POČITNICE V MALAGI

od
789€
/Osebo
Malaga, Španija
rezerviraj

Termini

  • 05.10.2023
    5 dni
    789€
    /Osebo

Španska »Sončna obala« je pravi magnet za vse počitnic željne popotnike, saj se ponaša s kar 300 sončnimi dnevi, kopalna sezona se prične že v mesecu aprilu. V paradižu privlačnih in živahnih turističnim mest, se najdejo tudi spokojne vasice, predvsem v gričevnatem zaledju, od koder lahko opazujete ve kot 300 km dolg obalni pas. V nizu najbolj priljubljenih počitniških središč kot so Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Marbella bo vsak našel nekaj zase. Letovišča privabljajo športne navdušence, družine, golfiste, ljubitelje razkošja, romantike in raziskovalce.

1. dan: LJUBLJANA - SEVILLA - COSTA DEL SOL Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet s posebnim letalom proti Sevilli. Ob pristanku vožnja do hotela na obali Costa del Sol ali sončne obale. Nočitev-

2. dan: COSTA DEL SOL (PO ŽELJI GIBRALTAR)Prost dan za samostojno odkrivanje. Po želji in ob doplačilu predlagamo izlet do angleške kolonije Gibraltar. Po prihodu se bomo sprehodili po starem delu mesta in spoznali zgodovino kolonije. Po želji se bomo s prilagojenimi mini avtobusi povzpeli na vrh znamenite gibraltarske skale (the Rock), od koder se odpira čudovit razgled na špansko obalo in severno Afriko, srečali pa bomo tudi njihove najstarejše prebivalce, opice. Pozno popoldan povratek v hotel.

3. dan: COSTA DEL SOL (PO ŽELJI IZLET V GRANADO)Prost dan za samostojno odkrivanje. Po želji in doplačilu se lahko odpravimo v Granado. Pot nas bo vodila do vznožja najvišjega španskega gorovja Sierra Nevada v Granado, nekdaj zadnjo trdnjavo Mavrov na španskih tleh. Velika trdnjava in palača uteleša staro Andaluzijo kot noben drug kraj v Španiji. Alhambra obiskovalca uroči. Ob ogledu soban se vrnemo v 14. stoletje, ko je Granadi vladala družina Nasridov in zgradila palačo iz »kamnitih čipk«. Sprehodili se bomo tudi po pripadajočih »visečih» in cvetočih vrtovih Generalife. Dan bomo zaključili v starem mestnem jedru, ki ga zaznamujejo številne zavite ulice z mavrskim pridihom. V Granadi je tudi kraljeva kapela – grobnica katoliških vladarjev Ferdinanda in Izabele. Pozno popoldan povratek v hotel.

4. dan: COSTA DEL SOL (PO ŽELJI IZLET V RONDO IN BELE VASICE)Prost dan za samostojno odkrivanje. Po želji in ob doplačilu predlagamo izlet v notranjost Andaluzije. Najprej vožnja do Ronde, mesta z eno najbolj spektakularnih leg nad globoko sotesko reke Guadalevin. Ponaša se z drugo najstarejšo areno za bikoborbe v Španiji, tremi veličastnimi kamnitimi mostovi, ki se pnejo visoko nad sotesko. Zanimive za ogled so tudi stare arabske kopeli in v živo skalo izklesano navpično stopnišče. Ob povratku se ustavimo še v tipični andaluzijski vasici Mijas, ki se dviga visoko nad morjem. Mijas, bela vasica, ima vse kar je značilno za jug Španije, areno za bikoborbe, male rokodelske delavnice, cerkvico in številne trgovinice in lokale. Povratek v hotel.

5. dan: COSTA DEL SOL - SEVILLAPo zajtrku odjava iz hotela. Vožnja proti Sevilli. Mesto ob reki Guadalquvivir, v sebi skriva mešanico različnih kultur, od ostankov iberskih naseljencev do arabske kulture (iz časov mavrske vladavine) in sodobne arhitekture. Ob prihodu se odpravimo na ogled starega mestnega jedra Seville. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz bo posebno doživetje. Blodnjak ozkih uličic vzhodno od katedrale in Alcázarja je najbolj strjen in romantičen prikaz Seville s skrivnimi trgi in cvetočimi dvorišči ter številnimi bari tapas in uličnimi kitaristi. Posebej veličasten je ogled katedrale (doplačilo), ki stoji na mestu nekdanje velike mošeje Almohadov iz 12. stoletja. Prav zvonik La Giralda in vrt pomarančevcev sta zapuščina mavrske zgradbe. Prosti čas do odhoda na letališče. V predvidoma večernih urah polet s posebnim letalom iz Seville v Ljubljano.

TERMIN: 5. 10. - 9. 10. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 789 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 819 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 849 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz iz Ljubljane, letališke in varnostne pristojbine, 1 kos oddane prtljage do 15 kg in 1 kos ročne prtljage do 8 kg, avtobusne prevoze po programu, 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, ogled Seville, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 158 EUR, izlet v Gibraltar (min. 15 potnikov) 66 EUR, izlet v Granado (min. 15 potnikov) 59 EUR, izlet v Rondo in vasico Mijas (min. 20 potnikov) 39 EUR, polpenzion 115 EUR / osebo.

DOPLAČILA (na poti): turistična taksa v hotelih prbl. 1,5 - 2 EUR / osebo na dan.

POMEMBNO:

Pri izletu v Granado ne zagotavljamo vstopnine v Alhambro za prijave tik pred odhodom. Zasedenost Alhambre preverjamo sproti. V kolikor je nakup vstopnic še mogoč potem ob prijavi za nakup vstopnic v Alhambro in Generalife potrebujemo točen ime in priimek ter številko osebnega dokumenta.

OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA: Za izvedbo potovanja na posebnem, čarter letu potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko program ostaja nespremenjen.

V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki