EDINBURGH

Termini

  • /

Cena vključuje: letalski polet bližnje letališče–Škotska–bližnje letališče, vključen 1 kos ročne prtljage (dimenzij 55 x 40 x 20cm), vse letališke pristojbine, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije ali hostlu v več posteljnih sobah, povratni transfer do letališča, vstopnino za Royal Yacht Britannia, 1x večerja, spremstvo strokovnega vodnika, 1 profesorja spremljevalca na vsakih 15 prijavljenih, organizacijo potovanja in DDV.

1.dan:

Odhod z v naprej dogovorjenega mesta in ure ter prevoz na bližnje letališče. Polet in pristanek ter vožnja do namestitve. Kratek čas za namestitev in osvežitev. Starodavni utrip glavnega mesta Škotske bomo najprej začutili na Kraljevi milji, kjer zanimivosti kar ne zmanjka. Začnemo pri znameniti palači Holyrood, ki je ena izmed treh rezidenc kraljice Elizabete II. Nadaljujemo mimo škotskega parlamenta po očarljivi ulici posejani z vrstnimi hišami, v katerih so številne krčme, muzeji, kavarnice in restavracije vse do Edinburškega gradu, s katerega še vedno, vsak dan, ob 13. uri izstrelijo topovsko kroglo. V gradu je impresiven Škotski Nacionalni vojni spomenik in osupljiva zbirka kronskih draguljev. Prosto za individualno večerjo in nočitev.

2.dan:

Po zajtrku se odpravimo v mesto in se pripravimo na dan v čudovitih vrtovih pod edinburškim gradom nato pa obiščemo Museum of Scotland, kjer se bomo spoznali z zgodovino Škotov od prve naselbine do današnjih dni. Nato bomo obiskali edinstveni Muzej otroštva, ki razstavlja različne igrače iz preteklosti, od modelov železnic, raznih lutk in iger. Sami se boste lahko tudi oblekli v oblačila iz viktorijanskih časov in preizkusili svoje spretnosti v starih igrah. Prosto za individualno kosilo. Po okrepčilu se bomo odpravili v edinburško pristanišče Leith, v katerem je zasidrana ladja Royal Yacht Britannia, ki je v 40 letih služenja njenemu visočanstvu kraljici Elizabeti II. obplula naš planet. Sledi sprehod po glavni nakupovalni ulici Princess Street. Prosto za samostojno raziskovanje in uživanje v utripu življenja na živahnih edinburških ulicah. Organizirana večerja. Vrnitev v hotel in nočitev.

3.dan:

Zajtrk. Dopoldanski ogled Škotske narodne galerije, kjer se boste spoznali z likovnimi velikani kot so Paul Cézanne, Anthony van Dyck, Francisco de Goya, Claude Monet in drugimi. Za konec raziskovanja škotske prestolnice se bomo povzpeli na Calton Hill, kjer se nam bo odprl čudovit razgled na mesto. Postali bomo tudi pri Narodnem spomeniku, ki je opomnik na padle v Napoleonovih vojnah. Sledi transfer na letališče. Polet letala in pristanek na bližnjem letališču. Še organiziran transfer nazaj v Slovenijo in povratek do odhodnega mesta v poznih nočnih urah.

Možna doplačila (ob prijavi):

  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
  • vplačana akontacija ob prijavi je nepovratna, ne glede na razlog odpovedi - priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki