Nizozemska

od
Za ceno nas kontaktirajte
/
Nizozemska
rezerviraj

Termini

 • Po dogovoru
  4 dni
  za ceno nas kontaktirajte
  /

ZAKAJ Z NAMI?

 • specialisti za šolske ekskurzije od leta 1988
 • bogat program s preverjenimi partnerji v tujini
 • zanesljiv prevoznik in vozniki
 • preverjeni hoteli z bogatim zajtrkom
 • strokovno, poučno in zabavno vodenje
 • možnost obročnega odplačevanja

Že stoletja se prebivalci delte Rena borijo z naravo. Neprijazno okolje je iz njih ustvarilo delavne in zelo prilagodljive ljudi, ki so bili vedno kos naravnim in drugim tegobam. Najlepši dokaz vsega tega so polderji. Ozemlja, ki so jih Nizozemci po 16. stol. iztrgali vodi, predstavljajo velik del površine te dežele. Tu so zrasla sijajna mesta, kjer tradicijo starodavnih pomorščakov dopolnjujejo sodobne ideje. Prislovično strpni Nizozemci, ki s ponosom gledajo na slavne prednike Erazma Rotter­damskega, Rembrandta in Van Gogha, so pusto pokrajino zasadili z barvitimi vrtovi, polnimi tulipanov in azalej. Ljubezen do svobode odprte družbe srečamo povsod, še posebej v velikem domoljubju, ki preveva tamkajšnje prebivalstvo. V spominu ostanejo tudi nepozabni futuristično zasnovani urbanistični projekti, ki kažejo na ustvarjalni polet Nizozemcev.

Program ekskurzije:

1. DAN:

Transfer do odhodnega letališča za jutranji polet proti Amsterdamu. Po pristanku se z avtobusom odpeljemo v Zaanse Schans. Vasica je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo. Obiskali bomo coklarno in sirarno, pokukali pa tudi v enega od mlinov. Nato se odpeljemo v simpatično ribiško vasico Volendam. Prijetno ribiško mestece krasijo majhne zelene hiške, obdane s kanali in pristaniščem, kjer danes kraljujejo galebi. Tlakovana ulica ob morju pelje mimo številnih trgovinic s spominki, pa tudi mimo art hotela Spaander z zelo zanimivo zgodovino. Med bolj znanimi imeni gostov hotel sta gotovo Renoir in Picasso, čeprav obsežna zbirka več kot 1400 slik priča o številu slikarjev, ki so obiskali to malo ribiško mesto. Po ogledu vožnja v Amsterdam,. Nekaj prostega časa in vožnja v hostel v okolici mesta. Večerja in prenočevanje.

2. DAN:

Po zajtrku nas čaka vožnja v Rotterdam. Dopoldanski sprehod po enem največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogled predela Cubic houses of Rotterdam. Dalje se odpravimo v Den Haag, glavno mesto južne Holandije, kjer domuje parlament. Pozornost posvetimo Palači miru, sedežu Meddržavnega sodišča, poglavitnega sodnega organa OZN. Sledi postanek v letoviškem mestu Scheveningen, nato pa še vožnja v Delft. Obisk tovarne znanega sinjega porcelana, kjer nam bodo predstavili način izdelave, imeli boste tudi možnost nakupa. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. DAN:

Po zajtrku si privoščimo Amsterdam in nadaljujemo z ogledi. Najprej se vkrcamo na ladjico, ki nas popelje po kanalih vse do brusilnice diamantov. Ogled. Od tam se peš odpravimo mimo cvetlične tržnice Bloemenmarkt, do trga Dam s Kraljevo palačo. Okoliške ulice predstavljajo središče trgovske četrti, kjer je na vsakem koraku mogoče srečati ljudi z vsega sveta in začutiti živahen, kozmopolitski utrip. Amsterdam je bil dom velikih umetnikov. Med najpomembnejšimi sta zagotovo Rembrandt van Rijn in Vincent van Gogh Ta dan posvetimo tudi ogledu četrti Jordaan. Ogled hiše – muzeja, kjer je zadnji dve leti svojega življenja preživela židovska deklica, katere dnevnik berejo povsod po svetu – Ana Frank. ( obvezna rezervacija najmanj 2 meseca vnaprej ) Čaka nas še Rembrandtov trg in Rdeča četrt. Seveda si privoščimo nekaj prostega časa za občutek mestnega utripa in morebitne nakupe spominkov. Vožnja v hotel, večerja, prenočevanje.

4. DAN:

Po zajtrku prosto do odhoda avtobusa na letališče za opoldanski polet proti odhodnemu letališču. Transfer do Celja s predvidenim povratkom v popoldanskih urah.

Cena vključuje: povratni let v Amsterdam z bližnjega letališča, ročna prtljaga (manjša torba in kabinski kovček), letališke takse in pristojbine, transfer Celje – odhodno letališče – Celje, avtobusni prevoz na Nizozemskem po programu s cestninami in parkirninami, 3 prenočevanja v mladinskih hotelih ali hotelih turistične kategorije na osnovi polpenziona v več posteljnih sobah, vstopnine po programu (muzej Ane Frank, brusilnica diamantov, tovarna keramike v Delftu, ladjica, mlin na veter), strošek spremljevalca na vsakih 15 prijavljenih, strokovnega vodenja in organizacije ekskurzije ter DDV 

Priporočamo doplačilo celostnega zavarovanja ( riziko odpovedi in asistenca v tujini ) 39,00 eur

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki