MADRID

Madrid, Španija
Povpraševanje

Termini

 • Po dogovoru
  4 dni
  Za ceno nas kontaktirajte
  /

ZAKAJ Z NAMI?

 • specialisti za šolske ekskurzije od leta 1988
 • bogat program s preverjenimi partnerji v tujini
 • zanesljiv prevoznik in vozniki
 • preverjeni hoteli z bogatim zajtrkom
 • strokovno, poučno in zabavno vodenje
 • možnost obročnega odplačevanja

MADRID

Največje mesto Španije, dom španskega kralja se nahaja ob reki Manzanares. Obstaja več teorij o izvoru imena Madrid. Po legendi je Madrid ustanovil Ocno Bianor (sin kralja Tyrrhenius, Toskane in Mantova) in je bil imenovan Metragirta ali Mantua Carpetana. Drugi trdijo, da je bilo prvotno ime mesta Ursaria ('dežela medvedov' v latinščini), zaradi številnih medvedov, ki naj bi jih našli v bližnjih gozdovih, ki skupaj z jagodnim drevesom (špansko: madroño) predstavlja simbol mesta od srednjega veka. Med zanimivostmi Madrida so tri mednarodno sloveče umetniške galerije, kraljevska palača, veličastni javni trgi ter številni muzeji, polni zakladov španske zgodovine.

1. dan: CELJE-MADRID

Odhod iz Celja v zgodnjih jutranjih urah in vožnja proti odhodnemu letališču. Polet proti Madridu predvidoma v dopoldanskem času. Pristanek na madridskem letališču, prihod v mesto in nastanitev v mladinskem hotelu v središču mesta blizu turističnih znamenitosti. Po kratki osvežitvi se bomo odpravili raziskovat prestolnico. Od Plaza de Espana, kjer stoji spomenik najslavnejšega španskega pisatelja Miguela de Cervantesa in njegovih glavnih junakov, Don Kihota in Sanče Panse, se bomo sprehodili po enem najbolj priljubljenem sprehajališču mimo Kraljeve palače do srca starega Madrida. Ta se razteza od očarljive Plaze de la Villa do prometne Puerte del Sol, ki prekipeva od zgodovine in zanimivih znamenitosti. Na tej poti bomo videli tudi četrt La Latina, ali Barrio de las Letras, ki je bila dom velikih pisateljev iz 17. stoletja, kot je Lope de Vega, čigar hiša je danes muzej z umetninami iz tistega obdobja in vrtom na dvorišču. Današnje kulturno življenje zajema klasične predstave v gledališču Teatro Español in predstave flamenka v živo v restavracijah s predstavami tablao. Kavarne in pivnice se odpirajo na živahne terase, elegantni bistroji in butiki pa obdajajo tlakovane ulice. Sprehodimo se do Callejón del Gato, majhne ulice na robu Barrio de las Letras. V 17. stoletju se pojavi z imenom Calle del Gato na zemljevidu Teixeira (1656) za priljubljenim Corral de comedias de la Cruz. Od prve četrtine 20. stoletja je bila ulica za pešce, zaprta za promet z vozili in je takrat imela dve zrcali v polni dolžini, eno konkavno in drugo konveksno, v katerih so mimoidoči, mladi in stari bili videti zabavni ali prestrašeni zaradi svojih deformiranih teles, kar spominja na "Kihota ali Sančosa". Videli bomo tudi Parlament (Congreso de los Diputados), Plaza de Santa Ana in Las Huertas, ter samostan Descalzas Reales. Na Plazi Mayor so nekoč izvajali inkvizicijske sodbe in usmrtitve. Ta ostebričen trg je najodličnejši primer arhitekturne zapuščine Habsburžanov. Po ogledu večerja in prenočevanje.

2. dan: MADRID

Po zajtrku se bomo sprehodili do Plaza de Oriente, kjer je poleg madridske opere še osrednja katedrala Almudene, kjer sta se pred leti poročila princ Filip in doña Letizia, in do parka, kjer so kipi vseh španskih monarhov. Dopoldan bomo posvetili tudi ogledu muzeja Prado, ki obsega največjo zbirko španskega slikarstva na svetu. Muzej so odprli leta 1819. Po ogledu muzeja sprehod po ulicah Paseo del Prado. V 18.stoletju, še preden so zgradili muzeje in razsipne hotele burbonskega Madrida, so postavili Museo del Prado, ki je kmalu postal modno sprehajališče. Museo danes slovi predvsem po galerijah in muzejih. Med velikimi spomeniki iz časa Karla III. So Puerta de Alcala, Fuente de neptuno in Fuente de Cibeles. Po ogledu muzeja Prado se bomo ustavili še za ogled muzeja Reina Sofia, kjer bomo videli najznamenitejšo Picassovo sliko Guernico, ki predstavlja vrhunec kubizma, poleg tega pa ima slika tudi neprecenljivo zgodovinsko vrednost. V muzeju nas bo pričakal lokalni vodnik in nas popeljal po enem od vodenih ogledov muzeja (Visita Escolar, Modernidad y Vanguardia ali La guerra). Po ogledu boste nato šli do Plaze de Cibeles in proti Puerti de Alcali ter si ogledali še park Retiro, kjer je poleg steklene palače in spomenika Alfonzu XII., tudi edini spomenik padlemu angelu na svetu. Nato se bomo spustili še do železniške postaje Atocha in si pogledali spomenik žrtvam terorističnega napada. Ta večer bomo imeli organizirano tipično špansko večerjo in čas za druženje. Prenočevanje.

3. dan: MADRID

Po zajtrku v hostlu bomo nadaljevali s spoznavanjem španskega mesta. Sprehodili se bomo do egipčanskega svetišča, templja Dabod, in nato do katedrale Almudena, ki je katoliška stolnica v Madridu in v kateri je sedež rimskokatoliške nadškofije Madrid. Posvetil jo je papež Janez Pavel II. leta 1993. Oglede bomo nadaljevali na Gran Via. To glavno prometno arterijo sodobnega mesta so odprli leta 1910. Nadaljevanje poti po znameniti ulici Arenal do Casa Museo Raton Perez in nato mimo Plaza de Colon, ki je nedvomno eno od žarišč Madrida in je posvečen velikemu raziskovalcu iz 15. stoletja Krištofu Kolumbu. Nadaljujemo do nogometnega stadiona Santiago Barnabéu, kjer bomo imeli voden ogled. Večerja in prenočevanje.

4. dan: MADRID-CELJE

Po zajtrku se bomo sprehodili po ulicah starega Madrida do Kraljeve palače-Palacio Real. Prostrana in razkošna madridska Kraljeva palača je bila zgrajena da osupne. Kraljeva družina je palačo uporabljala do razdedinjenja Alfonza XIII. 1931. Sedanji kralj Filip VI. Španski živi v skromnejši palači- Zarzueli zunaj Madrida, v Kraljevi palači pa potekajo državne svečanosti. Po ogledu se ustavimo v tipični kavarni Chocolateria de san Gines in poskusimo »churros con chocolate«. Opravimo še nakup spominkov za domov. V popoldanskih urah se odpeljemo na letališče, od koder bomo poleteli proti domovini. V Celje bomo prispeli v poznih večernih ali zgodnjih jutranjih urah.

V ceno je všteto: transfer Celje – letališče – Celje, ročna prtljaga, letališke pristojbine, vozovnice za metrobus, 3 namestitve v mladinskem hostlu v središču mesta v več posteljnih sobah s kontinentalnim zajtrkom, 2 x večerja, 1 x tipična španska večerja, vse vstopnine po programu (Kraljeva palača, stadion Santiago Barnabeu, muzej Prado, muzej Reina Sofia), organizacija, spremstvo profesorjev spremljevalcev 1/15, strokovno vodenje špansko govorečega vodnika, organizacija in DDV.

Možna doplačila (po želji in ob prijavi): vse cene so skupinske, minimalno 10 potnikov na polici

zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 7 eur

zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni 39 eur. Zavarovanje odpovedi potovanja in prekinitve potovanja; zavarovan je izostanek ali prekinitev potovanja. Zavarovani vzroki so: nepričakovane hude bolezni tudi v času pandemij in epidemij, hude telesne poškodbe zaradi nesreče, smrt, nepričakovani hudi zapleti v nosečnosti, večja materialna škoda v enem od vaših stanovanj zaradi elementarnega dogodka, požara, počene vodovodne cevi ali kaznivega dejanja,

 • Celostno zavarovanje 55,00 eur (vključuje zavarovanje odpovedi potovanja in prekinitve potovanja, zavarovanje prtljage, iskanje in reševanje, potovalno zdravstveno zavarovanje, zavarovanje osebne odgovornosti na potovanju)

Opomba: v primeru, da bo v času našega bivanja v Madridu na voljo ogled nogometne tekme Real Madrida ali Atlético de Madrid , si bomo ob doplačilu tekmo tudi ogledali. Ceno za ogled tekme lahko sporočimo, ko bodo znani datumi in cene vseh tekem.

Splošni pogoji so sestavni del ponudbe: https://www.orel-travel.si/pogoji-poslovanja

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki