NACIONALNI PARKI HRVAŠKE

Termini

  • /Povpraševanje

Cena vključuje: avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, parkirnine in cestnine, 2x polpenzion v hotelu 3* v dvo ali več posteljnih sobah, vstopnine in lokalno vodenje v nacionalnih parkih Plitvice (vožnja z ladjico), Krka (vožnja z ladjico) in Paklenica, spremstvo in strokovno vodstvo slovenskega vodnika ves čas izleta, stroške spremljevalcev, organizacije izleta in DDV ter osnovno nezgodno zavarovanje.

1.dan:

Odhod z udobnim turističnim avtobusom izpred dogovorjenega mesta v zgodnjih jutranjih urah proti Hrvaški* do prvega nacionalnega parka Plitvice. Nacionalni park Plitvice velja za enega najlepših v Evropi. V gozdnatem planinskem kraju se eden pod drugim niza šestnajst čudovitih jezer, ki so kristalno modro-zelene barve. Skozi stoletja je voda izklesala in oblikovala korita in tolmune. V parku boste uživali v naravi in se sprehajali po urejenih poteh (voden ogled v spremstvu lokalnega vodnika), vmes vožnja z ladjico in vlakom. Po ogledu Plitvic boste pot nadaljevali proti Šibeniku. Večerni ogled katedrale sv. Jakova in trdnjave svetega Mihovila. Namestitev v hotelu in čas za večerjo. Po večerji prosto. Nočitev.

2.dan:

Po zajtrku vožnja do nacionalnega parka Krka. Krka je najznamenitejša reka hrvaškega krasa, ki je na poti do morja ustvarila številna jezera, slapove in brzice. V najlepšem delu, med Roškim slapom (42 m) in Skradinskim bukom (46 m) je otoček Visovac, kjer stoji frančiškanski samostan z dragoceno knjižnico. Voden ogled in vožnja z ladjico na relaciji Skradinski Buk – Visovac, Roški slap – Skradinski Buk. Po pravljični pokrajini reke Krke sledi vožnja proti Zadru. Namestitev v hotelu in večerja. Po večerji voden ogled mesta, kjer si boste ogledali ulico Kalelargo, zunanjost največje cerkve v Dalmaciji – katedrale sv. Anastazije, mestno obzidje, Morske orgle, kjer valovi s kroženjem in prehajanjem skozi glasbene cevi, postavljene pod morjem, ustvarjajo neverjeten zvok, tako imenovano »morsko glasbo« in Pozdrav soncu, delo arhitekta Nikole Bašiča, arhitekturno znamenitost, ki jo sestavlja tristo večplastnih steklenih plošč, postavljenih v isti ravni s kamnito ploščadjo na rivi, v obliki kroga, s premerom 22 metrov. Nočitev.

3.dan:

Po zajtrku vožnja do nacionalnega parka Paklenica, ki se razteza na najbolj atraktivnem prostoru južnega dela Velebita, največjega hrvaškega gorovja, vključujoč tudi njegove najvišje vrhove. Glavna atrakcija parka sta dve impresivni soteski Velike in Male Paklenice, ki sta vsekani v planino od morja in vse do samih vrhov. Za šolske skupine se izvede pohod, ki vključuje ogled jame in hojo do Gozdne hiše ter do planinskega doma. Na razmeroma majhnem prostoru nacionalnega parka je več neobičajnih kamnitih reliefnih oblik, nekaj jam, ohranjena pa je tudi izjemno bogata in raznolika flora in favna. Po ogledu se boste po novi avtocesti Dalmatini odpeljali proti odhodnemu mestu, kamor boste prispeli v večernih urah.

Možna doplačila (ob prijavi):

  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
  • vplačana akontacija ob prijavi je nepovratna, ne glede na razlog odpovedi - priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni.

*možna pot do Kutine, za obisk tamkajšnje šole v okviru projekta Evropska vas.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki