BERLIN

Berlin, Nemčija
Povpraševanje

Termini

  • /

Zelena, sveža opojnost bavarskih gozdov, ki tvorijo jedro naravnega bogastva Nemčije. Mehko valovanje hribovite dežele in vonj sveže pokošene trave. Nemci so veseli ljudje. Njihov prešeren smeh odzvanja v pivnicah ob vrču nedavno zvarjenega piva. Veselo naravo domačinov lahko zaslutimo na vsakem koraku. Dežela, kjer so zgodovino pisali največji literati in glasbeniki. Goethe, Schiller, Durer, Wagner…

Poezija, ki jo je tok preteklosti teptal skozi vsa stoletja… In danes je ponovno združena, ponosna in pripravljena pokazati kaj nudi in kaj čuti.

Berlinčani so nemirni in odločni ljudje. Njihovo glavno značilnost opisujejo drugi Nemci kot Berliner Schnauze (berlinska goflja), kar zajema njihovo nagnjenje do odrezavega humorja, pa tudi do bahavosti in postavljanja.

Dobrodošli v Nemčiji!

*OPOMBA GLEDE OBISKA STEKLENE KUPOLE V PARLAMENTU

Za obisk steklene kupole sta dve možnosti obiska:

  1. če je kupola odprta se stopi v vrsto in gre na ogled,
  2. če želimo obisk kupole brez čakanja v vrsti potem se lahko naredi najava obiska 3 mesece pred prihodom skupine s točnim spiskom gostov in osebnimi podatki (ime in priimek, datum rojstva, številka osebnega dokumenta).
  3. V primeru državniških dogodkov ali zaradi varnostnih razmer kupolo zaprejo in tako ogled ni mogoč.

Cena vključuje: prijavnino, avtobusni transfer, z vključenimi parkirninami, cestninami, taksami in DDV, nastanitev v hotelu 3*, v več posteljnih sobah, 3 nočitve z zajtrkom in večerjo, vozovnice za vožnjo s podzemno železnico, ogled muzejev in cerkve po programu, stroške 1 učitelja spremljevalca na vsakih 15 prijavljenih, strokovnega vodenja in organizacije izleta.

1.dan:

Zbirališče potnikov pred šolo in transfer do odhodnega letališča, prijava na let in polet proti Berlinu. Po pristanku letala transfer do hotela. Čas za nastanitev in osvežitev v hotelu. Odpravili se boste v mesto in začeli z ogledi 3 milijonskega mesta. Znameniti Alexanderplatz, simbol mesta – Brandenburška vrata , palača Reichstaga , ki je v maju leta 1999 ponovno postala sedež Bundestaga – nemškega parlamenta. Sprejela vas bo najbolj prestižna berlinska ulica Unter den Linden ( pod lipami ). Ulica nam predstavi največ ohranjenih stavb iz časa nekdanje pruske prestolnice. Bebelplatz, Državna opera, rimokatoliška katedrala, Humboldtova univerza, državna knjižnica, nekdanja orožarna in danes Zgodovinski muzej , tu je našel svoj prostor slavni hotel Adlon. Videli boste še nacionalni spomenik posvečen žrtvam holokavsta. Gre za ogromno polje valovitih betonskih blokov, ki je nastalo v okrožju mesta, kjer ima vlada svoje prostore, pred 60. leti pa naj bi bil tukaj tudi Hitlerjev bunker, kjer si je nacistični vodja 30. aprila 1945 vzel življenje. Na tem mestu na t. i. nikogaršnji zemlji je 28 let stal tudi berlinski zid, ki so ga zgradile komunistične oblasti v vzhodnem Berlinu, s čimer so želeli preprečiti uhajanje ljudi med hladno vojno. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

2.dan:

Po zajtrku bomo Berlin podrobneje raziskali s podzemno železnico. Občudovali ga bomo lahko v vsej njegovi razsežnosti, ki je nista mogla uničiti niti bombardiranje leta 1945 niti postavitev Berlinskega zidu, ki je mesto kruto prerezal na dvoje. Najprej se boste ustavili pri znamenitem Reichstag-u; -sedež nemškega parlamenta. Ob prenovi so mu dodali stekleno kupolo, kamo se boste povzpeli in si ogledali panoramo Berlina. Nato vožnja do ostankov Berlinskega zidu s postankom za ogled muzeja Checkpoint Charlie –prehodom med Vzhodnim in zahodnim Berlinom, danes muzejem, ki prikaže zgodovino Berlinskega zidu. Do danes je ostalo le še nekaj ostankov Berlinskega zidu. Še vedno stojijo trije malo večji kosi: največji je na mestu, kjer je bil včasih sedež gestapa, ob reki Spree je kos, znan kot East Side Gallery, rekonstruiran kos ob Bernauer Strasse pa je postal državni spomenik. Drugje po mestu je raztresenih še nekaj majhnih kosov in nekaj opazovalnih in stražnih stolpov. Mnogi ostali delčki so bili razprodani drugod posvetu in zdaj stojijo vse od ZDA do Singapurja. 15 let po padcu zidu so blizu nekdanjega obmejnega prehoda rezerviranega za ne-Nemce Checkpoint Charlie postavili muzej, posvečen zidu in vsem njegovim žrtvam. Zanje so tudi postavili začasno obeležje. 20. obletnico padca Berlinskega zidu so proslavili s Festivalom svobode, katerega vrhunec je bilo simbolično podrtje večkot tisočposlikanih domin,ki so stale, kjer je originalno stal Berlinski zid. Prosto za individualno okrepčilo. Nato se boste zapeljati skozi novo, moderno železniško postajo in izstopili na modernem Potsdamer Platzu, kjer kraljujeta Sonyjev center in sedež nemških železnic. Tukaj se dogajajo tudi premiere ob tekmovalnem delu filmskega festivala Berlinale. Filmsko razpoloženi se boste odpravili še proti Kurfürstendamm ulici, ki je nakupovalna ulica z največjo blagovnico v kontinentalni Evropi KaDeWe, ki se razprostira na 60.000 m2 nakupovalne površine. Dnevno jo obišče okoli 50.000 ljudi. V bližini je Spominska cerkev cesarja Viljema, ki je evangeličanska cerkev, porušena v 2. svetovni vojni. Počrnela razvalina te cerkve-spomin na jalovost vojne – meče senco na Ku Damm. Posebno ganljiv je križ iz žebljev, ki ga je podarilo ljudstvo iz Coventryja v Angliji, še enega v vojni porušenega mesta. Po svoje presunljiva stara stavba je zdaj preurejena v majhen muzej zraven ruševin pa je postavljena nova, ki si jo boste tudi ogledali od znotraj. Organizirana večerja in prenočevanje.

3.dan:

Zjutraj po zajtrku ogled bogatih berlinskih muzejev. Začeli bomo na Muzejskem otoku. V Pergamonskem muzeju nas čaka vrsta dragocenih ostankov antike in kultur Bližnjega vzhoda. Posebej dragocena so Ištarina vrata iz Babilona. Prosto za individualno okrepčilo. Sledi ogled bližnjega Novega muzeja, ki je bil po obnovi odprt pred 5. leti. Muzej hrani predmete iz egipčanskega, predzgodovinskega in obdobja zgodnje zgodovine. Najznačilnejši je doprsni kip Nefertiti, žene egipčanskega faraona iz 1345 pr. n. št. Po želji si lahko ogledate Bode muzej, ki so ga po večletni obnovi ponovno odprli jeseni 2006. Muzej hrani bogato zbirko bizantinskih umetnin, medalj in evropskega kiparstva (Riemenschneider, Schlüter, Donatello, Canova, Vittoria) ali znamenito Gemäldegalerie, ki hrani najobsežnejšo zbirko slik starih mojstrov v Nemčiji (Rembrandta, Rubensa, Tiziana, Carravagia, Dürerja, Cranacha, Memlinga, Rogiera van der Weydna). Organizirana večerja in prenočevanje.

4.dan:

Po zajtrku se bomo postavili ob vznožje 368m visokega televizijskega stolpa, ki obvladuje Alexanderplatz in okolico. Krajši sprehod po bližnji četrti Nikolaiviertel, ki je ohranila nepričakovano podeželsko podobo sredi velemesta. V nadaljevanju ogled drugih znamenitosti: Rotes Rathausa, katedrale, Gendarmenmarkta. Prosto za individualno okrepčilo. Transfer na letališče in polet proti odhodnemu letališču. Transfer z letališča do šole, kamor boste prispeli v poznih večernih urah.

Možna doplačila (ob prijavi):

  • dodatna prtljaga do 20kg,
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
  • vplačana akontacija ob prijavi je nepovratna, ne glede na razlog odpovedi - priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki