ŠVICA

Termini

  • Po dogovoru
    3 dni
    Za ceno nas kontaktirajte
    /

PREDNOSTI TA OREL:

- bogat program,

- zanesljiv prevoznik in vozniki,

- preverjene nastanitve z večerjo in zajtrkom,

- vključene vstopnine in vožnja z gondolo,

- strokovno, poučno in zabavno vodenje.

  1. 1.dan:

Odhod izpred šole v nočnih urah in vožnja z vmesnimi postanki proti Švici. Zjutraj se najprej osvežimo in pojemo svoj zajtrk nato pa si ogledamo znanstveni center Technorama, ki je znanstveni muzej v občini Winterthur, v kantonu Zürich. Technorama svojim obiskovalcem, ne glede na starost in ozadje, ponuja eksperimentalno okolje za izboljšanje znanja o naravnih pojavih. Program Technorame, ki se običajno po vsem svetu opisuje kot »znanstveni center«, se lahko precej razlikuje: obstaja več kot 500 eksponatov oziroma »poskusnih točk« in obsežnih »laboratorijskih prikazov«. Technorama je eden največjih – in zaradi svoje kakovosti ter zgledne neformalne izobraževalne funkcije – najbolj priznanih znanstvenih centrov na svetu. Po ogledu prosto za individualno kosilo nato pa se odpravimo do Paul Scherrer inštituta, ki je največji raziskovalni inštitut za naravoslovne in inženirske vede v Švici. Izvaja vrhunske raziskave na štirih glavnih področjih: tehnologije prihodnosti, energija in podnebje, zdravstvene inovacije in osnove narave. PSI razvija, gradi in upravlja kompleksne velike raziskovalne objekte. Vsako leto pride več kot 2500 znanstvenikov iz Švice in vsega sveta v PSI, da bi uporabili njihove edinstvene zmogljivosti za izvajanje poskusov, ki niso mogoči nikjer drugje. Po predstavitvi in ogledu inštituta sledi vožnja do namestitve, kjer se bomo udobno namestili in se pripravili na organizirano večerjo. Nočitev.

2. dan:

Po zajtrku se odpeljemo proti Montereuxu, ki je tradicionalno letoviško mesto ob Ženevskem jezeru. Ugnezdeno med strmimi griči in obrežjem jezera je znano po svoji blagi klimi in Montreux Jazz Festivalu, ki poteka vsako leto meseca julija. Mestna promenada je obdana s cvetjem, skulpturami, sredozemskimi drevesi in veličastnimi zgradbami Belle Époque. Blizu nabrežja jezera je srednjeveški otoški grad Château de Chillon z obzidjem, dvoranami za formalne priložnosti in kapelo s poslikavami iz 14. stoletja. Ogled mesta in sprehod ob jezeru ter nekaj prostega časa za individualno raziskovanje in kosilo. Po kosilu se ob francosko-švicarski meji odpravimo do Ženeve in obiščemo CERN, kjer fiziki in inženirji, za preučevanje osnovnih sestavin snovi – temeljnih delcev, uporabljajo največje in najbolj zapletene znanstvene instrumente na svetu (obisk na podlagi rezervacije s strani šole). Po ogledu se odpravimo do namestitve. Organizirana večerja in nočitev.

3. dan:

Po zajtrku vožnja proti dolini Mattertal, kjer bomo v vasici Täsch z avtobusa presedlali na vlak in se odpeljali v Zermatt, ki je gorsko letovišče brez avtomobilov, znano po smučanju, plezanju in pohodništvu. Mesto na nadmorski višini približno 1600 m leži pod znamenitim vrhom Matterhorn, katerega slika je bila še do nedavnega na trikotni čokoladi Toblerone. Glavna ulica, Bahnhofstrasse, je obdana z butiki, hoteli in restavracijami, ima pa tudi živahno après-ski sceno. Naš cilj bo obiskati Matterhorn Glacier Paradise, ki se nahaja na vrhu malega Matterhorna, z najvišjo gorsko postajo v Evropi in se dviga 3883 metrov nad morjem. Vlečnica vas popelje do 360° razgledne ploščadi, ki je najvišja razgledna ploščad v Evropi, od koder lahko obiskovalci uživajo v edinstvenem alpskem razgledu, ki ne pozna državnih meja. Z razgledom kot iz raja, lahko vidite neverjetnih 38 štiritisočakov in 14 ledenikov. Po spustu z gondolo nazaj v dolino nekaj prostega časa za individualno kosilo. Nato pa se bomo odpravili proti domu, kamor se bomo vrnili v poznih nočnih urah prihodnjega dne.


Cena vključuje prijavnino, avtobusni prevoz s cestninami, parkirninami, check pointi, dnevnicami voznikov in DDV, 2 x nočitev na osnovi polpenziona v hotelu turistične kategorije ali hostlu, v več posteljnih sobah, vstopnine: Technorama, Paul Scherrer inštitut in CERN (rezervacija za brezplačen obisk v domeni šole*), vožnja z vlakom na povratni relaciji Täsch - Zermatt, povratno vožnjo z gondolo do razgledne ploščadi Matterhorn Glacier Paradise, spremstvo strokovnega vodnika, 1 profesorja spremljevalca na vsakih 15 prijavljenih, organizacijo potovanja in DDV.

POMEMBNO: *Zaradi omejenega obiska je potrebna predhodna najava s potrjenim seznamom udeležencev s strani šole.

Možna doplačila (po želji in ob prijavi): vse cene so skupinske, minimalno 10 potnikov na polici

zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 7 eur

zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni 21 eur. Zavarovanje odpovedi potovanja in prekinitve potovanja; zavarovan je izostanek ali prekinitev potovanja. Zavarovani vzroki so: nepričakovane hude bolezni tudi v času pandemij in epidemij, hude telesne poškodbe zaradi nesreče, smrt, nepričakovani hudi zapleti v nosečnosti, večja materialna škoda v enem od vaših stanovanj zaradi elementarnega dogodka, požara, počene

vodovodne cevi ali kaznivega dejanja,

  • Celostno zavarovanje 45,00 eur (vključuje zavarovanje odpovedi potovanja in prekinitve potovanja, zavarovanje prtljage, iskanje in reševanje, potovalno zdravstveno zavarovanje, zavarovanje osebne odgovornosti na potovanju)

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa (https://www.orel-travel.si/pogoji-poslovanja).

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki