Novoletna Madeira

od
1298€
/Osebo
Madeira, Španija
rezerviraj

Termini

 • 26.12.2022 - 01.01.2023
  7 dni
  1298€
  /Osebo

Idilični vulkanski otok v Atlantskem oceanu upravičeno nosi vzdevek "biser Atlantika" in "otok večne pomladi", saj ima idealno podnebje preko celega leta.

V prazničnem decembru pa je vzudšje na Madeiri še posebej čarobno. Okrašene ulice osvetljuje na tisoče barvnih lučk. Vzdolž osrednje sprehajalne avenije se vsakodnevno odvijajo predstave, plesi, folklorni nastopi, koncerti, božični zbori, etnografske in umetniške prireditve.

Božični sejem sestavljajo ljubke hiške, kjer lahko kupite najrazličnejše regionalne izdelke, vse od božičnih okraskov do gastronomskih specialitet, stojnice pa so bogato obložene s tipično madeirsko kulinariko in božičnimi dobrotami.

Del sejma je etnografska vas, kjer so postavljene madeirske jaslice v naravnem okolju - s terasami, dolinami, potoki, hišami in drugimi značilnimi elementi otoka. Rokodeleci predstavljajo tradicionalno življenje na Madeiri, občudujemo lahko vezenine, tkanine, cvetje in številne okrasne predmete.

Vrhunec decembrskega dogajanja na Madeiri je spektakularni Novoletni ognjemet. Veličastna pirotehnična predstava je spektakel barv, oblik in svetlobe, ki se "zgodi" kar iz 59 lokacij in združuje najsodobnejšje dizajne in efekte. Leta 2006 se je ta dogodek uvrstil kot Največji Silvestrski ognjemet na svetu. Ulice so preplavljene z domačini in turisti iz vseh koncev sveta, druženje in zabava pa trajata vse do naslednjega dne.

Blišč in tradicija,ter Novoletna evforija na vedno očarljivi Madeiri so zmagovalna kombinacija in nepozaben spomin. Vabljeni!

 • Novoletna Madeira - s posebnim letalom direktno iz Ljubljane
 • eden največjih in najlepših Novoletnih ognjemetov na svetu
 • izjemno osvetljene ulice in čarobni Božični sejem
 • otok večne pomladi s subtropskim rastjem
 • izvrstna kulinarična ponudba in odlično madeirsko vino
 • edinstveno praznično - pravljično vzdušje

1. DAN LJUBLJANA – MADEIRA
letalo

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana, predvidoma v jutranjih urah ter posebni, direktni polet na Madeiro. Vožnja do hotela in nastanitev.

2. DAN MADEIRA - celodnevni izlet na VZHOD in ZAHOD OTOKA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra)
zajtrk

Celodnevni izlet na vzhodni in zahodni del otoka. Pot nas bo najprej vodila po slikoviti poti na vzhod otoka, vse do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok). Obiščemo ribogojnico postrvi in pokusimo tipično otoško pijačo "poncha", ki jo pripravijo iz brandija, sladkornega trsa, limoninega soka in medu. Nadaljujemo proti Santani, vasici, znani po značilnih pisanih hišah trikotne oblike in slamnato streho. Nekdaj so v njih živeli domačini, danes pa so v njih prodajalnice spominkov. nadaljujemo z vožnjo po severni obali in občudujemo dih jemajoče razglede na slapove, globoke doline ter otoške vrhove. Ustavimo se v Porto Moniz, zanimivem obmorskem mestecu, ki je znano po naravnih vulkanskih bazenih, kjer se lahko tudi okopamo. Po kosilu (doplačilo) preko 1.500 m visokega prelaza prečkamo notranjost otoka in se vrnemo na izhodišče v Funchal.

3. DAN MADEIRA - poldnevni izlet po okolici NUNSKA DOLINA IN MONTE
zajtrk

Poldnevni izlet. Naš prvi postanek bo v neposredni bližini Funchala, na razgledni točki Pico dos Barcelos, ki na 335 metrih višine ponuja vrtoglav razgled na peščen zaliv tik pod nami in seveda na širni Atlantski ocean vsenaokrog. Nadaljujemo vzpon po ovinkasti cesti, obrasli z evkaliptusovimi drevesi do Eira do Serrado. Kratek sprehod do nove razgledne točke, od koder se nam odpre slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka, ter v 800 metrov globoko brezno, kjer je skrita vasica Curral das Freiras. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju pred pirati. Pot bomo nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znamenita romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji (doplačilo) se bomo v dolino popeljali kar na tradicionalnih lesenih saneh.

4. DAN MADEIRA - (poldnevni izlet JEEP SAFARI)
zajtrk

Prosti dan za uživanje ali po želji poldnevni izlet (doplačilo) z jeep safari po otoku. Po zajtrku, se po makedamskih cestah zapodimo v osrčje otoka s čudovitimi razgledi na najvišje vrhove. Pot nas bo peljala po stranskih poteh, skozi znameniti Unescov lovorjev gozd, vse do Portele. Ustavili se bomo na obisku tovarne ruma v vasici Porto de la Cruz, kjer proizvajajo glavno sestavino za značilno otoško pijačo "poncha". Na povratku proti Funchalu občudujemo "vulkanske solze" rta Sao Lourenco in na zadnjem postanku, na razgledni točki Ponta do Rosto, nam oko seže do sosednjega otoka Porto Santo ter Desertas.

5. DAN MADEIRA - (celodnevni izlet-treking POHOD OB LEVADI)
zajtrk

Prosti dan za samostojne oglede, nakupe ali preprosto uživanje. Lahko pa dan preživimo skupaj - aktivno, v kolikor se odločite za celodnevni izlet (doplačilo). Podamo se na treking oz. sproščujoč pohod (11 km) po levadi Rabacal. Levada je portugalska beseda, ki izvira iz besede levar in pomeni nositi. Gre za umetne vodne kanale oz. namakalni sistem, ki dovaja vodo iz severnih vlažnih, v južne sušne predele otoka. Tako z vodo oskrbujejo nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektraren po celem otoku. Skupna dolžina levad meri kar 2500 km, prav toliko pa je tudi urejenih sprehajalnih poti, ki se vijejo skozi pravljične gozdove. Naša pot ob levadi se prične na planoti Paul da Serra, vmes si odpočijemo pri gostišču Rabacal, nadlajujemo do čudovith slapov Risco, se spustimo po lepo vzdrževani poti, imenovani »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine, po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Odmor za uživanje v neokrnjeni naravi, nato pa vrnemo skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Vsekakor posebno doživetje!

6. DAN MADEIRA
zajtrk

Prosto dan za samostojne oglede in vsrkavanje prazničnega vzdušja, ki se ta dan le še stopnjuje...SREČNO NOVO LETO!

7. DAN MADEIRA – LJUBLJANA
zajtrk, letalo

Počitek, sprostitev, zadnji nakupi. Prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano v popoldanskih urah.

Cena vključuje

 • letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana-Funchal-Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 6 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljni sobi
 • izlete in prevoze po programu
 • slovensko vodenje, spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 potniki 60 €
 • med 25 in 34 potniki 30 €

DOPLAČILO ZA GORIVO:

 • Doplačilo znaša 64 € po potniku za potovanje v obe smeri.
 • Doplačilo bo potniku obračunano k osnovni ceni aranžmaja v obliki doplačila za gorivo.

MOŽNA DOPLAČILA (NA OSEBO) OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 379 €
 • doplačilo za polpenzion z vključeno silvestrsko večerjo v hotelu 275 € ( Novoletna večerja je v primeru doplačila za polpenzion obvezna)
 • izlet treking Levada Rabacal 42 €
 • izlet Jeep safari 42 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
strošek morebitnih vstopnin približno 20 €

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki