Neapelj, Vezuv, Capri in Amalfska obala

od
699€
/Osebo
Neapelj, Italija
rezerviraj

Termini

 • 24.06.2023
  5 dni
  699€
  /Osebo
 • 15.09.2023
  5 dni
  768€
  /Osebo
 • 22.09.2023
  5 dni
  768€
  /Osebo
 • 28.10.2023
  5 dni
  768€
  /Osebo

Potovanje začenjamo z doživetji na Amalfski obali. Sprehajamo se v višavah z bogovi in uživamo v očarljivih mestecih Amalfitanske obale; v Ravellu, Amalfiju in Positanu. Navdušuje nas vonj po morju in veličastni pogledi.

Izlet na otok Capri je raj za ljubitelje narave. Sprehajajte se po naravi in mestu vulkanskega otoka, uživajte ob razgledu na Neapeljski zaliv in mogočni Vezuv, ki je pustil močan pečat v zgodovini lokalnega prebivalstva, raziščite ribiške vasice in se zlijte z okolico! Pika na i, ki si jo želite doživeti!

Zaključne takte plešemo v Neaplju, Pompejih in na Vezuvu. Za Neapelj pravijo, da je talilni lonec mnogih kultur z neverjetnimi zgodbami, vsakogar očara s pristnostjo in temperamentom. Vzpnemo se na mogočni vulkan Vezuv, ki je pravo doživetje za popotniške sladokusce, v Pompejih zaživimo v starih rimskih časih …

1. dan: LJUBLJANA – NEAPELJ (okolica).

Zbor v Ljubljani in vožnja do bližnjega letališča. Polet v Neapelj. Največja znamenitost je Nacionalni Arheološki muzej, ki si ga po želji ogledamo. Potem se odpravimo proti mestni katedrali, v kateri so shranjeni posmrtni ostanki zaščitnika mesta, Svetega Gaetana. V tem predelu mesta se nahaja oltar še enemu od božanstev… Diegu Maradoni. Prihod v hotel v okolici Neaplja in namestitev. (letalo, hotel)

2. dan: NEAPELJ (okolica) – VEZUV – POMPEJI.

Zajtrk. Vožnja na Vezuv, ki je pravo doživetje. Pod vrhom pa se pred nami odpre enkraten razgled na neapeljski zaliv in bližnje otoke. Vulkan, ki je s svojim izbruhom popolnoma uničil bližnje Pompeje, nam nudi čudovit sprehod ob dih jemajočem kraterju (za doplačilo). Kot ne bi bili na tem planetu. Sicer pa se lahko sprehodimo po vulkanski pokrajini in uživamo v razgledu. Vožnja po slikoviti obali in pred nami vzniknejo slavni Pompeji, ki so eno največjih doživetij našega potovanja. Prosto za individualni ogled slavnega arheološkega nahajališča. Namestitev na Sorentinskem polotoku ali v okolici Pompejev. Nočitev. (H, Z)

3. dan: Izlet na CAPRI - SORENTINSKI POLOTOK / POMPEJI.

Zajtrk. S trajektom odpeljemo na slikoviti otok Capri, poln cvetja in ptic, razgibane obale in čudovitih plaž ter kristalno čistega morja. Odpravimo se do Modre jame (za doplačilo), ki je ena izmed najbolj opevanih naravnih znamenitosti otoka. Z mini avtobusi se odpeljemo do mesteca Capri, kjer si privoščimo kosilo ali pa prosti čas izkoristimo za kratko siesto. Z mini avtobusi se odpeljemo do mesteca Anacapri, kjer se lahko z žičnico (za doplačilo) povzpnemo na hrib Solare in se naužijemo čudovitih razgledov na Neapeljski zaliv. Pozno popoldne se vrnemo v pristanišče in se poslovimo od otoka, ki je očaral mnoge rimske vladarje. Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, Z, trajekt)

4. dan: AMALFITSKA OBALA – PAESTUM.

Zajtrk. Danes nas čaka raziskovanje ene izmed najbolj slavnih obalnih cest na svetu – Amalfitanske obale (UNESCO). Pot nas vodi do Agerole, v središče okoliških hribov. “Pot bogov” je gotovo višek potovanja. Daljši sprehod začnemo z vrha klifa, vmes uživamo v enkratnih razgledih na otok Capri in obalna mesteca. Na koncu poti nas čaka še spust po stopnicah do očarljivega Positana, kamor so radi zahajali znani umetniki kot je Picasso. Živobarvne hiše, vonj po limonah, ozke uličice, … pravo romantično vzdušje! Pot nas dalje vodi v staro zgodovinsko mesto Amalfi. Sprehodimo se do glavnega trga, kje nas prevzame katedrala sv. Andreja. Privoščimo si nekaj prostega časa za kosilo, ali pa kar takoj preskočimo in si privoščimo slavni “gelato”. Na koncu se ustavimo še v mestecu Ravello, ki leži med samimi vrtovi, visoko nad morjem. Vožnja do hotela. Namestitev v hotelu in nočitev. (H, Z)

5. dan: PAESTUM - NEAPELJ – LJUBLJANA.

Zajtrk. Odpeljemo se proti edinstveni grški koloniji Paestum, , ki leži na planjavi južno od reke Sele, kjer so ga v 18. stoletju skritega med gozdovi ponovno odkrili. Po želji si (za doplačilo) ogledamo mesto, posvečeno boginji Heri, katerega templji sodijo med najbolj ohranjene v vsem antičnem svetu. Vožnja na letališče. Polet proti okoliškem letališču in vožnja v Ljubljano. (Z, letalo)

Zaporedje ogledov se lahko spremeni.

Potovanje lahko podaljšate s potovanjem po Apuliji.

Cenik

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobiRedna cenaAktualna cena
razpisni program798 €699 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb45 €
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb75 €
Doplačila po želji
Doplačilo za enoposteljno sobo140 €
Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A **5.02 %
Obisk kraterja Vezuva12 €
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 5 dni kritje S - posamično10.2 €
Popusti
Članski popust od redne cene aranžmaja3.5 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču10 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču15 %

Cena (pri najmanj 40 udeležencih) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, nočitve v hotelih 3* z zajtrkom, vse prevoze in oglede (od zunaj) po programu, trajekt na Capri, slovensko vodenje in lokalno vodenje, kjer je to potrebno, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirni zneski vstopnin so: PESTUM: 12,00 EUR, SOLARE ŽIČNICA: 12 EUR, POMPEI: 25 EUR, NACIONALNI ARHEOLOŠKI MUZEJ NEAPELJ: 7 eur, NEAPELJ (podzemlje mesta): 10 EUR, VEZUV: 16 EUR.

Ogledi se izvedejo skladno s časom.

Obvezna doplačila na kraju samem:

– turistična taksa v hotelu: približno 2,50 EUR na noč.

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

Potovanje lahko nadaljujete po Apuliji na potovanju Biseri južne Italije.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki