Bosna ekspres s Titovim bunkerjem

od
222€
/Osebo
Sarajevo, Bosna in Hercegovina
rezerviraj

Termini

 • 24.06.2023
  3 dni
  222€
  /Osebo
 • 15.09.2023
  3 dni
  222€
  /Osebo
 • 13.10.2023
  3 dni
  222€
  /Osebo
 • 28.10.2023
  3 dni
  222€
  /Osebo

Bosna in Hercegovina – dežela različnih kultur. Glavno mesto Sarajevo se razprostira na bregovih reke Miljacke, kjer se stika arhitektura vzhoda in zahoda. Sarajevo je ohranilo obeležja in zgradbe tako iz rimskega obdobja, srednjega veka kot tudi iz časa Osmanov.

Ogled za mnoge najlepšega mesta na Balkanu ponuja ogromno znamenitosti in dobrot. Očarajo nas Mostar – obnovljeni biser Balkana, Jajce in Travnik – vsak na svoj način.

V enem potovanju bomo začutili celo Bosno in občutili raznolikosti, ki nam jih dežela ponuja. Mnogi trdijo, da je Bosna in Hercegovina ena redkih držav, ki ima še naravo, kjer človek ni uspel pustiti svojega pečata. Pa poglejmo!

1. dan: LJUBLJANA – JAJCE – TRAVNIK – SARAJEVO.

Odhod iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Zagreba, Banja Luke do Jajca. Kraj slovi po svoji legi, kjer se stekata reki Pliva in Vrbas, tako da je slap v centru mesta prava turistična atrakcija. Mestu je pustila svoj pečat pestra zgodovina, med drugim je bil tukaj drugi kongres AVNOJ-a, na katerem je bila ustanovljena tretja jugoslovanska država. Nadaljujemo po dolini reke Vrbas in se ustavimo v enem najbolj slikovitih mestec v Bosni, Travniku. Nadaljujemo po dolini reke Bosne do prestolnice BIH. Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev. (avtobus, H, V)

2. dan: SARAJEVO – KONJIC (Titov bunker) – MOSTAR.

Po zajtrku se podamo na raziskovanje mesta. Najprej obiščemo staro Baščaršijo, kjer v bučnem in dinamičnem vsakdanu začutimo optimizem ljudi. Sledi sprehod po uličicah z majhnimi trgovinami, kjer obrtniki izdelujejo predmete iz bakra, srebra, kože in lesa. Mogočne džamije, medrese, bezistani, imateri, katoliška katedrala, pravoslavna cerkev in stavbe secesijskega obdobja ob reki Miljacki pripovedujejo vsaka svoje zgodbe. Prosto za samostojne oglede. Za kosilo priporočamo slastne čevape ali burek v eni izmed tipičnih »burekdžinic« oz. »čevapdžinic.« Po kosilu dobra ura vožnje v Konjic, kjer si ogledamo dolgo varovano skrivnost – Titov bunker. Namen bunkerja je bil, da se v primeru atomskega napada vanj zateče Josip Broz Tito in njegovih 350 najožjih sodelavcev. Mimo umetnega Jablaničkega jezera vstopimo v notranjost soteske reke Neretve, ki se razširi pred Mostarjem. Mesto je dobilo ime po Starem mostu oz. po stražnih stolpih. Most je bil med vojno leta 1993 porušen, danes pa je restavriran po starih načrtih. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. (avtobus, H, ZV)

3. dan: MOSTAR – LJUBLJANA.

Po zajtrku se podamo v stari del mesta. Občudujemo zanimivo arhitekturo, minarete številnih džamij, živahne trgovinice, obrtne delavnice in morda posedimo v eni od kavarn. Po ogledu mesta se odpeljemo in sprehodimo do kraškega izvira reke Bune, ki si je pot na površje poiskala pod 200 m visoko pečino. Ob izviru najdemo znano Tekijo, samostan muslimanskih menihov dervišev iz leta 1466. Legenda pravi, da se je bog užalostil zaradi kratkega toka reke in ji zato dal neizmerno lepoto. Povratek proti Ljubljani, kamor prispemo v poznih večernih urah. (avtobus, Z)

Cenik

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobiRedna cenaAktualna cena
243 €222 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 44 oseb30 €
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 34 oseb60 €
Doplačila po želji
Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - PAKET A**5.02 %
Doplačilo za enoposteljno sobo40 €
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 3 dni kritje S - posamično6.98 €
Popusti
Članski popust od redne cene aranžmaja3.5 %

Cena (najmanj 45 udeležencev) vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, 2x nočitev z zajtrkom in večerjo v hotelu 3-4* lokalne kategorije, obisk Titovega bunkerja, vse zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, lokalnega vodnika kjer je potrebno, pripravo in organizacijo potovanja.

Vstopnine, ki niso vštete v ceno potovanja in jih potnik poravna na kraju samem. Okvirna cena naštetih vstopnin je okrog 4-5 EUR (Muzej v Jajcu 1,02 EUR, samostan ob izviru Bune 1,02 EUR, džamija v Mostarju 2,04 EUR).

Doplačila po želji ob prijavi (na osebo):

– odstopnina v primeru višje sile 5,02 %,– enoposteljna soba 40 EUR.

Popusti:

– članski popust 3,5 %.

DOKUMENTI: Slovenci vize ne potrebujemo, rabimo pa vsaj 6 mesecev veljaven potni list ali osebno izkaznico.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki