ŠKOTSKA

Termini

  • Po dogovoru
    4 dni
    Za ceno nas kontaktirajte
    /

PREDNOSTI TA OREL:

- bogat program z vključenimi tremi vstopninami,

- zanesljiv prevoznik in vozniki,

- preverjeni nastanitvi z zajtrkom,

- vključena 3 x večerja,

- strokovno, poučno in zabavno vodenje,

- prijavnina vključena v ceno.

1.dan:

Odhod z v naprej dogovorjenega mesta in prevoz na letališče. Polet in pristanek ter vožnja s postankom do namestitve na severu Škotske v mestecu Inverness. Čas za sprehod skozi mesto in organizirano večerjo. Nočitev.

2. dan:

Zajtrk. Vožnja do jezera Loch Ness, slavnega bivališča pošasti Nessie. S severne strani se bomo zapeljali ob jezeru do razvalin gradu Urquhart, od koder že vrsto let opazujejo gladino jezera, da bi uzrli Nessie. Raziskovanje Škotske nadaljujemo v mestecu Fort William, na zahodni obali. Prosto za individualno kosilo. Vožnjo proti jugu nadaljujemo mimo vznožja najvišje britanske gore Ben Nevis in skozi dolino solz - Glen Coe, s postankom pri slikovitem gorovju Three Sisters. Pot nadaljujemo do najdaljšega morskega zaliva na Škotskem, Loch Fyne, do slikovitega mesteca Inveraray. Tukaj se bomo sprehodili po mestecu, ki je poznano po zloglasnem Inveraray zaporu. Vanj so zapirali majhne tatiče, sleparje, morilce ne glede na starost in spol. Tu so bili zaprti tudi otroci. Ob odhodu postanemo pri impresivnem gradu, ki je že stoletja v lasti enega največjih škotskih klanov, klana Campbell. Pot nadaljujemo mimo največjega britanskega jezera Loch Lomond. Jezero je ''posuto'' z otočki in znano po svoji presunljivi lepoti, tako da si je prislužilo vzdevek ''kralj škotskih jezer''. Postanek za fotografski utrinek. Proti večeru krožna vožnja za ogled glavnih znamenitosti Glasgowa: katedrala, mestna hiša in Jurijev trg, kjer si vzamemo čas za organizirano večerjo. Sledita vožnja do škotskega glavnega mesta in nočitev.

3. dan:

Zajtrk in celodnevni ogled znamenitosti znotraj starega dela. Utrip Edinburga začutimo na Kraljevi milji, kjer zanimivosti na ulici, ki povezuje grad s Holyrood palačo

in škotskim parlamentom, kar ne zmanjka. Začnemo z ogledom Museum of Scotland, kjer se bomo spoznali z zgodovino Škotov od prve naselbine do današnjih dni. Nato si bomo privoščili prosti čas za individualno kosilo. Poučeni o zgodovinskih posebnostih Škotske in siti se povzpnemo do veličastnega edinburškega gradu, ki kraljuje na vrhu ugaslega vulkana sredi mesta (notranji ogled). Sledi ogled zunanjosti veličastne normanske St. Giles katedrale, nato pa boste imeli nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje in uživanje v utripu življenja na živahnih edinburških ulicah, še posebej na glavni nakupovalni ulici Princess Street, ki jo krasi eden izmed največjih spomenikov na svetu, posvečenemu literarnemu umetniku – Scott Monument. Sledi organizirana večerja. Vrnitev v namestitev in nočitev.

4. dan:

Po zajtrku se bomo zapeljali do vasi New Lanark, kjer se boste seznanili s primerom industrijske postavitve obratov za predelavo bombaža in namestitve za delavce v enem. Vodeno se bomo sprehodili po nekdanjem delavskem naselju, ki se je oblikovalo okrog predelovalnice in tkalnice bombaža. New Lanark je bil v letih od 1800 do 1825 socialni eksperiment utopičnega socialista Roberta Owena. Ogledali si bomo stanovanji iz leta 1820 in 1930 in na ta način sledili načinu življenje tedanjih prebivalcev, trgovino, hišo Roberta Owena, obrat predelovalnice (sedaj ne več bombaža, temveč volne), vrt na strehi (kot posebna, sodobna zanimivost) in multimedijsko predstavitev življenja otrok v New Lanarku, ki razkriva Ownovo vizijo boljše in pravičnejše družbe. Sledi transfer na letališče. Individualno kosilo na letališču. Polet letala in pristanek. Še organiziran transfer nazaj v Slovenijo in povratek na odhodno mesto v poznih nočnih urah.

Cena vključuje:

prijavnino, povratno letalsko vozovnico letališče–Škotska–letališče, vključena 2 kosa ročne prtljage (nahrbtnik in kovček ročne prtljage), vse letališke pristojbine, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije ali hostelih v več posteljnih sobah, povratne transferje do letališč, prevoz s turističnim avtobusom po Škotski, vstopnine grad Urquhart, grad Edinburgh, New Lanark, 3 x topel obrok, strokovno vodenje, organizacijo potovanja in DDV.

Možna doplačila (po želji in ob prijavi): vse cene so skupinske, minimalno 10 potnikov na polici

zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 7 eur

zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni 39 eur. Zavarovanje odpovedi potovanja in prekinitve potovanja; zavarovan je izostanek ali prekinitev potovanja. Zavarovani vzroki so: nepričakovane hude bolezni tudi v času pandemij in epidemij, hude telesne poškodbe zaradi nesreče, smrt, nepričakovani hudi zapleti v nosečnosti, večja materialna škoda v enem od vaših stanovanj zaradi elementarnega dogodka, požara, počene

vodovodne cevi ali kaznivega dejanja,

  • Celostno zavarovanje 55,00 eur (vključuje zavarovanje odpovedi potovanja in prekinitve potovanja, zavarovanje prtljage, iskanje in reševanje, potovalno zdravstveno zavarovanje, zavarovanje osebne odgovornosti na potovanju)

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa (https://www.orel-travel.si/pogoji-poslovanja).

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki