LINZ IN CELOVEC

Termini

  • /

Cena vključuje avtobusni prevoz s cestninami, parkirninami, dnevnico voznika in DDV, 1x nočitev na osnovi polpenziona v hotelu turistične kategorije, v več posteljnih sobah, vstopnine za ARS Electronica, Minimundus in hrib opic, spremstvo strokovnega vodnika, 1 profesorja spremljevalca na vsakih 15 prijavljenih, organizacijo potovanja in DDV.

1.dan:

Odhod izpred šole ob 4:30 in vožnja proti Mariboru, čez mejo in proti Zgornji Avstriji, do Linza, ki je bilo včasih sedež jeklarske in kemične industrije, danes pa se turistično zelo razvija, še posebej po letu 2009, ko je bilo mesto evropska kulturna prestolnica. Ena od priljubljenih mestnih oaz je hrib Pöstlingberg. Obiskovalci, ki so bolj naklonjeni sodobni virtualni realnosti in novim tehnologijam lahko na levem bregu Donave obiščejo Ars Electronica Center. Na Festivalu Ars Electronica že od leta 1979 vsako leto v začetku septembra predstavijo družbenokritično umetnost, povezano z novimi (digitalnimi) tehnologijami. Mi bomo najprej obiskali Ars Electronica Center – »muzej prihodnosti«. Med drugim bo tukaj sila zanimivo sedeti na tleh prostora Deep Space in skozi posebna očala opazovati Zemljo, sončni sistem, Mlečno cesto itd. Po ogledu muzeja se bomo odpravili v mesto na individualno kosilo, nato pa si bomo ogledali mestne znamenitosti in zagotovo bo tudi čas za pokušino znamenite linške torte. Najbolj poznana po njej je slaščičarna Jindrak. Po ogledih sledi vožnja do hotela, kjer se bomo udobno namestili in se pripravili na večerjo. Nočitev.

2.dan:

Po zajtrku se ob 8. uri odpeljemo proti jugu, v glavno mesto avstrijske zvezne dežele Koroške, Celovec. Najprej se bomo ustavili pri vojvodskem prestolu, na Gosposvetskem polju, kjer so dolga stoletja ustoličevali karantanske vojvode. Gre za kamniti prestol z dvema sedežema, ki stoji na polju pri kraju Gospa Sveta. Prestol je imel pomembno vlogo v tretjem delu obreda ustoličevanja koroških vojvod, saj je na njem novi vojvoda potrdil fevde vazalom. Po ogledu pomembne točke slovenske zgodovine, se bomo zapeljali v mesto in se sprehodili skozi središče z zunanjimi ogledi in postankom pri Deželnem muzeju, kjer v dvorani grbov hranijo Knežji kamen, na katerem so na Krnskem gradu ustoličevali karantanske kneze. Zadnji, ki je to storil na tradicionalni način, je bil Ernest Železni, leta 1414. Sprehod skozi stari del mesta s središčem »Stari trg« in do zmajevega vodnjaka na »Novem trgu«. Čas za individualno kosilo in nato vožnja do Vrbskega jezera, enega od najtoplejših alpskih jezer, kjer se bomo odpravili v Minimundus in si ogledali park miniatur prepoznavnih stavb s celega sveta. Za konec naše ekskurzije pa se bomo odpravili v 2. največje avstrijsko koroško mesto Beljak, kjer bomo obiskali znameniti hrib japonskih opic makaki, ki se skriva v varnem okrilju pod gradom Landskrone-a. Opazovali bomo opičjo igro, kopanje v bazenu, paziti pa boste morali na vezalke, da vam jih ne odvežejo… Po živahnem delu izleta se bomo odpravili proti domu, kamor se bomo vrnili v poznih večernih urah.

Možna doplačila (ob prijavi):

  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
  • vplačana akontacija ob prijavi je nepovratna, ne glede na razlog odpovedi - priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki