Azori, razkošje v zelenem in nebeška modrina, posebno letalo

od
1349€
/Osebo
Azori, Portugalska
rezerviraj

Termini

 • 27.03.2022
  8 dni
  1349€
  /Osebo
 • 24.07.2022
  8 dni
  1549€
  /Osebo
 • 13.10.2022
  8 dni
  1399€
  /Osebo

Bujno Azorsko otočje z neokrnjeno in dih jemajočo naravo so evropski Havaji v srednjem Atlantiku. Izoliranih devet otokov 1500 km zahodno od Portugalske slovi po raznoliki pokrajini vulkanskega izvora. Postreže nam s kraterji in stožci nenavadnih oblik, vročimi vulkanskimi vrelci in skrivnostnimi jamami. Številna jezera dramatično modre barve obdajajo gozdovi lovorja in cedre, čez otoke se razprostirajo razkošni zeleni pašniki ter nasadi vinske trte, ki pokrivajo pobočja kot amfiteater. Za razkošje barv dodatno posrbijo rodovitne plantaže čaja in ananasa, botanični vrtovi in cvetoča vegetacija - zaščitni znak otoka Horta so prav hortenzije.

Območja vinogradov na otoku Pico in staro mesto na Tercieri spadajo pod Unescovo svetovno dediščino, z naravnimi parki in morskimi rezervati, ki ščitijo neokrnjeno okolje, pa se Azori uvrščajo v vodilno destinacijo trajnostnega turizma.

Podnebje na otokih je idealno, saj se temperature na otočju vseskozi gibljejo med 15°C in 25°C stopinj, zato je prav vsak mesec v letu primeren za obisk.

Azori so vrhunska in nepogrešljiva destinacija za ljubitelje narave, družine in (aktivne) popotnike, saj nudijo veliko možnosti za različne dejavnosti; izjemna so pohodniška doživetja, opazovanje kitov in delfinov, jadranje, potapljanje, surfanje in drugi vodni športi.

Razkošje v zelenem, z veliko (nebeške) modrine je neokrnjen biser, vreden odkritja - odpotujemo s posebnim letom iz Ljubljane, vabljeni z nami!

1. DANSLOVENIJA – PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) polet

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v zgodnjih jutranjih urah. Direkten polet proti Azorskim otokom. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana od Portugalske loči 1.500 kilometrov. Otočje sestavlja devet glavnih otokov in naš prvi pristanek bo na največjem in najbolj zelenem med njimi, na otoku Sao Miguel. Po pristanku sledi ogled simpatičnega glavnega mesta, Ponta Delgada. Mestece slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, ozkih tlakovanih uličicah, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Sprehodimo se do mestnih vrat in Trga Republike, ter srkamo prvo otoško vzdušje. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

2. DANPONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – izlet LAGOA DO FOGO in dolina FURNAS zajtrk

Danes bomo raziskovali osrednji del otoka. Najprej se bomo zapeljali do razgledne točke na vrhu kraterja Fogo, od koder je čudovit pogled na modro jezero kot dragulj narave. Nadaljujemo z razgledi na severno obalo in obiščemo najstarejšo in trenutno edino tovarno čaja v Evropi. Na smaragdno zelenih plantažah družinskega posestva se seznanimo s proizvodnjo črnega in zelenega čaja brez kemikalij in morda izvemo, zakaj to edini kraj v Evropi. Vožnja v dolino Furnas, ki pravzaprav krater že davno ugaslega vulkana. Dolina je zaslovela v 18.stoletju zaradi vse večjega zanimanja za uporabo mineralne vode v zdravstvene namene. Vroče vulkanske vrelce pa domačini uporabljajo tudi kot pečice za pripravo hrane; tipična jed je "Cozido de furnas", enolončnica iz različnih vrst mesa, ki si jo bomo po želji (doplačilo) privoščili tudi mi. Nato bomo obiskali najlepši, kar 200 let star botanični vrt Azorov - Terra Nostra, ki slovi po številnih drevesnih vrstah in bujnem cvetju. Nekaj prostega časa bo na voljo za plavanje v bazenu, ki ga oskrbuje voda iz termalnega izvira. Proti večeru povratek v hotel.

3. DANPONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – (izlet DOLINA SEDMERIH JEZER IN PLANTAŽA ANANASA) zajtrk

Po želji (doplačilo) priporočamo poldnevni izlet na zahodni del otoka. Iz Ponte Delgade se po gorski cesti podamo proti zahodu. Pokrajina, ki je nastala pred milijoni let z izbruhi več kot 200 vulkanov, nam ves čas ponuja osupljive razglede - pomenljivo je že ime razgledne točke »Vista do Rei«, kraljevski pogled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. Podali se bomo v narodni park, dolino sedmerih jezer oz. Sete Cidades, ki velja za eno največjih lepot Azorskih otokov. Modro in zeleno jezero v enem samem kraterju, črne kamnine, modro nebo in vse naokrog Atlantski ocean so dih jemajoči prizori. Obiščemo plantažo ananasa, kjer nas bodo poučili vse o metodah dela, povezanih s pridelavo tega sladkega sadeža. Ste za degustacijo ananasovega likerja? Popoldne povratek v Ponta Delgado.

4. DANPONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – HORTA (otok Failal) zajtrk, polet

Vožnja na letališče in polet na otok Faial, za katerega se je uveljavilo romantično ime Otok modrih hortenzij. Velja za najbolj svetovljanskega med Azorskimi otoki, saj se na otoku ustavlja večina čezoceanskih ladij. Največje mesto na otoku Horte se ponaša s slikovito lego med dvema vulkanoma in zalivoma. Caldeira do Faial je kot katedrala lepote in tišine, ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal. Bujna vegetacija in slikovita narava sta del naravnega rezervata, ki predstavlja najlepši del otoka. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58. Okolica ognjenika jasno kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Vožnja v hotel in nastanitev.

5. DANHORTA (otok FAIAL) – (izlet na otok PICO) zajtrk

Samostojno raziskovanje otoka ali celodnevni izlet (doplačilo) na sosednji otok. Vožnja s trajektom na bližnji in drugi največji otok Azorov, Pico. Ime je dobil po gori, namreč njegova konica Pico se vidi po vsem otoku in je najvišji vrh Portugalske. Obiskali bomo kraj San Roque, ki je veljal za središče kitolova in obiskali zanimiv muzej, kjer bomo izvedeli vse o kitolovu in dejavnostih, povezanih s to pomembno dejavnostjo na otokih. Otok slovi tudi po vinski trti in je od leta 2004 zaradi posebnega načina in obdelovanja otoška posebnost. Vino z otoka je bilo v 18. in 19. stoletju poznano na mnogih kraljevskih dvorih po Evropi. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

6. DANHORTA (otok FAILAL) – TERCEIRA zajtrk, polet

Zjutraj polet na otok Terceira, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Po pristanku se bomo sprehodili po najstarejšem mestu na Azorih, Angra do Heroismo. Glavno mesto otoka se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, barvite obrobe oken na pročeljiih hiš, prostrani trgi in čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Vožnja v hotel.

7. DANTERCEIRA – celodnevni izlet po otoku zajtrk

Vožnja do Algar do Carvao, enega najstarejših mest na Azorih. Priča smo nenavadni vulkanski tvorbi; lavina cev oz zračnik, ki se kot navpični jašek, porasel z mahom, spušča 90 m globoko in tvori podzemno jamo z izjemnimi stalaktiti. Ustavili se bomo na severni strani otoka v pokrajini Biscoitos, ki jo prepredajo naravni vulkanski bazeni iz temnega bazalta in modrina morja na eni strani, slovi pa tudi po vinogradih in vinskih kleteh, kjer pridelujejo znamenito azorsko vino. Obiskali bomo Muzej vinogradništva in izvedeli vse o vinu »verdelho«. Na izletu ne bo manjkalo spektakularnih razglednih točk in čudovitih plaž. Otok je pravi kalejdoskop tradicije, kulture in narave.

8. DANTERCEIRA - SLOVENIJA zajtrk, polet

Prosto za zadnje oglede, nakupe ali počitek. Vožnja na letališče in direkten polet v Ljubljano, kjer predvidoma pristanemo v večernih urah.

Cena vključuje

 • letalski prevoz s posebnim letalom iz Ljubljane
 • letališke in varnostne pristojbine
 • vse notranje lete po programu
 • prevoze po programu
 • 7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 4* na omenjenih otokih
 • celodnevni izlet na otoku Sao Miguel (Lagoa do Fogo in dolina Furnas vključno z vstopnino v Botanični vrt Terra Nostra in tovarno čaja
 • celodnevni izlet po otoku Terceira vključno z vstopnino Algar do Carvao
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 10 in 19 potniki 90 €
 • med 20 in 24 potniki 60 €

DOPLAČILA na poti:

 • morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza

DOPLAČILA ob prijavi:

 • poldnevni izlet na vulkanski kompleks SETE CIDADES in plantažo ananasa 17 €
 • kosilo s pijačo na otoku Sao Miguel v sklopu celodnevnega izleta na Lago do Fogo in dolina Furnas 24 €
 • celodnevni izlet na otok Pico 49 € (pri vsaj 20 udeležencih)
 • enoposteljna soba 269 €
 • doplačilo za polpenzion: 196 €

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki