Klasična Jordanija

od
1197€
/Osebo
Jordanija
rezerviraj

Termini

 • 26.05.2023
  8 dni
  1197€
  /Osebo
 • 25.06.2023
  8 dni
  1149€
  /Osebo
 • 30.07.2023
  8 dni
  1149€
  /Osebo
 • 24.09.2023
  8 dni
  1197€
  /Osebo
 • 08.10.2023
  8 dni
  1359€
  /Osebo
 • 15.10.2023
  8 dni
  1248€
  /Osebo
 • 22.10.2023
  8 dni
  1299€
  /Osebo
 • 26.10.2023
  8 dni
  1299€
  /Osebo
 • 29.10.2023
  8 dni
  1299€
  /Osebo
 • 05.11.2023
  8 dni
  1197€
  /Osebo
 • 25.11.2023
  8 dni
  1149€
  /Osebo
 • 28.12.2023
  8 dni
  1299€
  /Osebo

Obisk nabatejske Petre je nesporen vrhunec vsakega jordanskega potovanja, in mi ji posvečamo cel dan; najlepši pogledi so prav iz Visokega kraja in Samostana, na poteh postanemo ob neverjetnih konturah in silkarijah matere Narave …

Ob bok Petri je rožnata puščava Rum ter spektakularna vožnja po stari Kraljevi cesti med dvema svetovoma – rodovitnimi poljanami proti vzhodu in strmim spustom v tektoski jarek proti Mrtvemu morju in najnižji točki na Zemlji. Tu so Wadi Mujib in Mkaver, sloviti križarski grad Kerak …

Jordanija je prepolna starodavnih mest, tu sta svetopisemska Mkaver in Krstni kraj, antična Jeraš in Gadara srednjeveška Ajloun in Kerak, za kontrast pa izstopa bela moderna prestolnica Amman in za konec prijazna letovišla Aqaba ob Mrtvem morju …

Za piko na i nas na poti čakata dve zanimivi kopanji – v Mrtvem morju na najnižji točki našega planeta, ter v čudovitem Rdečem morju, kjer se lahko naužijemo pogledov na živopisno koralno veličastje.

Pridružite se nam na raziskovanju neverjetne dežele …

1. dan: LJUBLJANA – AMMAN.

Zgodnji jutranji zbor potnikov v Ljubljani in vožnja na eno od okoliških letališč. Polet proti Ammanu. Ogled jordanske prestolnice. Vozimo se skozi moderne četrti belega mesta, obiščemo mestno citadelo s čudovitim pogledom na staro mestno jedro. V starem jedru se najprej skupaj izgubimo v ozkih uličicah in vsrkavamo levantinsko vzdušje. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev. (letalo, H, V)

2. dan: AMMAN – izlet v JERAŠ in AJLOUN – UMM QUAIS – dolina reke JORDAN.

Zajtrk. Dan na rodovitni sever dežele začnemo z ogledom odlično ohranjenega glavnega mesta nekdanjega Dekapolisa – rimske Gerase, ki je eden viškov antike na Bližnjem vzhodu. Po slikoviti pokrajini nadaljujemo do Ajlouna in spomenik islamske arhitekture temeljito raziščemo. Pot nadaljujemo do Umm Qaisa (ne obiščemo antičnega mesta!) s čudovitim pogledom na dolino reke Jordan in Galilejsko jezero. Spustimo se v dolino reke Jordan, okoli nas bežijo svetopisemski prizori in scene iz palestinskega življenja. Vrnitev v Amman. Večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan: AMMAN – MADABA – MKAVER – WADI MUJIB – PETRA.

Zajtrk. Pot nas pelje proti jugu. V Madabi si ogledamo sloviti mozaik. Na gori Nebo uzremo Mojzesov pogled na Obljubljeno deželo. Po kosilu nadaljujemo po slikoviti Kraljevi cesti, polni čudovitih pogledov in presunljivih naravnih lepot. Vzpnemo se na mističen kraj nekdanje trdnjave Mkaver, kjer so obglavili Janeza Krstnika. Vzdolž najglobljega tektonskega jarka občudujemo največji “vadi” v Jordaniji, Wadi Mujib. Sledi vožnja po puščavski avtocesti do Petre. Namestitev v hotelu. Prost večer. Nočitev. (H, ZV)

4. dan: PETRA.

Zajtrk. Začnemo zgodaj saj nas čaka najlepši dan potovanja – mesto v kamnu, rdeča Petra, eden najlepših krajev na svetu. Navduši nas že vstopna soteska, Sik, ki se nenadoma razpre in zagledamo “Zakladnico”. Potem se lotimo raziskovanja spomenikov v osrednjem delu nabatejske metropole. A morda še bolj nas navdušijo stranske doline in vrhovi nad mestom. Sprehodimo se do visokih žrtvenikov, sončni zahod pa si lahko privoščimo pri “Samostanu”. Petra je poezija v kamnu, za njen pravi zven se je vredno potruditi! Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan: PETRA – MALA PETRA - WADI RUM.

Zajtrk. Obiščemo Malo Petro, kjer se nahaja ena najstarejših arheoloških nahajališč na Bližnjem vzhodu, kjer so, podobno kot v Jerihu, prebivali že pred 9.000 leti. Potem se odpeljemo do slovite Rožne puščave Wadi Rum, kjer si privoščimo 4-urni puščavski safari z beduinskimi džipi po veličastni negibnosti Lawrencea Arabskega, se spustimo po puščavski sipini, obiščemo puščavski most, vstopimo v sotesko in še kaj. Noč preživimo kar tukaj, v beduinskih šotorih. Ponoči se temperature v puščavi spustijo, a beduini dobro poskrbijo za nas – skuhajo nam dobro večerjo in priskrbijo tople odeje, da je naša izkušnja čudovita. (O, ZV)

6. dan: WADI RUM – AQABA.

Zajtrk. Po želji možnost jahanja kamel (doplačilo). Sledi vožnja v Aqabo, jordansko letovišče ob Rdečem morju. Užijemo sproščeno vzdušje obmorsko vzdušje. Čas izkoristimo za kopanje v Rdečem morju ali (po želji in za doplačilo) izlet z ladjico na koralni greben. Zvečer je zavijemo na atraktivno tržnico ali se sprehodimo ob morju. Večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan: AQABA – KERAK - MRTVO MORJE

Zajtrk. Vožnja proti severu. Po puščavski ravnici potujemo do križarskega lepotca Kerak, ki si ga ogledamo in se vživimo v vlogo križarjev, ki so tukaj varovali najpomembnejši dostop do svetega Jeruzalema. Spustimo se globoko v sirsko-afriški tektonski jarek do točke, ki leži več kot 400 m nižje od gladine morja. Okopamo se v najbolj slanem morju na najnižji točki na Zemlji. Nočimo ob Mrtvem morju. (H, ZV)

8. dan: MRTVO MORJE – AMMAN – LJUBLJANA.

Zajtrk. Vožnja v Amman na letališče. Polet na eno od okoliških letališč. Sledi še vožnja v Ljubljano. (Z, letalo)

Cenik

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobiRedna cenaAktualna cena
Razpisni program1197 €1197 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb60 €
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb99 €
Doplačila po želji
Jahanje kamel v Wadi Rumu (1 ura)25 €
Doplačilo za enoposteljno sobo175 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)45 €
Popusti
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču10 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču5 %
Članski popust od redne cene aranžmaja3.5 %

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: povratni prevoz na letališče, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse, vsi avtobusni prevozi po programu, 6x nočitev v hotelih 3-4* s polpenzionom, 1x nočitev v beduinskem kampu s polpenzionom, izlete in oglede z vstopninami, slovensko vodenje in lokalni vodniki, vizum, priprava in organizacija potovanja, prijavnina. Nočitev v beduinskem kampu: vsa oprema je priskrbljena (postelje, posteljnina, skupne kopalnice). Priporočamo, da vzamete s seboj topel kos oblačila.

VIZE: Vizum za vstop v Jordanijo je potreben. Uredimo vam ga v Agenciji Oskar. Potreben je potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki