PRAGA

Praga, Češka
Povpraševanje

Termini

 • /

Mesto imenujejo zlato, zaradi brezštevilnih zvonikov in stolpov. Skrbno obnovljene ulice gotskega starega mesta, mistika nekdanje židovske četrti Josefov, slikovito nabrežje in najlepši most na svetu vas ne bodo pustili ravnodušnih. Če k temu dodamo odlično pivo, raznovrstno nočno življenje in odlične nakupovalne centre, veste, da vam zagotovo ne bo dolgčas. Obiščite mesto, ki mu je za vedno pustil pečat tudi naš mojster Plečnik.

TERMINI PO DOGOVRU!

ZAKAJ Z NAMI?

 • specialisti za šolske ekskurzije od leta 1988
 • bogat program s preverjenimi partnerji v tujini
 • zanesljiv prevoznik in vozniki
 • preverjeni hoteli z bogatim zajtrkom
 • strokovno, poučno in zabavno vodenje
 • možnost obročnega odplačevanja

CENA VKLJUČUJE:

 • vožnja s sodobnim turističnim avtobusom
 • cestne pristojbine in parkirnine ter strošek 2 voznikov
 • vse zunanje oglede po programu
 • strokovno vodenje potovanja
 • nočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije, namestitev v več posteljnih sobah
 • večerja v pivnici
 • vstopnine: katedrala Sv. Vita, Zlata ulica, bazilika Sv. Jurija, stara kraljeva palača, razstava (Zgodba Praškega gradu) in grad Hluboka
 • strošek spremljevalcev (1/15 dijakov)
 • organizacija in ddv
 • zavarovanje rizika odpovedi

Program ekskurzije:

1. DAN : dogovorjeno mesto - Češke Budejovice - Praga

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta ob 04:00 uri. Vožnja proti Češki, s prvim daljšim postankov v Čeških Budejovicah. Češke Budejovice, glavno mesto Južne Češke so kar velik kraj. Njihovo imenitno zgodovinsko jedro obkrožajo industrijska predmestja, ki pa so dom nekaterih znanih proizvodov, med njimi tudi piva Budweiser. Vse ceste vodijo na mogočen trg, ki je nedvomno eden najlepših mestnih prostorov Evrope. Vsaka stranica kvadratnega trga je dolga 133 m, trg pa obdajajo arkadne meščanske hiše, od katerih so mnoge iz srednjega veka, vendar pa so vsa njihova pročelja iz kasnejših obdobij. Med sprehodom po mestu si bomo pogledali Radnice (Magistrat), ki je nedvomno najodličnejša zgradba v mestu, Črni stolp, Kneislovo hišo in dominikanski samostan. Po ogledu vožnja do gradu Hluboka , ki je za Hradčani najbolj obiskan grad v državi. Kraljevsko utrdbo je dal Otokar II. postaviti na skalah, ki se dvigajo nad Vltavo, da bi imel pod nadzorom ambiciozne Vitkoveke. Po ogledu gradu nadaljevanje vožnje do Prage. Praga, ki jo Čehi v svojem jeziku imenujejo Praha, je glavno mesto Češke republike in je s približno 1,2 milijona prebivalcev največje mesto na Češkem. Zemljepisno leži v osrednjem delu Evrope ob plovni reki Vltavi, ki je pritok reke Labe na sredini češke kotline in je kulturno ter ekonomsko središče Češke. Reka Vltava je v preteklosti mesto že večkrat poplavila. Ima prečudovito, dobro ohranjeno srednjeveško mestno jedro Hradčani (Hradčany) in znamenite ostale predele mesta, kot so Malá Strana na levem, ter Staré Město in Nové Město na desnem bregu Vltave. Mesto se je pričelo hitreje razvijati ob izgradnji železniškega omrežja leta 1848, kar je vplivalo na močan razvoj gospodarstva, posledično pa povečanje prebivalstva. Po prihodu najprej krožni ogled z avtobusom, nato pa peš ogled starega mesta. Tukaj je gotovo najimenitnejši Staromestni trg s Staro mestno hišo in njeno astronomsko uro iz 15. stoletja, tukaj je spomenik Jana Husa in mnogo mogočnih cerkva in palač. Vaclavske namesti so kraj, kjer najbolje začutimo utrip mesta, še posebej prostor »pod konjem« (bronasti kip Sv. Vaclava na konju), ki je priljubljeno zbirališče Pražanov. Skozi ta del mesta poteka t. i. Kraljeva pot po kateri so nekoč hodili kralji ob kronanju. Ogledamo si lahko še Stanovsko gledališče, Betlehemsko kapelo in Smetanov muzej. Malo bolj severno se nahajajo ostanki judovskega geta Josefov. Judje so živeli v Pragi od 12. do sredine 19. stoletja. Dan bomo zaključili ob večerji v eni izmed znamenitih praških pivnic. Vožnja v hotel in prenočevanje.

2. DAN : Praga - Slovenija

Po zajtrku se bomo v spremstvu lokalnega vodnika odpravili na ogled grajskega kompleksa Hradčani, ki po Guinessovi knjigi rekordov velja za največji grad na svetu. Konec prve svetovne vojne je grad pričakal v obupnem stanju propadanja. Nekdanji blišč in veljavo mu je po naročilu prvega predsednika Češkoslovaške republike, Masaryka, povrnil naš Plečnik. Plečnik je rad uporabil in v prenovo vključeval elemente iz okolja in jih poudaril, da so se zasvetili v novem sijaju. V grajski kompleks sodi nekdanji dvorec čeških kraljev, danes pa sedež češke vlade, katedrala Sv. Vida s stolpom Daliborka in seveda znamenita Zlata ulica. Slednja je ime dobila po zlatarjih, ki so v 17. stoletju tu živeli in delali v pisanih hišicah. Danes so v majhnih hišicah s pravljičnim vzdušjem številne prodajalne spomenikov. Eden najbolj znanih prebivalcev te ulice je bil pisatelj Franz Kafka, ki je tu iskal navdihe za svoje zgodbe. Po ogledu vrnitev z grajskega hriba preko Karlovega mosta. Ta velja za eno največjih znamenitosti Prage. Zgrajen je bil leta 1367 in je okrašen s kipi svetnikov. Med njimi je tudi kip Sv. Janeza Nepomuka, ki so ga prav s tega mostu vrgli v Vltavo. Nekoč je bil romarska pot, danes pa je raj za ulične zabavljače in prodajalce spominkov. Tu se zgrinjajo slikarji, prodajalci spominkov, glasbeniki, kiparji itd. Pred odhodom iz Prage še nekaj prostega časa za nakup spominkov in popoldanski odhod proti domu. Predviden povratek v dogovorjeno mesto v poznih nočnih urah, oz. zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

Doplačila:

 • zavarovanje z asistenco v tujini

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki