DUBLIN

Termini

  • /

PREDNOSTI TA OREL:

  • bogat program – vožnja z ladjico in amfibijskim vozilom, celodnevni izlet na Moherske klife, ogled Book of Kells in enega izmed muzejev ter tovarne piva Guinness (vse vstopnine vključene v ceno),
  • zanesljiv letalski prevoznik in vozniki avtobusov,
  • preverjeni hostel z bogatim zajtrkom,
  • strokovno, poučno in zabavno vodenje,
  • strošek rezervacije/prijavnine vključen v ceno.

Cena vključuje:

povratni letalski prevoz z ročno prtljago, dimenzij 55 x 40 x 20cm, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, avtobusni prevoz šola – letališče – šola in letališče – hostel − letališče, 3 prenočevanja z zajtrki v več posteljnih sobah v mladinskem hotelu v centru mesta, celodnevni izlet 2. dan do zahodne obale Irske, vožnjo z ladjico po reki Liffey, Viking Splash Tour, vstopnino za Book of Kells, Dublino ali Narodni muzej, tovarne Guinness, vse zunanje oglede po programu, stroške enega profesorja spremljevalca na vsakih 15 prijavljenih, strokovnega vodenja in organizacije ekskurzije ter DDV.

1.dan:

Zbor potnikov v zgodnjih jutranjih urah pred šolo in transfer do letališča. Vzlet letala proti Dublinu, predvidoma v dopoldanskem času. Po pristanku prevoz v mesto, do namestitve in čas za osvežitev. Po osvežitvi sprehod po O'Connell ulici, kjer so ob drevoredni ulici različni spomeniki, posvečeni irski zgodovini in kulturi, mimo znamenite stavbe Glavne pošte, ki je bila ob Velikonočni vstaji, aprila 1916, sedež poveljstva upornikov proti britanski nadvladi in postanek pri nenavadnem Spomeniku luči. Sprehod do Temple Bara – kultnega centra in najznamenitejše ulice Dublina s tipičnim irskim utripom, kjer najdemo tako muzeje, galerije kot nakupovalno ulico s pubi in ob koncu tedna tudi tržnico. Prosto za individualno večerjo. Prenočevanje.

2.dan:

Po zajtrku vožnja mimo svete gore Croagh Patric in nato skozi nacionalni park Connemara. Krajši postanek pri romantičnem dvorcu Kylemore Abbey, nekoč graščini angleškega industrialca Sir Mitchela v dolini pogorja Twelve Pins in zadnjem delujočem ženskem benediktinskem samostanu na Irskem. Zgodaj popoldan prispemo v Galway, eno najlepših in živahnih mest na zahodni obali. Tu bomo spoznali besede »linč« in »bojkot«. Nadaljevanje vožnje po kraški pokrajini Burren do mogočnih Cliffs of Moher, več kot 200 metrov strmo v morje padajočih klifov. Le-ti predstavljajo enega najbolj impresivnih pokrajinskih prizorov, ki jih ponuja Britansko otočje. Prevoz v Dublin, individualna večerja in prenočevanje.

3.dan:

Po zajtrku ogled irske prestolnice. Najprej se boste z ladjico popeljali ob bregovih reke Liffey. Sledi sprehod do St. Stephen's Green parka, ki se razteza na 9 hektarjih in je zatočišče pred hrupnimi ulicami centra Dublina. Tukaj se bomo vkrcali na vikinško vozilo in si na edinstven način, z Viking Splash tour, ogledali mestno središče. Nato si boste ogledali odgovor Irske na Oxford in Cambridge Univerzi - slavni Trinity College, s svojo 400-letno tradicijo, kjer v zakladnici stare knjižnice hranijo rokopis – Book of Kells in druge starodavne zapise. Sledi obisk enega izmed muzejev; ali zanimivega muzeja Dublinia, kjer oživi srednjeveški Dublin ali Narodnega muzeja Irske – naravoslovnega ali arheološkega muzeja. Zvečer boste imeli prosto za nakup spominkov. Prosto za individualno večerjo. Prenočevanje.

4.dan:

Po zajtrku obisk dublinskega gradu, ki je srce srednjeveškega Dublina - pravzaprav je Dublin dobil ime po »črnem vodnjaku«, ki je bil na mestu, kjer je danes grajski vrt; v gradu se nahajajo državniška stanovanja, srednjeveška skladovnica in knjižnica Chester Beatty ter kraljeva kapela. Sledi ogled Guinnessove tovarne temnega piva s sodobno in multimedijsko predstavitvijo in na koncu ogleda še obisk ploščadi s 360° razgledom na celoten Dublin. Nekaj prostega časa za individualno okrepčilo. Prevoz na letališče in odhod letala proti odhodnemu letališču; transfer domov, kamor boste prispeli v nočnih urah.

Možna doplačila (ob prijavi):

  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris.
  • vplačana akontacija ob prijavi je nepovratna, ne glede na razlog odpovedi - priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki