NOVOLETNA VIETNAM IN SINGAPUR

od
3990€
/Osebo
Vietnam in Singapur
rezerviraj

Termini

  • 26.12.2022
    14 dni
    3990€
    /Osebo

Tokrat vam želimo predstaviti deželi v JV Aziji, ki se, ne glede na geografsko bližino, med seboj razlikujeta po svoji zgodovini, ureditvi in načinu življenja. Gre za dva popolnoma različna svetova in prav zato smo ju dali v isti program. Potovanje bomo pričeli v izjemno slikovitem mestu: Hanoju. Mesto bomo najbolje spoznali z rikšami, s katerimi se bomo prebijali skozi prometne ulice velemesta. Zagotovo bo eden od vrhuncev vožnja in spanje na tradicionalni, luksuzni, leseni ladji-džunki, s katero se bomo približali plavajočim vasem med tisočerimi otočki v zalivu Halong. Prepovedano mesto v kraju Hue in kraljeve grobnice v okolici mesta nimajo prav ničesar zavidati cesarskemu prepovedanemu mestu v Pekingu. Sledilo bo mesto muzej – Hoi An, ki je pravi biser tradicionalne posvetne in sakralne arhitekture. Tukaj bomo vstopili v novo leto 2023 in imeli nekaj prostega časa za kratek oddih na peščeni plaži, v hotelskem bazenu ali na prehodu po zgodovinskem mestecu. Nato bomo poleteli na skrajni jug Vietnama, v mesto Saigon ali Ho Chi Minh in se podali v izjemno zanimivo delto najpomembnejše reke v JV Aziji, Mekong. Pika na i bodo zadnji dnevi v Singapuru, mestu-državici, ki nikogar ne pusti ravnodušnega, saj velja za eno najlepših mest na svetu. Dve noči, oziroma trije dnevi bodo dovolj, da bomo obiskali vse kar je v Singapuru potrebno videti in imeli tudi čas za nakupe, sprehode ali preprosto počitek v hotelskem bazenskem kompleksu.

1. DAN: LJUBLJANA – HANOJ

Zbirališče potnikov na letališču Brnik in večerni polet proti Istanbulu in dalje proti Hanoju. Nočni let. Obroki na letalu.

2. DAN: HANOJ

Po prihodu v Hanoj v popoldanskih urah po lokalnem času bo sledil prevoz do hotela in nastanitev ter prosto za počitek. Večerja dobrodošlice v restavraciji in nočitev (V).

3. DAN: HANOJ

Današnji dan bo namenjen odkrivanju mesta, ki so ga imenovali vzhodni Pariz. Ogledali si bomo slavni pagodi Quan Thanh in Tran Quoc ter tempelj literature. Sledil bo ogled muzeja Ho Shi Minha, posvečenega delu in življenju velikega vietnamskega komunističnega voditelja. Doživetje bo tudi vožnja z rikšo po stari četrti mesta. Sledil bo ogled zanimivega etnološkega muzeja, ki nam bo pričaral etnološko raznolikost dežele. Po kosilu si bomo ogledali še tempelj Ngoc Son, ki se nahaja sredi jezera Hoan Kiem in do katerega se pride po lesenem mostu. Oglede bomo zaključili z edinstveno predstavo lutk na vodi, eno od tradicionalnih vietnamskih umetnosti. Vrnitev v hotel in nočitev (Z, K).

4. DAN: HANOJ – ZALIV HALONG

Po zajtrku se bomo odpeljali do pristanišča Hai Phong, kjer se bomo vkrcali na tradicionalno, a luksuzno leseno ladjo-džunko in se nastanili v dvoposteljnih kabinah ter se podali na križarjenje po mističnem zalivu Halong. Kosilo na ladji. Med plovbo bomo uživali ob naravnih lepotah zaliva, v katerem je več kot 3000 otokov najbolj nenavadnih oblik. Morda boste izkoristili priložnost ter se osvežili v smaragdni vodi Tonkina. V kolikor boste želeli, se boste lahko udeležili tečaja in demonstracije kuhanja, kjer vam bodo lokalni šefi zaupali kako se pripravljajo tradicionalne vietnamske jedi. Večerja in nočitev na džunki (Z,K,V).

5. DAN: ZALIV HALONG – HANOJ – HUE

Po zajtrku bomo nadaljevali plovbo po zalivu Halong in opazovali otoke, ki imajo najrazličnejša imena in oblike: Človeška glava, Želvji otok, otok Ton … Ogledali si bomo tudi zanimive podzemne jame Luon v zalivu Bai Tu, kjer se boste lahko okopali v kristalno čisti, topli vodi. Po zgodnjem kosilu bomo zapustili džunko in sledil bo prevoz do letališča v Hanoju in let do mesta Hue. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Večerja in vstop v novo leto 2023. Nočitev (Z,K,V).

6. DAN: HUE – DA NANG – HOI AN

Po zajtrku si bomo ogledali kraljevo grobnico vladarja Tu Duca. Tu Duc je vladal pred dobrimi sto leti in si je dal zgraditi grobnico še za časa svojega življenja; v njej je meditiral, bral in gledal gledališke predstave. Sledil bo ogled imperialnega mesta, ki se nahaja na citadeli in je bilo zgrajeno po vzoru prepovedanega mesta v Pekingu. Znotraj obzidja so številne palače, stolpi, knjižnica in muzej. Po ogledih se bomo odpeljali preko gorskega prelaza Hai Van, od koder je prekrasen razgled na obalo. Postanek v ribiški vasici Lang Co. Popoldan si bomo v Danangu ogledali muzej Čamske kulture. Prihod v Hoi An, nastanitev v hotelu za tri noči, večerja in nočitev (Z,V).

7. DAN: HOI AN

Prvi dan v novem letu bo prosto. Dan boste lahko izkoristili za počitek ob bazenu ali na plaži, ali pa se boste podali v stari del mesta, ki je pod zaščito UNESCA. Odločitev prepuščamo vam. Zajtrk in večerja v hotelu (Z,V).

8. DAN: HOI AN

Mesto Hoi An so evropski pomorščaki v preteklosti poznali pod imenom Faifo in je bilo od 17. do 19. stoletja nedvomno eno najpomembnejših pristanišč v jugovzhodni Aziji. Mestno središče si bomo ogledali kar peš. Pričeli bomo s kitajskim templjem iz 17. stoletja, posvečenim Quan Congu. Kitajska pagoda Phuoc Kien je posvečena Thien Hau Thanh Mau, boginji morja in zaščitnici mornarjev. Ogledali si bomo še pokriti japonski most iz 16. stoletja in muzej Sa Huynh, v katerem so zanimivi eksponati iz zgodovine mesta. Prosto v mestu - muzej in nočitev v istem hotelu (Z,K).

9. DAN: HOI AN – DANANG – HO CHI MINH (SAIGON)

Po zajtrku bo sledil prevoz do letališča v Da Nangu in let v mesto Ho Chi Minh na jugu Vietnama. Po prihodu bo sledil ogled mesta: peljali se bomo skozi staro kolonialno četrt, kjer so opera, katedrala, zgrajena v 19. stoletju in zanimiva centralna pošta. Sledil bo ogled Palače neodvisnosti in operne hiše, ki jo je leta 1897 zgradil francoski arhitekt Eugene Ferret in pa mestne hiše, ki je bila zgrajena v letih 1902-1908 v francoskem kolonialnem slogu. Ogledali si bomo tudi katedralo Notre Dame, osrednjo zgradbo pošte. Po kosilu si bomo ogledali muzej posvečen vietnamski vojni in se nato popeljali do Kitajske četrti, kjer si bomo ogledali pagodo Thien Hau, se sprehodili do tržnice BinhTay in obiskali tempelj Tisočerih bud. Za konec se bomo ustavili še v filigranski delavnici, kjer nam bodo pokazali, kako na tradicionalen način že stoletja izdelujejo tipičen vietnamski nakit iz srebra. Nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K).

10. DAN: SAIGON – DELTA MEKONGA – SAIGON

Današnji dan bo namenjen delti najbolj poznane reke v JV Aziji, Mekong. Delta pokriva območje, ki meri 40.500 km², torej za dve Sloveniji. Reka se pri tem razcepi na številne rokave in formira na tisoče otokov in otočkov, ki so poseljeni in zelo pomemben člen v intenzivnem poljedelstvu Vietnama. Najprej se bomo ustavili v vasi, kjer so se domačini specializirali za izdelavo papirja, spet drugi za opekarne. Nato se bomo vkrcali na ladjo, s katero bomo križarili po kanalih, med otoki in z ladje opazovali vsakodnevne aktivnosti domačinov na bregovih. Na poti se bomo ustavili in si ogledali kako domačini izdelujejo sladice iz posušenega kokosa. V eni od vasi so se specializirali za izdelavo preprog iz posušenih listov … S kolesi se bomo popeljali po enem od otokov med riževimi polji in zelenjavnimi vrtovi in nato bo kosilo v lokalni restavraciji. S čolni na vesla se bomo popeljali v senci palmovih dreves po kanalu Cai Coi. Za konec se bomo ustavili še na lokalni tržnici, kjer prodajajo lokalne proizvode. Popoldne se bomo vrnili v Saigon in zvečer bo zadnja večerja v Vietnamu v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu (Z,K,V).

11. DAN: SAIGON – SINGAPUR

Prosto do prevoza na letališče in polet v sosednjo državo Singapur, eno od štirih mestnih samostojnih državic na svetu. Je najmanjša država v JV Aziji in nedvomno najbogatejša. Mesto je nastalo iz trgovske postojanke Britanske vzhodnoindijske družbe, ki je bila pomembna strateška točka v trgovini z začimbami na poti proti Javi. Leta 1963 se je mesto osamosvojilo in se priključilo novonastali Maleziji, vendar je dve leti kasneje izstopilo in leta 1965 postalo samostojna republika. Model čudežnega razvoja tega azijskega tigra je bil za vzor mnogim po svetu. Po pristanku na enem najmodernejših in prijaznih letališč na svetu, prevoz do hotela v središču mesta, nastanitev in nočitev (Z).

12. DAN: SINGAPUR

Današnji dan bo namenjen odkrivanju znamenitosti mesta: od kolonialnih do najmodernejših. Popeljali se bomo skozi stari del mesta, kjer je še veliko zaščitenih zgradb iz britanskega kolonialnega obdobja, kot na primer zgradba starega parlamenta, spominska dvorana Victoria, zgradba singapurskega kriket kluba … ustavili se bomo pri parku Merlion: najbolj znanem kipu, prvem simbolu singapurskega turizma. Merlion je pol lev pol riba, ki simbolizira singapurski skromni začetek kot majhne ribiške vasi. Nato se bomo odpeljali do četrti imenovane Little India, saj v njej živijo v glavnem Singapurci, ki so sem prišli iz Indije. In v tej četrti je prav vse kot bi bili v Indiji: miriada barv in vonjav, le da je vse izjemno čisto in urejeno. Nato se bomo odpeljali do kitajske četrti in se sprehodili po njej ter izvedeli kakšen je bil vpliv kitajskih priseljencev na razvoj mesta-države Singapur. Po kosilu bomo nadaljevali z ogledi in sicer si bomo ogledali vrtove in parke ob zalivu ter uživali v kreacijah kot so nasad Supertree in cvetna kupola. Preostanek dneva bo prosto. Nočitev v hotelu (Z,K).

13. DAN: SINGAPUR – ISTANBUL

Ves dan bo prosto. Čas boste lahko izkoristili za sprehode po mestu ali nakupe, saj mesto slovi po izjemnih trgovskih centrih. Morda se boste z metrojem popeljali okrog mesta-državice ali se podali v katerega od zabaviščnih parkov. Mesto ponuja neizmerno možnosti za zabavo in v Singapuru vam zagotovo ne bo dolgčas. Zvečer prevoz na letališče in nočni let proti Istanbulu.

14. DAN: ISTANBUL – LJUBLJANA

Samo še let do Ljubljane in našega potovanja po JV Aziji bo konec.

Datum odhoda

26.12.2022

Rok za prijavo

Najmanj dva meseca pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

letalsko karto na relaciji Ljubljana-Istanbul-Hanoj, Hanoj-Hue, Danang-Saigon, Saigon-Singapur in Singapur-Istanbul-Ljubljana, vse letališke, varnostne in RSF takse (ki na dan 15.7.2022 skupaj znašajo 462 EUR), nastanitve v hotelih s 4**** in 5***** v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 890 EUR), obroke po programu, vse oglede in vstopnine ter prevoze po programu, križarjenje po zalivu Halong in spanje na luksuzni ladji-džunki v dvoposteljnih kabinah, izlet z ladjo po delti reke Mekong, lokalno vodenje v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

Cena ne vključuje

stroškov pridobitve vize za Vietnam, ki jo dobimo na letališču oz. na meji pri vstopu v državo (stane približno 55 USD) ter fakultativnih napitnin za vodnike in voznike.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih je 4.140 EUR, cena pri najmanj 15 plačanih potnikih je 4.290 EUR in cena pri najmanj 10 plačanih potnikih 4.440 EUR. CEPLJENJA: niso obvezna, vendar se o njih posvetujte s svojim zdravnikom!

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki