SEJŠELI

od
2199€
/Osebo
Sejšeli
rezerviraj

Termini

  • 30.10.2022
    10 dni
    2199€
    /Osebo

otok Praslin (Unesco) z narodnim parkom Valle de Mai in unikatnim morskim kokosom

kolesarjenje po otoku La Digue

najlepše sejšelske plaže – Petit Anse, Anse Major, Anse Source d’Argent in Anse Lazio

orjaške želve in morske ptice

1. dan: LJUBLJANA – SEJŠELI

Zbor v Ljubljani ter vožnja do letališča Zagreb. Polet preko vmesnega letališča proti Sejšelom. (letalo)

2. dan: SEJŠELI, otok Mahe

Predviden pristanek na Sejšelih v zgodnjih jutranjih urah. Po ureditvi vseh formalnosti vožnja do hotela v okolici Bell Vallon/Bel Ombre in nočitev. Prosto za počitniške užitke. (letalo, H)

3. dan: SEJŠELI, otok Mahe – izlet po otoku Mahe

Zajtrk. Danes nas čaka celodnevni izlet, kjer bomo odkrivali raznolikost in slikovito lepoto Maheja, največjega otoka Sejšelov. Začnemo z ogledom glavnega mesta Viktorije, kjer ne izpustimo niti barvite tržnice, polne dobrot. Nadaljujemo z obiskom botaničnega vrta, kjer bomo opazovali orjaške želve. Sledi vožnja po vijugasti cesti do zgodovinske točke Mission Lodge, od koder občudujemo izjemen razgled na zahodno obalo. V bližini obiščemo še tovarno čaja, kjer nam postrežejo lokalni čaj. Dan zaključimo v tradicionalni trgovini, z različnimi rokodelskimi izdelki. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z)

4. dan: SEJŠELI, otok Mahe – opcijski izlet Marine Park

Zajtrk. Prosto za počitniške užitke, ki jih lahko popestrimo z opcijskim izletom v Marine Park (za doplačilo). Tu odkrivamo slikovit podvodni svet tropskih koralnih grebenov enega morskih parkov Sejšelov. Plavamo z morskimi želvami in pisanimi ribicami. V ceno je vključeno tudi kosilo, prevoz s čolnom s steklenim dnom in najem mask. (H, Z)

5. dan: SEJŠELI, otok Mahne – opcijski pohod do zaliva Anse Major

Zajtrk. Prosto za počitniške užitke ali opcijski pohod do zaliva Anse Major (dobri pohodni čevlji priporočljivi). Pot nas vodi ob severozahodni obali otoka Mahé, mimo ogromne granitne skale s pogledom na Beau Vallon Bay do očarljivega samotnega zaliva Anse-duru. Privoščimo si čas za sprostitev na čudoviti peščeni plaži, lahko pa se ohladimo v kristalno čisti vodi. Sledi vožnja s čolnom do zaliva Anse du Riz, kjer po želji snorklamo in si privoščimo piknik kosilo (za doplačilo). Povratek v hotel in nočitev. (H, Z)

6. dan: SEJŠELI, otok Mahe – opcijski izlet do otoka Praslin z obiskom NP Valle De Mai in plaže Anse Lazio

Zajtrk. Vožnja do otoka Praslin (za doplačilo). Tu si ogledamo NP »Vallee de Mai«, ki je pod okriljem UNESCO svetovne dediščine in se nahaja v srčiki otoka Praslin. Sestavlja ga palmov gozd in je eden izmed dveh krajev na svetu, kjer lahko vidimo redko vrsto palme »coco de mer«. Je dom ogrožene vrste črnih papig, ter petim drugim endemičnim palmam. Po ogledu se zapeljem do rajske plaže Anse Lazio. Skok v vodo se več kot prileže. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z)

7. dan: SEJŠELI, otok Mahe – otok La Digue – tri plaže

Zajtrk. Prosto za počitniške užitke ali opcijski izlet na otok La Digue, ki očara s čudovito floro in favno. Tu se čas ustavi. Glavno prevozno sredstvo na otoku je kolo, avtomobilov skorajda ni. Ogledamo si delujočo plantažo kopre in vanilije. Ste za kopanje na eni izmed najbolj spektakularnih plaž na svetu – Anse Source d’Argent? Po želji se s kolesom (za doplačilo) odpravimo do treh plaž – Grand Anse, Petit Anse in Anse Cocos. Vrnitev v hotel in nočitev. (H, Z)

8. dan: SEJŠELI, otok Mahe

Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Po želji se lahko udeležimo enega izmed opcijskih izletov. (H, Z)

9. dan: SEJŠELI – ZAGREB

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče (odjava iz sobe do 12 ure). Polet preko vmesnega letališča proti Zagrebu. (Z, letalo)

10. dan: ZAGREB – LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta proti Zagrebu. Sledi prevoz do Ljubljane. (letalo)

Cenik

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobiRedna cenaAktualna cena
2298 €2199 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb90 €
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb60 €
Doplačila po želji
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)60 €
Doplačilo za enoposteljno sobo810 €
Doplačilo za polpenzion240 €
Odstopnina (4,56 %-fix) od vrednosti aranžmaja - PAKET A**4.56 %
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 11 dni kritje S - posamično18.36 €
Popusti
Članski popust od redne cene aranžmaja3.5 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (399 eur), prevoz Ljubljana – letališče Zagreb – Ljubljana, 8 nočitev po program z zajtrkom v hotelu Coral Strand 4*, vse prevoze in oglede po programu, vstopnina botanični vrt, slovensko vodenje in lokalne sodelavce, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Opcijski izleti:

– opcijski izlet Marine Park od 140 EUR,

– opcijski izlet Anse Major treking z ladjico in kosilom od 90 EUR,

– opcijski izlet do otoka Praslin od 180 EUR,

– opcijski izlet do otoka La Digue od 210 EUR.

VIZE: Slovenski državljani za vstop na Sejšele ne potrebujemo vizuma. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj 6 mesecev od konca potovanja.

ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Podrobnejše informacije pred potovanjem lahko poiščete tudi na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki