo Svete Reparate in mimo Opere prečkali Cvetlično tržnico ter se z vzpenjačo povzpeli na najlepšo razgledno točko Nice: Coline du Chateau (Grajski hrib). Nadaljevali bomo po eni izmed cest »corniche« in slišali zgodbo o princesi Grace, se vozili ob Mravljinčnem zalivu ter Vili Ephrussi de Rotschild. Zadnje mestece, vredno ogleda pa se skriva pod trdnjavo Eze, kjer se nahaja eksotični botanični vrt, ki ga ne smemo zamuditi! Prosti čas bo namenjen individualnim ogledom, za zaključek potovanja pa bomo vstopili še v proizvodne prostore znane parfumerije, kjer iz naravnih sestavin pridobivajo esence za kozmetiko. Možnost nakupa. Povratek domov preko Italije - mimo Genove, Brescie, Benetk in z nekaj postanki za počitek in prigrizek. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah. (825 km -10h vožnje)

V ceno vključeno: avtobusni prevoz (dnevne vožnje), 2 šoferja, vse cestne pristojbine, taxe in cestnine, hotel turistične kategorije; 6XNZ v dvoposteljnih sobah, 2X večerja, vstopnine za Pont du Gard, Muzej Vallauris, Muzej lavande Luberon, Arena Arles, Botanični vrt Eze, zunanji obiski vseh znamenitosti, navedenih v programu, turistično vodenje, organizacija potovanja

CENA:

629 EUR ob udeležbi minimalno 45 potnikov

658 EUR ob udeležbi minimalno 40 potnikov

689 EUR ob udeležbi minimalno 35 potnikov

719 EUR ob udeležbi minimalno 30 potnikov

787 EUR ob udeležbi minimalno 25 potnikov

DOPLAČILA po želji: vstopnina Grad Les Baux s Katedralo svetlobe 18 EUR (zaželena predhodna najava), Oceanografski muzej Monaco 18 EUR, Palača Avignon 12 EUR, Palača Monaco 10 EUR, Daudetov mlin 2 EUR

Doplačila za zavarovanja: vse cene so skupinske, minimalno 10 potnikov na polici:

• zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 9 eur

• zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni 30 eur. Zavarovanje odpovedi potovanja in prekinitve potovanja; zavarovan je izostanek ali prekinitev potovanja. Zavarovani vzroki so: nepričakovane hude bolezni tudi v času pandemij in epidemij, hude telesne poškodbe zaradi nesreče, smrt, nepričakovani hudi zapleti v nosečnosti, večja materialna škoda v enem od vaših stanovanj zaradi elementarnega dogodka, požara, počene

vodovodne cevi ali kaznivega dejanja.

• Celostno zavarovanje 45,00 eur (vključuje zavarovanje odpovedi potovanja in prekinitve potovanja, zavarovanje prtljage, iskanje in reševanje, potovalno zdravstveno zavarovanje, zavarovanje osebne odgovornosti na potovanju)

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki