ČUDOVITA VALENCIA

od
390€
/Osebo
Valenica, Španija
rezerviraj

Termini

  • 07.06.2023
    5 dni
    390€
    /Osebo

Valencia je za Madridom in Barcelono tretje največje špansko in eno najbolj priljubljenih mest na Iberskem polotoku. Vonj po paelli in sočnih pomarančah, kopanje v toplem morju in poležavanje na dolgih peščenih plažah je samo nekaj stvari, ki vas bodo navdušile. Obisk največjega akvarija v Evropi, kjer domuje več kot 45.000 živali in kar 500 živalskih vrst je pravo doživetje za otroke, enako kot živalski vrt Bioparc in 70 m velik Gulliver, eno najbolj priljubljenih španskih otroških igrišč.

1. dan: BENETKE - VALENCIA
Zbor potnikov na letališču Treviso v Benetkah in polet proti Valencii. Namestitev v hotelu in po krajšem počitku se bomo odpeljali v mesto, kjer bo nekaj prostega časa za pozno kosilo. Kasneje se bomo podali na obalo, se sprehodili po promenadi ter si po želji privoščili pijačo v enem izmed številnih lokalov. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan: VALENCIA
Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje mesta, ki se ponaša z nazivom »mesto rož«, saj se tukaj nahajajo številni vrtovi in parki, ki so dostopni širši javnosti. Valencia je domovina paelle, po vsem svetu poznane, tipične španske jedi in sočnih pomaranč. Sveže stisnjen pomarančni sok zjutraj, je popotnica za dober začetek dneva. Sprehodili se bomo po živahnih ulicah, po katerih omamno diši iz številnih pekarn, kjer pečejo številne dobrote, nekatere so tipične samo za Valencio. Obiskali bomo centralno tržnico, eno najlepših in največjih v Evropi, z več kot 350 stojnicami. Poskusili bomo lahko tipične španske tapase ali pa samo opazovali vrvež ljudi, saj je tržnica eno glavnih shajališč tako domačinov kot tudi turistov. Vzeli si bomo prosti čas za kosilo in se nato, ko se bo začela španska »siesta«, z javnim mestnim prevozom odpeljali na obalo. Čudovite plaže in dolga promenada, zasenčena s palmami, je cilj vsakega obiskovalca. Junija je morje že precej toplo, morski valovi in dolge peščene plaže pa seveda vabijo na osvežitev. Na plaži je veliko lokalov, restavracij in seveda otroških igral, zato si bomo vzeli čas in skupaj z otroki zgradili peščeni grad, uživali v prijetnih valovih toplega Balearskega morja in se prepustili prijetnemu vzdušju. Pozno popoldan se bomo odpeljali v park, kjer se nahaja Gulliverjev lik, ki ga poznamo iz svetovno znanega fantazijskega romana o Guliverju in Liliputancih. Velikanski stiliziran Gulliver, po katerem lahko, tako otroci kot tudi odrasli, plezajo in se spuščajo po toboganih je prava atrakcija. Struktura vsebuje več toboganov in stopnišč, skritih okoli masivnega telesa, v betonskih gubah njegovih oblačil. Gulliver je tako velik, da so celo prameni njegovih las ogromni tobogani. Zabava je zagotovljena. Zvečer vožnja v hotel. Nočitev.

3. dan: VALENCIA
Po zajtrku se bomo z javnim mestnim prevozom odpeljali do enega najlepših in najbolj privlačnih delov Valencie. Mogočen kompleks, ki ga je zasnoval znani arhitekt Santiago Calatrava, ob starih bregovih reke Turia, je Mesto umetnosti in znanosti. To je kompleks stavb, ki so na igriv in zabaven način namenjene kulturi in znanosti. Najbolj zanimivi so »Hemisfèric«, »Oceanogràfic« in »Muzej znanosti«. Večji del dneva bomo namenili ogledu Oceanografica, največjemu akvariju v Evropi, ki vabi na potovanje po morjih in oceanih našega planeta. Sprehodili se bomo skozi najdaljši podvodni tunel, od blizu občudovali velike morske pse in videli edino družino kitov Beluga v Evropi, od blizu bomo videli stoletne želve, pingvine in številne ptice. Ogledali si bomo show z delfini in jih na koncu, če bomo dovolj blizu, mogoče lahko tudi pobožali. Otroci bodo navdušeni, saj je obisk Oceanogràfica resnično edinstveno doživetje. Sprehod do Hemisferica, največjega 4-D kina, ki ima več kot 900 m2 veliko platno in si ogledali otroško predstavo, ki bo na voljo v tistem času. Sledi prosti čas – piknik na travi, kjer si bomo lahko malo odpočili in si privoščili malico. Proti večeru vožnja v mesto, ko bo sonce počasi zahajalo in se bodo temperature spustile, se bomo sprehodili še do čudovitih vrtov Turia. Če bo volja in energija, si lahko najamemo kolesa in se zapeljemo po delu 9 km dolgega rečnega nabrežja, se ustavimo na sladoledu in prigrizku. Zvečer povratek v hotel. Nočitev.

4. dan: VALENCIA
Po zajtrku se bomo odpeljali v Bioparc Valencia, kjer živi skoraj 1000 različnih živali. V suhi savani lahko najdete nosoroge, zebre, noje in hijene, v mokriščih pa živijo žirafe, antilope, gazele, surikati in levi. Popolnoma poustvarjen gozd baobaba je dom ducatu slonov, ene največjih skupin te vrste. Od blizu se bomo spoznali z lemurji, ki pogosto plezajo po vejah in tako pozdravljajo obiskovalce, jama Kitum pa je dom povodnih konj in krokodilov. V gozdovih Ekvatorialne Afrike bomo videli pitone, vidre, leoparde in gorile, ki so ena največjih znamenitosti parka. Po ogledu se bomo peš odpravili do jezera, si izposodili čolne in tekmovali kateri v preveslani razdalji. Škropljenje bo neizbežno in zabavno. Za konec se bomo zabavali na igralih in si privoščili piknik pod drevesi, odrasli pa si bomo privoščili zasluženo pijačo. Na kosilo se bomo odpeljali v mesto, popoldan pa zopet na obalo, kjer se bomo še enkrat osvežili v morju. Zvečer si bomo po želji lahko privoščili tipično večerjo ob zvokih temperamentne španske glasbe.
Obisk središča mesta, kjer ulični umetniki in pevci zabavajo turiste, je ob kozarčku pijače nepozabno doživetje. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan: VALENCIA - BENETKE
Prosto do odhoda na letališče, proti večeru polet proti Italiji, kamor prispemo v večernih urah.

TERMIN: 7. 6. – 11. 6. 2023

CENA ZA ODRASLO OSEBO
Cena pri najmanj 30 udeležencih, štiriposteljna (družinska soba): 390 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih, troposteljna soba: 429 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih, dvoposteljna soba: 469 EUR

CENA ZA OTOKA DO 12. LETA
Cena pri najmanj 30 udeležencih, štiriposteljna (družinska soba): 340 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih, troposteljna soba: 379 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih, dvoposteljna soba: 419 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na relaciji Benetke – Valencia – Benetke, 1 ročno prtljago (40 x 20 x 25 cm), 1 ročno prtljago do 10 kg (odrasli), 4 x nočitev z zajtrkom v izbranih sobah, predvidoma v hotelu Travelodge v Valenciji, vse zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 149 EUR, prevoz Ljubljana – letališče Benetke 70 EUR (najmanj 25 prijavljenih potnikov), kovček do 20 kg 40 EUR na smer. (Cena velja ob prijavi na potovanje. Kasnejše dodajanje kovčka k že obstoječi rezervaciji ali doplačilo na letališču je dražje), mestni promet, približno 15 EUR.
Vstopnine na poti približno: Bioparc (20 – 26 EUR), Oceanografic (25 – 34 EUR), Hemisferic (7 – 10 EUR), najem koles za vožnjo po vrtovih Turia 11 EUR, najem čolnov: 12 EUR

OBVEZNO DOPLAČILO: doplačilo za manjšo skupino: 20 – 29 oseb 39 EUR / osebo

Obvezno doplačilo na kraju samem: taksa v hotelu približno 1 EUR na osebo na noč, če bo uvedena v letošnjem letu.
Opomba: Največje število udeležencev je 30, ker potujemo na drugačen način – uporabljamo javni mestni prevoz - tramvaj, metro in lokalni avtobus.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*******************************************************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak ter spremembe cene v kolikor pride do sprememb v cenikih letalskih prevoznikov in ponudnikov hotelskih namestitev.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki