Sardinija z letalom

od
687€
/Osebo
Sardinija
rezerviraj

Termini

 • 24.09.2022
  5 dni
  687€
  /Osebo
 • 15.10.2022
  5 dni
  723€
  /Osebo

Sardinija je otok bogate zgodovine in ponosnih ljudi. Sproščeno potovanje nas popelje po najbolj zanimivem severnem delu otoka, vsem znamenitostim pa dodamo aktivnosti in gibanje, da začutimo in doživimo osupljivo naravo otoka.

Sardinija ima poleg svetovljanskih letovišč tudi veliko znamenitosti! V Orgosolu spoznamo sardinsko bit. Tu so še slikovita mesta, kot sta Bosa ob reki Temo in Alghero iz 12. stoletja, ki se ponašajo s prijetnimi starimi središči. Ostanki nuraške civilizacije nas popeljejo v čas davno pred našim štetjem, obisk Neptunovih jam pa je sam po sebi doživetje.

Pika na i so čudovite plaže in kristalno morje, odlična kulinarika in otoško vzdušje, ki je vedno nekaj posebnega. Sardinija vam zlahka zleze pod kožo!

1. dan: LJUBLJANA – polet na SARDINIJO – KLIFI in PLAŽA - BOSA – ALGHERO

Zbor v Ljubljani in vožnja do bližnjega letališča, od koder poletimo v Cagliari na Sardiniji. Na vožnji proti severu se spoznamo s prvimi prizori in deželo. Postanemo na visokih klifih pri Santa Catarina di Puttini, kjer skočimo v morje ali se sprehodimo po čudoviti plaži. Na poti do Bose postanemo v vasici Cuglieri s pristnim sardskim vzdušjem in mogočno cerkvijo, ki dominira nad prebivalci. Vožnja v Boso, kjer se prepustimo zavitim uličicam med hišami in »palačami« pastelnih barv, kavarnicami in trgovinicami. Vrhunec je vzpon na grad, od koder se odpre enkraten razgled! Visoko nad morjem po slikoviti cesti odvijugamo proti Algheru, najbolj španskem od vseh sardinskih mest. Vstopimo v Alghero – malo Barcelono s španskim navdihom. Sprehodimo se mimo obzidja in raziskujemo ozke uličice, ustavimo se pred palačami in katedralo. Prost večer v prijetnem vzdušju. Nočitev. (H, letalo)

2. dan: ALGHERO – NEPTUNOVA JAMA – PLAŽA - ZIGURAT MONTE dACCODDI - CASTELSARDO – SANTA TERESA DI GALLURA.

Zajtrk. V skladu z vremenom odplujemo do Neptunove jame (doplačilo), sicer se do tja odpeljemo z avtobusom. Jama je okrašena s fascinantnimi stalagmiti in stalaktiti – slovi kot ena najlepših morskih jam v Sredozemlju. Zakaj ne skok v morje na mestni plaži in čas za prigrizek. Na poti na sever otoka obiščemo enega izmed unikatnih znamenitosti otoka – strmo piramido Monte dAccoddi, ki spominja na mezopotamski zigurat in sega v četrto tisočletje pred našim štetjem. Potem obiščemo slikovito obalno mestece Castelsardo. Staro mestno jedro z mogočnim obzidjem kraljuje na vrhu visoke skale, ki se dviga iz morja. Lahko pa se sprehodimo po spektakularni obali z granitnimi balvani. Vožnja v Tereso di Gallura. Namestitev. Večerja in nočitev. (H,ZV)

3. dan: SANTA TERESA DI GALLURA - CAPO TESTA – PLAŽA - izlet na arhipelag MADDALENA in okolica.

Zajtrk. Prost dan za užitek in počitek. Mesto se nahaja v čudovitem okolju granitnih balvanov in je z lepo plažo raj za dopustnike in ljubitelje narave. Že obisk Capo Testa v bližini je celodnevna zabava za fotografe, pohodnike in kopalce. Lahko si torej privoščimo sproščen dan za počitek. Po želji (za doplačilo) pa vam pripravimo aktivne počitnice – skupaj raziščemo arhipelag Maddalena, zanimivo pokrajino, Garibaldijev muzej (dodatno doplačilo), vasice v okolici ter sprehod med granitnimi balvani. (H, ZV)

4. dan: SANTA TERESA DI GALLURA – CAPO D'ORSO - ARZACHENA – KOPANJE (Baia Sardegna) - COSTA SMERALDA – OROSEI/NUORO.

Vožnja do arheološkega najdišča Arzachena, kjer obiščemo čudovito ohranjen nurag in grobnice velikanov iz sardinske predzgodovine. Sledi vožnja na Costo Smeraldo. Sprehodimo se do razgledne točke in opazujemo »medveda« na Capo d’ Orso (vstopnina). Obiščemo tudi Porto Cervo in se sprehodimo po letoviškem okolju evropskih bogatašev. Mimo pristaniške Olbie se odpeljemo v letoviško mestece Orosei, kjer popoldne izkoristimo za skok v morje. Vožnja v Nuoro. Večerja. Prost večer. Nočitev. (H, ZV)

5. dan: OROSEI/NUORO - ORGOSOLO – PLAŽA - CAGLIARI – LJUBLJANA.

Zajtrk. Vožnja v Orgosolo, ki je tipična sardska vas osrednjega višavja. Presenetijo nas revolucionarne politično motivirane zidne poslikave z dolgoletno tradicijo in svojevrstna zgodba. Tu so kljubovali zadnji sardski banditi, po katerih je bil posnet film. Sledi vožnja v Oristano, prijetno sardsko mesto, kjer si privoščimo prosto za kosilo in v skladu s časom še skok v morje. Dan zaključimo v mestu Cagliari, kjer se sprehodimo in skupaj raziščemo staro mestno jedro. Prosto za zadnji okus in vtise. Vožnja na letališče in polet proti bližnjemu letališču. Vožnja v Ljubljano. (Z, letalo)

Cenik

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobiRedna cenaAktualna cena
razpisni program687 €687 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb66 €
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb39 €
Doplačila po želji
Doplačilo za enoposteljno sobo99 €
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A **4.56 %
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 5 dni kritje S - posamično10.2 €
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 8 dni kritje S - posamično14.47 €
Popusti
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču15 %
Članski popust od redne cene aranžmaja3.5 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču10 %

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: letalski polet z nizkocenovnim prevoznikom na Sardinijo in nazaj z 20 kg prtljage, prevoz iz Ljubljane do odhodnega letališča in iz prihodnega letališča do Ljubljane, 4 nočitve v hotelih 3* s polpenzionom (razen v Algheru, samo zajtrk), lokalno predpisane turistične takse, vse oglede po programu, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja. Okvirne vstopnine, ki jih potniki poravnajo na kraju samem so Neptunova jama 10 EUR, ladjica 15 EUR, Castelsardo 4 EUR, Arzachena 6 EUR.

Doplačilo po želji (na kraju samem):

– izlet na arhipelag Maddalena 45 EUR (ob prijavi najmanj 20 potnikov),

– izlet z ladjico iz Alghera do Neptunove jame (in nazaj) okoli 15 EUR,

Osebni dokumenti: Slovenci potrebujemo veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki