KLASIČNI LIBANON

od
999€
/Osebo
Libanon
rezerviraj

Termini

 • 03.02.2023
  6 dni
  1110€
  /Osebo
 • 30.03.2023
  6 dni
  1077€
  /Osebo
 • 01.04.2023
  6 dni
  1032€
  /Osebo
 • 27.04.2023
  6 dni
  1077€
  /Osebo
 • 02.05.2023
  6 dni
  1050€
  /Osebo
 • 25.05.2023
  6 dni
  1032€
  /Osebo
 • 23.06.2023
  5 dni
  999€
  /Osebo
 • 27.09.2023
  6 dni
  1050€
  /Osebo
 • 27.10.2023
  5 dni
  999€
  /Osebo
 • 28.12.2023
  6 dni
  1077€
  /Osebo

Libanon je čudovita bližnjevzhodna dežela z bogato naravno in kulturno dediščino. Ob dolgih, vabljivih obalah Mediteranskega morja se dvigajo s cedrovimi gozdovi poraščeni hribi, pod katerimi se skrivajo ene izmed najlepših jam na svetu. Na drugi strani gora so lepe planote, poraščene z iglavci, oljkami in vinsko trto. Navidezni raj so skozi zgodovino poselile mogočne kulture in zgradile številne veličastne pomnike kulturne dediščine, a zgodovina jim ni bila vedno naklonjena in v spominu Evropejcev Libanon včasih zbudi mešane občutke. A brez skrbi, kljub burni polpretekli zgodovini je danes to relativno varna dežela, ki se ponovno odpira turizmu in vabi, da raziščemo pozabljene bisere. .

Naše popotovanje je sprehod skozi zgodovino in kontraste, ki oblikujejo libanonsko deželo in družbo. Od velikih kozmopolitskih mest do spokojnih vasi, od kristjanov do muslimanov, od bogatega do revnega, obmorskega in gorskega, tradicionalnega in modernega, svetega in posvetnega,… Libanon je zagotovo ena najbolj zanimivih turističnih destinacij. Vse to bomo začinili s kulinariko, ki je po mnenju mnogih med najboljšimi na svetu. Poznate humus, falafel, fatouche? Ne bo manjkalo tudi specialitet iz žara. Prilijte temu še kozarček odličnega libanonskega vina in doživetje bo popolno.

Potovanje za popotniške sladokusce, ki želijo doživeti tudi manj obiskane a relativno bližnje destinacije z zares bogato naravno in kulturno dediščino. Zastavljeno je kot krajši mediteranski oddih, dnevi so dolgi in polni, veliko je lepih ogledov in stika z lokalnim življenjem.

1. dan: LJUBLJANA – BEJRUT.

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Bejrutu. Prevoz do hotela in krajša nočitev.(letalo, H*)

2. dan: BEJRUT– Beiteddine - Deir El Qamar.

Zajtrk. Dopoldan preživimo v kozmopolitskem Beirutu in se po ogledu starega centra in mestnih znamenitosti sprehodimo po znameniti promenadi, postojimo ob skalah Rarouche. Nadaljujemo proti notranjosti. Najprej se povzpnemo v hribovski skalnati vasici Deir el Qamar in Beit et Dine, kjer spoznavamo dediščino libanonskih Maronitskih kristjanov, ki so tu postavili svoje samostane. Vrnitev v hotel. (H, Z)

3. dan: BEJRUT – Biblos - Cedrin gozd - dolina Kadisha.

Po zajtrku nas čaka vožnja na sever, v eno najstarejših mest Biblos. Skozi sprehod po mestu spoznavamo zgodne ljudstev, ki so nekoč živela na tem območju. Po kosilu se po slikoviti dolini Kadisha dvignemo v hribe. Ustavimo se pri znamenitem cedrovem gozdu, ki je nekoč pokrival celotno gorstvo Libanona. Ob sončnem zahodu vožnja ob Mediteranu nazaj do prestolnice. Nočitev. (H*, Z)

4. dan: BEJRUT - Saida - Tir - Magdouche.

Zajtrk. vožnja na jug Libanona, ki je pod vplivom politične skupine Hezbolah. Obiščemo križarski grad v Sidonu, kjer je tudi živahen souq – tržnica. Zatem se odpravimo do svetopisemske votline v Magdoucheu, ene najpomembnejših lokacij za tukajšnje kristjane. Po ogledu arheološkega parka in sprehodu po starem delu obmorskega mesta Tyre sledi prosti čas za morsko večerjo. Vrnitev v Bejrut in nočitev. (H*, Z)

5. dan: BEJRUT - Baalbek - Anjar - dolina Bekaa.

Zajtrk. Podamo se na izlet preko mogočne planine Libanon v Baalbek, kjer nas pričakajo čudoviti ostanki templjev nekoč mogočnega Heliopolisa. Gre za enega najbolje ohranjenih rimskih templjev na svetu! Po kosilu nadaljujemo vožnjo po slikoviti dolini Bekaa, ki je znana po vinogradništvu, zato se oglasimo v eni od kleti v Ksari. Po ogledu umajadske citadele v danes armenskem Anjaru, se preko hribov vrnemo v Bejrut. Nočitev. (H*, Z)

6. dan: BEJRUT – LJUBLJANA.

Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

Cenik

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobiRedna cenaAktualna cena
1110 €1110 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb90 €
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb45 €
Doplačila po želji
Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A **5.02 %
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)20 €
Doplačilo za enoposteljno sobo190 €
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 8 dni kritje S - posamično14.47 €

Cena (najmanj 35 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (294 EUR), 4 nočitve z zajtrkom v hotelih 4*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, kjer je potrebno, stroške priprave in organizacija potovanja.Vstopnine po programu so vštete v ceno potovanja (Biblos, ogled vinske kleti v Ksari, templji v Baalbecku, utrdba Anjar, grad Sidon, ruševine Tyre, palača Beiteddine)

VIZA: Slovenci potrebujemo libanonski vizum. Pridobimo ga ob prihodu na letališču v Bejrutu in je trenutno še brezplačen. Potni list mora biti veljaven najmanj šest (6) mesecev na dan vstopa v državo.

Vstop v Libanon ni dovoljen potnikom z izraelskim žigom v potnem listu.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. O zdravju se posvetujte na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si.

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki