JUŽNA AFRIKA,ZIMBABVE, BOCVANA - 19 DNI

od
2100€
/Osebo
Južna Afrika
rezerviraj

Termini

 • 07.11.2022
  19 dni
  2100€
  /Osebo

dnevi

program

7.11

Zbor udeležencev na letališču Ljubljana-Brnik. Polet letala proti Istambu s prestopom dalje do Cape Townu na zahodno obalo Južne Afrike.in…

8.11

…pristankom okrog poldneva. Prevoz do hotela in nastanitev. Po počitku se bomo odpravili na ogled po Long streetu, v botanični vrt Company Garden in se v mestu sprehodili med najstarejšimi državnimi palačami. Povzpeli se bomo na Signal hill - najlepšo točko z razgledom na mesto in pospremili sončni zahod nad Cape Townom. Po povratku v hotel prosto za večerjo. Nočitev.

9.11

Zgodnji zajtrk in odhod iz hotela. Z gondolo se bomo povzpeli na goro Table Moutain za fotosafari in nadaljevali v Botanical garden. Še vedno se bomo nahajali na predelih Cape Towna, tako se bomo ustavili tudi na kultni plaži Camps Bay in Cliffton Bay, videli Bantry Bay, Green Point, Albert-Victoria Waterfront, ki je najpopularnejši zabaviščno-nakupovalni center v vsej Afriki. Vrnitev v hotel, prosto za večerjo. Nočitev.

10.

11

Po zajtrku v hotelu bo sledil celodnevni izlet. Podali se bomo na pot do najbolj jugozahodne točke afriškega kontinenta: narodni park Rt Dobre nade . Popoldan povratek s postanki mimo znanega mornariškega oporišča Simons Town, mimo Fish Hoeka, Kalk Baya in St Jamesa. Povratek do hotela in prosti čas za samostojne sprehode in večerjo. Nočitev.

11-

11

Po zajtrku v hotelu bomo prtljago prinesli v avtobus in pričeli s potovanjem proti Somerset West. Pred nami bo vožnja po obalni cesti s postanki od Gordons Baya, Pringle Baya, Klainmonda, rta Hermanus, do rta Agulhas, ki je najnižja točka Afriškega kontinenta. Na poti čas za kosilo po želji in morda kratko kopanje v oceanu. Prihod v hotel in nastanitev. Prosti čas za večerjo. Nočitev.

12-

11.

Po zajtrku v hotelu bomo s potovanjem nadaljevali proti Swellendam, mimo Heidelberga proti Mossel Bay in George, ki je tudi največje mesto regije. Zvečer prihod v predel Wilderness. Nastanitev v hotelu. Prosti čas za večerjo. Nočitev.

13.11

Po zajtrku se bomo zapeljali na Belvedere, nato Knysne Leisure Island , si ogledali škotske gradove »Notzie Castles, Plettenberg Baya, afriškega Cannesa in Natures Valley.

Zvečer bomo prispeli v mesto našega bivanja naslednjih dni - Jeffreys Bay. Nastanitev v Villi African Queen na malem hribčku rta tik pred plažo Dolphine Beach. Večerja v bližnji restavraciji, ali »kot v domači kuhinji« Nočitev.

14-11.

Po zajtrku dopoldanski (ogled po predlogu Markota) Zvečer bomo s terase hiše uživali poglede na prostran ocean. Za večerje bomo ta in naslednje večere poskrbeli sami in si pripravili večerjo v vili ali odšli v bližnjo restavracijo (velika izbira in zelo ugodne cene).

15.

11

16-

11.

17.

11.

18.11.

Po zajtrku bo ogled Jeffreys Baya in okolice, rta St. Francis Cap, tam

naredimo 6km treking po izredno lepi obali, si še ogledamo St.Francis port,

St.Francis Village in kanale ob reki Kromme, tem naselju pravijo tudi afriške

Benetke. Vmes prosti čas za samostojna raziskovanja in nakupe (tudi hrane)

Povratek do našega domovanja.. Prosto za večerjo. Nočitev.

Po zajtrku se bomo zapeljali na ogled krajev Humansdorp in Hankey in nato nadaljevali poti po dolini oranževcev do Patensie in jeza Kouga dam, kjer lahko srečamo opice pavijane. Fotosafari ob karizmatičnem ustju večje reke Gammtoos rivermouth. Povratek v našo vilo. Prosto za večerjo. Nočitev.

------------------------------------------------------------------------------------------------Po zajtrku odhod najprej v Cheetah park s simpatičnim imenom »Kraga Kamma«, kjer bomo videli veliko znanih afriških živali (žirafe, nosoroge, kuduje, zebre in božamo geparde) in Predator parka (levi, tigri, puma, krokodil, etc..).. Povratek v domovanje. Prosto na sprehode in nakupe in večerjo. Nočitev.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Pozen zajtrk. Počitniški dan - prosto za različne aktivnosti: kopanje, učenje surfanja, možnost igranja golfa, sprehode ob obali, ogled muzeja surfanja, skupinskega jahanja konj in galopiranja po valovih na obali, igranje kart in uživanja na hišni terasi. Nočitev.

19.

11.

Zajtrk. Zgodaj zjutraj odhod do 100km oddaljenega Addo Elephant national park, ki je edini BIG 7 na svetu med nacionalnimi parki. Nekaj prostega časa. Kosilo po želji v turistično-zabaviščnem centru Boardwalk in sprehod po sprehajalnem pomolu. Ogled ene najlepših obal in plaž v regiji z imenom Sardinia Bay. Na večer vrnitev in večerja po želji. Nočitev.

20..

11..

Po zajtrku bo celodnevni ogled Nacionalnega Parka Tsitsikamma, ogled skoka z elastiko ( 216m) z največjega enoločnega betonskega mostu na svetu Bluekrans. Vmes bo tudi prosti čas za kosilo. Kasneje še ogled enega od skritih draguljev v JAR, turističnega naselja pod klifi Eerste River, kjer sta imela počitniško hišo premier in obrambni minister. Na poti nazaj gremo čez prelaz in čez rualni predel farm in manjših vasi. Pozno popoldne povratek v J Bay. Priprava večerje po želji in nočitev

21.

11.

22.

11..

Po zajtrku priprava prtljage in prevoz v Port Elizabeth. Ogled mesta. Videli bomo Mill park, Summerstrand, najstarejšo utrdbo in svetilnik… Popoldne vožnja na letališče in polet letala v Johannesburg. Prevoz do hotela in prenočevanje

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po zajtrku zapustimo hotel, prevoz na letališče. Polet letala v Zimbabve. Obiskali bomo Viktorijine slapove. Z lokalnim vodnikom se bomo podali po peš poti skozi deževni gozd do najmogočnejših slapov, ki v širini 1700 m povezujejo Zimbabve in Zambijo. Prosti čas za lastne želje. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev..

23-

11..

Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravili na 80km dolg izlet v Bocvano, kjer bomo ob meji z Namibijo obiskali svetovno znan narodni park Chobe in pravo doživetje bo plovba po reki Chobe, kjer se hladijo in plavajo sloni. Prosti čas za kosilo. Nato še vožnja s 4x4 terenskimi vozili in mini safari po narodnem parku. Povratek v hotel, prosto za večerjo in nočitev.

24.

&

25.

11

Zajtrk. Prosto za sprehode in drobne nakupe do odhoda na letališče. Polet letala proti Evropi

…s pristankom v Ljubljani

V ceno všteto: Letalske karte Ljubljana – Istambul - Cape Town - Port Elizabeth – Johannesburg – Zimbabve – Johanesburg - Istanbul – Ljubljana

 • Avtomobilski transferji Letališče hotel-letališče in avtobusni/kombi prevozi po programu
 • 8X BB v hotelih na poti in nočitve v Villi African Queen - 8 nočitev z angleškim* zajtrkom, tik ob Indijskem oceanu z dvoposteljnimi sobam (izbira cene za sobo ob prijavi)
 • Posteljnino, opremo kuhinje, brisače ( brisače za plažo niso vključene)
 • Vstopnina za Addo Elephant NP, Krago Kammo-Cheetah park (safari), Tsitsikammo NP, Cape Good Hope NP, Table Mauntain NP, Botanic Garden, Narodni park Chobe NP s plovbo in 4x4 safarijem, Viktorijini slapovi NP, Cape Aghulas NP, Predator park, ogled svetilnika v PE Skupino bo spremljal Marko Korač, saj je njegovo življenje v tem delu sveta del njegovega »drugega doma *Angleški zajtrk pomeni: samopostrežba s sokom, kavo, kruhom, maslom, marmelado.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki