LIZBONA

od
549€
/Osebo
Lizbona. Portugalska
rezerviraj

Termini

 • 22.06.2023
  4 dni
  589€
  /Osebo
 • 24.08.2023
  4 dni
  589€
  /Osebo
 • 28.09.2023
  4 dni
  549€
  /Osebo
 • 26.10.2023
  4 dni
  589€
  /Osebo
 • 02.11.2023
  4 dni
  589€
  /Osebo
 • 01.02.2024
  4 dni
  549€
  /Osebo
 • 07.03.2024
  4 dni
  549€
  /Osebo

TOP DOŽIVETJA V LIZBONI

doživi prav posebno vzdušje »belega mesta« na sedmih gričih, kot imenujejo Lizbono

prisluhni otožnemu fadu v najstarejši in izjemno slikoviti mestni četrti Alfama

obišči staro kraljevo prestolnico, Sintro

v lizbonskem akvariju odkrij mogočen in slikovit podvodni svet

doživi »spektakularno« vožnjo s starim cvilečim tramvajem po strmih ulicah Lizbone

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–LIZBONA

Zbirališče potnikov v jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Lizbono. Po pristanku si bomo ogledali moderni del mesta in Park narodov, kjer so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno razstavo Expo z naslovom »Oceani – dediščina prihodnosti«. To je bila zadnja tovrstna tema dogodka v 20. stoletju. Portugalska je takrat praznovala 500. obletnico odkritja poti v Indijo pomorščaka Vasca da Game. Postanek za ogled akvarija, ki velja za največjega in najlepšega na svetu ter na sodoben in privlačen način predstavlja podvodni svet. Nahaja se v moderni stavbi, ki so jo postavili za Expo 98. Poleg akvarija nas bodo navdušili tudi: stolp Vasca da Game, dvojčka stolpa Sao Gabriel in Sao Rafael, paviljon Atlantic, nakupovalni center Vasco da Gama, promenada in gondolska žičnica, umetni slap… Sledila bo vožnja do hotela, nastanitev in nočitev.

2. dan: LIZBONA | zajtrk

Po zajtrku ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tajo. Ogledali si bomo stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja, ki se nahajata na seznamu svetovne dediščine Unesco - Belemski stolp (16. st.) in samostan sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev ter sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Ustavili se bomo tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev. Sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone, ter vzpon na grad Sao Jorge. Prosto popoldne za ogled katerega izmed muzejev (npr. Narodni muzej kočij, ki vsebuje eno največjih zbirk na svetu…), sprehod po mestu ali morebitne nakupe. Zvečer priporočamo sprehod po lizbonskih dokih, kjer je zelo živahno nočno življenje (trgovine, restavracije, bari, diskoteke). Nočitev.

3. dan: LIZBONA–(SINTRA–CABO DA ROCA–CASCAIS–ESTORIL)–LIZBONA | zajtrk

Po zajtrku prost dan v Lizboni. Priporočamo izlet v Sintro (doplačilo). Vožnja v staro kraljevo prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Mesto se deli na tri območja. Ogled Narodne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. st. Kralji so jo uporabljali vse do 19. st., dolga zgodovina te stavbe je prinesla številne arhitekturne sloge, predvsem gotskega in emanuelinskega. Največji čar palači daje okrasje v številnih svečanih prostorih. V okolici Sintre se razprostira Park Pena, očarljiva mešanica zelenih gozdov ter nasadov mimoz, drugih eksotičnih rastlin in cvetic. Vožnja do najzahodnejše točke Evrope, rta Cabo da Roca. Povratek v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti, pribl. 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu, Estoril pa je letovišče z igralnico in uveljavljenim golf klubom. Zvečer priporočamo ogled tradicionalne predstave fada s pijačo ali večerjo (doplačilo). Nočitev.

4. dan: LIZBONA–BENETKE–(LJUBLJANA) | zajtrk

Zajtrk v hotelu in prosto do odhoda na letališče. Predvidoma v opoldanskih urah bomo poleteli proti letališču v Italiji. Po pristanku na letališču pri Benetkah predvidoma v popoldanskih urah sledi transfer v Ljubljano (doplačilo).

Odhodi 30.3., 18.5., 28.9.2023, 1.2., 7.3.2024

Cena na osebo:

pri udeležbi najmanj 30 oseb 549 EUR

Odhodi 27.4., 22.6., 24.8., 26.10., 2.11.2023

Cena na osebo:

pri udeležbi najmanj 30 oseb 589 EUR

V ceno je vključeno:

povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu

stroški letaliških in varnostnih pristojbin

1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm)

avtobusni prevozi po programu

3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3–4* v Lizboni

zunanji ogledi po programu brez vstopnin

organizacija in vodenje/spremljanje potovanja

DDV

Obvezno doplačilo (ob prijavi):

za skupino manjšo od 30 oseb 40 EUR/osebo

Možna doplačila (ob prijavi):

povratni prevoz na letališče 70 EUR/osebo

1 kos ročne prtljage (do 10 kg) 45 EUR/osebo

1 kos oddane prtljage (do največ 20 kg) 65 EUR/osebo

enoposteljna soba 189 EUR/osebo

izlet v Sintro z vključeno vstopnino v palačo 60 EUR/osebo (min. 15 oseb)

ogled tradicionalne predstave fada z večerjo 55 EUR/osebo

Možna doplačila (na potovanju):

vstopnine in javni prevoz pribl. 35 EUR/osebo (samostan sv. Hieronima 10 EUR, Grad sv. Jurija 8,50 EUR, Belemski stolp 5 EUR)

Obvezno doplačilo (na recepciji hotela):

mestna turistična pristojbina 2 EUR/osebo/dan

ODKRITA BESEDA: zaradi prilagajanja letalskim prevozom, v primeru nepredvidenih okoliščin in izrednih dogodkov si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem, spremembo trajanja programa in prilagoditve krajev nastanitev. Program bo ostal vsebinsko neokrnjen.

OPOZORILO:

Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za povratni prevoz do letališča.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki