REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA, ZIMBABVE, ZAMBIJA, BOCVANA

od
2280€
/Osebo
Južno Afriška Republika, Zimbabve, Zambija in Bocvana
rezerviraj

Termini

 • 27.10.2023
  18 dni
  2180€ + cena letalske karte
  /Osebo
 • 21.11.2023
  18 dni
  2180€ + cena letalske karte
  /Osebo
 • 20.02.2024
  18 dni
  2180€ + cena letalske karte
  /Osebo
 • 23.04.2024
  18 dni
  2180€ + cena letalske karte
  /Osebo

REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA, ZIMBABVE, ZAMBIJA IN BOCVANA

PO NAJLEPŠI OBALI IN NACIONALNIH PARKIH JUŽNE AFRIKE

CENA: že od 2.180 EUR + letalska karta (DOPLAČILO) za najmanj 15 oseb, 2.280 EUR + letalska karta (DOPLAČILO) za najmanj 10 do 14 oseb.

Datumi odhodov: 27. oktober, 21. november 2023, 20. februar in 23. april 2024

ŠTEVILČNA OMEJITEV: MAX. 16 POTNIKOV

10 + 1 ležišče ki bo nekaj ceneje in možnost dodatnih 4+ kapacitet v sosednjih apartmajih direktno na obali oceana do max. 16 potnikov.

18. dnevno POTOVANJE po 4. južnih afriških državah JAR, Zimbabveju, Zambiji in Bocvani

TIP POTOVANJA: Družabno-zmerno avanturistično

CENA POTOVANJA: po mnenju udeležencev, strokovne javnosti (vodnikov) in izkušenih popotnikov, ki so že bili z nami: (zelo) ugodno

PRIPOROČENA FIZIČNA PRIPRAVLJENOST: Obalni položni treking ob obali 2x3km, nekaj krajših pohodniško raziskovalnih izletov, …

BIVANJE NA POTI: od Holliday Inn Expressa, ostalih hotelov, B&B, dveh kultnih starih hotelov iz 30.let, vile na obali oceana, pa do skromnejšega bivanja 3 dni v Zambiji, ki pač spada v tretji svet.

NEKAJ GLAVNIH ATRAKCIJ IN »AVANTUR« TEGA DALJŠEGA POTOVANJA:

Na velikem potovanju po Južnoafriški republiki bomo videli in doživeli min osem nacionalnih parkov, 2 privatna safarija, dva botanična vrta, videli čudovite klife in bele plaže z mivko. Potovanje se bo pričelo v Cape Townu z ogledom mesta in okolice ter prvega Nacionalnega parka (NP1) z Mizasto goro in najlepšimi botaničnimi vrtovi.

V naslednjih dneh se bomo podali do Rta Dobrega upanja (NP2), na poti proti Port Elizabethu pa spoznali lepote te celine, kjer se po obali sprehajajo pingvini in kjer se stikata Atlantski in Indijski ocean (NP3). Z malo sreče bomo videli kite in delfine, v Narodnih parkih pa srečali slone, žirafe, bivole, leve, zebre, leoparde, leguane, krokodile, več vrst opic, veliko ptic in čarobnega cvetja... Nekaj dni bomo bivali v Villi African Queen v Jeffreys Bayu. Tudi v tem okolju je več Nacionalnih parkov z veliko afriških živali, izpeljali bomo tudi treking, ter se za zaključek potovanja podali še v Zimbabve, Zambijo in Bocvano, kjer bomo na reki Zambezi videli Viktorijine slapove, na reki Chobe pa opazovali slone, ki se hladijo v reki in videli plavati krokodile.

Vsak dan se bomo v jutranjih urah, malo po osmi uri, podali na raziskovanja te prelepe dežele in prav gotovo zadnji dan ugotovili, da bi pot lahko še enkrat ponovili – in začeli od začetka…

Skupino bo spremljal vodja poti, v JAR pa bo kot lokalni vodnik skupino prevzel Marko, ki živi delno v Afriki že preko 20 let in je dober poznavalec življenja v JAR.

VODNIK NA TEM POTOVANJU: Slovenec, ki je v Afriki preživel skoraj 4 leta in je ljubiteljski afrikolog (po mnenju častnega konzula JAR Janeza Pergarja največji poznavalec JAR v SLO) in vodi v slovenskem, hrvaškem ali angleškem jeziku

OSTALE OPCIJE: Možnost individualnih skupin (min 8 oseb), s krajšim ali daljšim programom (možnosti nadaljevanja na Zanzibar, Delto Okawango, Madagaskar,..)

1.dan: Zbor potnikov na odhodnem letališču, (Ljubljana, Zagreb, Dunaj, Benetke...) Polet letala s prestopom v Cape Town.

2. dan: Pristanek v Cape Town-u. Po opravljenih formalnostih prevoz do hotela in nastanitev. Po počitku se bomo zapeljali na Signal hill - najlepšo točko z razgledom na mesto in pogledi na Lons Hill (levjo glavo) in Table Mountain (Mizasto goro). Vrnili se bomo v mesto in se sprehodili skozi mestni botanični vrt Company's Garden ter videli nekaj protokolarnih palač. Zaključili bomo na Long streetu, prosto za večerjo v lastni režiji. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja do vznožja Mizaste gore -Table Mountain (NP1), kamor se bomo povzpeli z gondolo. Po vrhu gore se po želji lahko sprehodimo (ca. 1 ura), nekaj časa tudi prosto za opoldanski prigrizek. Sledil bo spust in vožnja do enega najlepših botaničnih vrtov na svetu – Kirstenbosch (NP2). Če nam bo čas dopuščal, bomo pogledali še Rhodes Memorial Park. Zapeljali se bomo do Camps Baya ter mimo Cliftfton Beach in Green Pointa s svetilnikom. Doživeli bomo še enega največjih trgovsko-zabavnih centrov v JAR - Albert-Victoria Waterfront. Prosti čas za drobne nakupe in večerjo v lastni režiji. Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja do najbolj jugozahodne točke afriškega kontinenta, narodni park Rt Dobrega upanja. Po želji se od glavnega svetilnika in vrha hriba spustimo do Cape pointa (1h hoje). Prosto za sprehod ali kavo in prigrizek v lastni režiji. Popoldne vožnja ob obali s postanki v deželi pingvinov Boulders beach (vstop in ogled). Pot bomo nadaljevali do mornariškega oporišča Simons Town, mimo Fish Hoeka, Kalk Baya in St Jamesa do mesta Stellenbosch. Večer bomo preživeli v univerzitetnem in živahnem mestu, kjer bomo lahko po želji samostojno okušali kvalitetna vina, saj je Stellenbosch tudi svetovno znano vinorodno področje. Prosto za večerjo v lastni režiji. Prevoz v hotel. Nočitev.

5. dan: Po zajtrku vožnja ob obali mimo Gordon's Bay in Pringle Bay do območja vinogradov, kjer se ustavimo za degustacijo v vinski kleti (Rivendell). Nadaljevanje do rta Hermanus, znanega po parkih z obilnim cvetjem, tržnico in zanimivimi skulpturami ob morju,… po kitih in delfinih. Nadaljujemo s še bolj zanimivim rtom, to je Rt Agulhas (NP 3), ki je najnižja točka afriškega kontinenta. Po maketi afriške celine se bomo lahko sprehodili in stopili na Kilimandžaro, Atlas, na delto reke Nil. Prosti čas in morda še možnost kopanja. V tem okolju bomo prenočevali. Nočitev.

6. dan: Po zajtrku vožnja mimo Swellendam in Riversdale do Mossel Bay, kjer se ustavimo za sprehod ob svetilniku in malico iz nahrbtnika. Popoldne nadaljujemo do mesta George, drugega največjega mesta v provinci Western Cape, kjer bomo skušali ujeti čas za mestni muzej- vstopnina doplačilo. Tu se nahaja nekaj pomembnih stavb, saj je mesto eno najstarejših v JAR. Naš zaključek dneva bo v mestu Wilderness (NP4) znanem po turizmu, plažah in opazovanju delfinov. Nastanitev v hotelu, prosto za samostojne oglede. Nočitev.

7. dan: Po zajtrku vožnja do vzpetine Belvedere, s katere si vidi daleč naokoli, predvsem pa na kultni 20 m visok most čez zaliv in tudi najbolj znan železniški most v JAR. V Nacionalnem parku Garden Rout (NP 3) se bomo vozili ob morju in jezerih do Knysna Leisure Island. Povzpeli se bomo na klif Knysna Heads, kjer si bomo ogledali škotske gradove »Notzie Castles ob sanjski plaži (ena od najlepših plaž v JAR) in nato nadaljevali do Plettenberg Baya, afriškega Cannesa. Prosti čas za malico v lastni režiji in popoldne nadaljevanje do Natures Valley. V bližini se nahaja Bluekrans, most čez reko, s katerega so možni najbolj adrenalinski skoki in tudi najvišji na svetu (216 m)– bunggy jumping. Proti večeru bomo prispeli v mesto našega bivanja naslednjih nekaj dni - Jeffreys Bay. Nastanitev v Villa African Queen na vzpetini, od koder je pogled na glavno plažo Dolphine Beach. Prevoz v mesto, prosto za večerjo v lastni režiji in sprehod skozi mesto. Nočitev.

8. dan: Po zajtrku se podamo na raziskovanje okolice našega domovanja, zapeljemo se do ustja reke Kabeljous, si ogledamo deltasti izliv reke, jezero in prostrane sipine. Na povratku postanek za ogled »najboljšega desnega vala za surfanje na svetu Supertubes«, po katerem je Jeffreys Bay svetovno znan. Predno se vrnemo v vilo, se ustavimo še v nakupovalnem centru, kjer si boste imeli možnost priskrbeti hrano in pijačo, vse potrebno za »podvige«, ki so v programu v naslednjih dneh. Popoldanski prosti čas lahko izkoristite za igranje golfa v bližini Jeffreys Baya, za sprehode, morda za obisk trgovin »second hand store-ov«, za tečaj surfanja na valovih tik pred vilo ali za kopanje… Zvečer se po dogovoru lahko vrnemo v mesto na večerjo ali pa si pripravimo prigrizek v našem domovanju. Nočitev.

9. dan: Po zajtrku sprehod po mestu Jeffreys Bay in okolici. Pri rtu St. Francis Cap nas čaka 6km dolg Chooka trail treking (po želji seveda) po obalnih stezah, kjer so tudi do 5m visoki valovi, ki udarjajo med čeri. Predlagamo malico (iz nahrbtnika). Nato si ogledamo še St. Francis port, ter St. Francis Village ob kanalih reke Kromme. Temu naselju pravijo tudi afriške Benetke. Povratek v JB, prosto pozno popoldne – kopanje, sprehodi, druženje… Prosto za večerjo v lastni režiji. Nočitev.

10. dan: Po zajtrku odhod v Cheetah park z imenom »Kraga Kamma«, kjer bomo videli nosoroge, bivole, impale geparde, zebre, žirafe... Prosti čas za malico/kosilo v lastni režiji. Ob povratku se ustavimo še v Port Elizabethu in se sprehodimo po starem delu mesta, videli bomo elitni Mill Park in Summerstrand, ter najstarejšo utrdbo in svetilnik. Povratek v vilo, zvečer možnost za prosti čas v mestu Jeffreys Bay in za večerjo v lastni režiji. Nočitev.

11.dan: Po zajtrku vožnja skozi kraje Humansdorp in Hankey, nato nadaljujemo pot po izjemni dolini oranževcev do Patensie. Mesto je ime dobilo po originalnem izvoru Khoi in pomeni "počivališče za govedo". Mesto je središče za kmetije citrusov, tobaka in zelenjave na tem območju. Nadaljujemo z adrenalinskim safarijem z vozniki in 4x4 jeep-i po znanem privatnem parku Pabala. Tu bomo videli veliko živali - zebre, žirafe, noje, kuduje ter veliko vrst ptic, pa tudi cvetja! Če bo čas in volja, se podamo še do umetnega jeza Kouga dam in se spustimo do ustja reke Gammtoos River Moh. Pozno popoldne povratek v vilo in prosti čas za samostojne aktivnosti in večerjo v lastni režiji. Nočitev.

12. dan: Zgodnji zajtrk, saj bo ta dan naš odhod že ob 6.00h. Vožnja do 120km oddaljenega Addo Elephant national parka (NP 4), ki je edini BIG 7 na svetu med nacionalnimi parki. Vožnja z ogledi, vmes možnost postanka za kavo, prigrizek.

Pozno popoldne se bomo vračali skozi Port Elizabeth in se ustavili v velikem trgovskem centru Pier 14 in po dogovoru v mestu tudi večerjali skupaj ( doplačilo) ali v lastni režiji. Pozni povratek v Jefferys Bay po obalni cesti mimo kultne peščene obale Sardinia Bay, kjer je raj za kiterje. Nočitev.

13. dan: Tudi ta dan po zgodnjem zajtrku vožnja do Nacionalnega Parka Tsitsikama (NP 5), kjer se bomo sprehodili (najmanj dve uri) preko 3. visečih mostov in ob modro-zelenih lagunah. Možnost (po želji) vzpona na klife, ali kopanja. Videli bomo še enkrat največji enoločni betonski most na svetu Bluekrans, nato si ogledamo še enega od skritih draguljev v JAR, turističnega naselja pod klifi Eerste River, kjer bomo videli počitniške hiše visokih politikov (na drugi strani pa pločevinaste hiške lokalnih delavcev). Proti večeru povratek v Jeffreys Bay čez hribovski prelaz in skozi rualni del v smeri Humansdorpa. Prosti večer. Nočitev.

14. dan: Po zgodnjem zajtrku zapustimo vilo v Jeffreys bayu in se odpeljemo na letališče Port Elizabeth. Polet letala v Johannesburg in dalje do Victoria falls letališča v Zimbabve. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti (viza), nato prevoz do našega bivališča. Prosto za samostojno potepanje in večerjo v lastni režiji. Obstaja mala možnost za obisk po želji Zambijski strani slapov NP (NP 9). Nočitev.

15. dan: Po zajtrku celodnevni potep po Nacionalnem parku Victoria falls (NP 6). Uživali bomo ob lepotah edinstvenega parka, ki je pod zaščito Unesca. Podali se bomo peš po poti skozi deževni gozd do najdaljših slapov na svetu, ki v širini 1.700m povezujejo Zimbabve in Zambijo. Ustavili se bomo tudi pri kipu Livingstona, odkritelja teh unikatnih slapov. Če bo dovolj časa si gremo pogledati še reko Zambezi z rečnega klifa in most. Po zaključku ogledov vožnja do hotela in prosto za večerjo v lastni režiji. Nočitev.

16. dan: Po zgodnjem zajtrku (lunch paket) se bomo podali na celodnevni izlet v Bocvano (80km), kjer bomo ob edinstveni meji štirih držav obiskali svetovno znan narodni park Chobe. Pravo doživetje bo plovba po istoimenski reki (NP 7), kjer se hladijo sloni, plavajo krokodili, nilski konji, legvani,.. Organizirano etno kosilo. Popoldne bomo plovbo zamenjali za 4x4 terensko vozilo in imeli mini safari po narodnem parku. Uživali bomo ob pogledih na pohode družin slonov, impal, pa tudi levov. Povratek v Zambijo (Zimbabve) v hotel, prosto za večerjo v lastni režiji. Nočitev.

17. dan: Zajtrk. Nekaj prostega časa za zadnje drobne nakupe. Odhod na letališče. Polet letala proti Evropi.

18. dan: Pristanek na odhodnem letališču.

V ceni je vključeno:

* Avtomobilski transferji letališče - hoteli – letališče

* Avtobusni/kombi prevozi s šoferjem po JAR po programu

* 8X nočitev z zajtrkom v hotelih na poti

* 7 X nočitev z angleškim zajtrkom* v Vili VAQ v dvoposteljnih sobah s souporabo kopalnice (na voljo je ena dvoposteljna soba z lastno kopalnico-doplačilo 105 EUR/osebo-OBVEZNA NAJAVA OB PRIJAVI, ČE BO ŠE NA VOLJO) uporabo kuhinjske opreme s hladilnikom, pralnim in pomivalnim strojem,likalnik, fen,

* Vključene vstopnine: Pabala z vožnjo 4x4, Addo NP, Elephant NP, Krago Kammo-Cheetah safari, Tsitsikammo NP, Rt Dobrega upanja NP, vzpon Table Mauntain NP, Kirstenbosch, vstop v rezervat pingvinov, Narodni park Chobe s plovbo, 4x4 safarijem in etno kosilom, Viktorijini slapovi NP, Cape Agulhas NP, safari Pabala z vožnjo 4x4

* Vsi zunanji ogledi po programu

* Vodja poti lokalni vodnik Marko in spremljevalec na poti-slovenski vodnik

*Angleški zajtrk pomeni: samopostrežba s sokom, kavo, kruhom, maslom in marmelado.

Obvezna doplačila: napitnine v lokalih- kjer so obvezne

 • vizum JAR- doplačilo v agenciji – ca. 33 EUR + stroški posredovanja
 • vizum Zimbabve, ki se plača ob prihodu na letališču obvezno v USD-45 za dvakratni vstop
 • drugi zahtevani zdravstveni izvidi, ki na dan objave niso bili znani, v primeru zaostritve vstopnih pogojev zaradi pandemije Covid

Doplačila po želji:

 • zavarovanje rizika odpovedi
 • zavarovanje z asistenco v tujini
 • prevoz do odhodnega letališča in nazaj
 • Addo nacionalni park si je možno ogledati tudi z »rangerji« in 4x4 terenskimi vozili, ki zavijejo tudi iz glavnih cest v divjino- doplačilo na mestu, ca. 25 eur/osebo

Vrstni red ogledov se lahko spremeni, vsi ogledi se izvedejo v celoti! V programu naštete živali se v NP prosto gibljejo, zato se lahko zgodi, da katero od naštetih živali v času našega obiska žal ne bomo imeli sreče videti!

Razpisani datumi odhodov v letu 2023 in 2024:

1.skupina: 27.10.-12.11.2023

NAKUP LETALSKE KARTE DELAMO INDIVIDUALNO- PRED VAŠO FIKSNO POTRDITVIJO POTOVANJA, VAM POŠLJEMO PONUDBO ZA LETALSKO KARTO IN ČASOVNICO LETOV

Ostali termini so letalske karte že rezervirane- skupinska rezervacija:

2.skupina: 21.11.-7.12.2023

1 ET 731U 21NOV T VIEADD*HK14 2230 0650 22NOV W /E 2 ET 847U 22NOV W ADDCPT*HK14 0815 1345 /E

3 notranji let 4.12.PORT ELIZABETH-VFA z enim prestopom 4 ET 829H 07DEC Q VFAADD*HK14 1320 2055 /E

5 ET 724H 08DEC F ADDVIE*HK14 0135 0555 /E

Cena na osebo: 1.356,00 eur (v tej ceni so obračunane letališke takse v vrednosti 490,00 eur)

3. skupina: 20.2.2024-7.3.2024

1 ET 731H 20FEB T VIEADD*HK14 2230 0650 21FEB W /E 2 ET 847H 21FEB W ADDCPT*HK14 0815 1345 /E

3 notranji let 4.3.2024 PORT ELIZABETH-VFA s prestopom 4 ET 829H 07MAR Q VFAADD*HK14 1320 2055 /E

5 ET 724H 08MAR F ADDVIE*HK14 0135 0555 /E

Cena na osebo: 1.386,00 eur (v tej ceni so obračunane letališke takse v vrednosti 490,00 eur)

4. Skupina: 23.4.2024-9.5.2024

1 ET 731U 23APR T VIEADD*HK14 2240 0600 24APR W /E 2 ET 847U 24APR W ADDCPT*HK14 0815 1345 /E

3 notranji let 6.5..2024 PORT ELIZABETH-VFA s prestopom 4 ET 829H 09MAY Q VFAADD*HK14 1320 2055 /E

5 ET 724H 10MAY F ADDVIE*HK14 0035 0555 /E

Cena na osebo: 1.356,00 eur (v tej ceni so obračunane letališke takse v vrednosti 490,00 eur)

Prevoz: glavnino poti po Republiki Južni Afriki opravimo z minibusom in svojim šoferjem. Skoraj vse ceste so asfaltirane.

Razdalje v Južni Afriki so velike. Na naši poti bomo v povprečju na dan prevozili okrog 200 km. Odvisno od ceste, prometa in vremena je potovalna hitrost med 60 in 90 km na uro.

Prtljaga: zaradi lažjega natovarjanja, tudi prahu in morebitnih poškodb ob tresljajih ter premikih priporočamo mehko prtljago (potovalni nahrbtnik ali potovalka), sicer bo tudi kovček v redu. V primeru polne skupine bo prtljaga spravljena v prikolici.

Nastanitev: tekom celotnega potovanja smo nastanjeni v sobah, infrastruktura pa je različna – od lodgev do penzionov in hotelov.

Hrana: zajtrk je vključen vsak dan, kosilo v NP Chobe. Večerje so v lastni režiji. Skupaj bomo našli pravo restavracijo, ki bo primerna za naš okus in žep.

VIZE: Slovenci potrebujemo vizum, ki ga pridobimo na Veleposlaništvu Republike Južne Afrike na Dunaju. Obrazce in točna navodila za pridobitev boste prejeli 4 tedne pred pričetkom potovanja. Vizum za Zimbabve dobimo ob vstopu v državo (brezplačno).

Mladoletna oseba do 18 let mora ob vstopu v Republiko Južno Afriko dodatno predložiti tudi rojstni list v angleškem jeziku.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni. Priporočljivo je cepljenje za rumeno mrzlico. Nekaj splošnih napotkov o zdravju na potovanju si lahko preberete na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si

Več informacij najdete tudi na http://www.zdravinapot.si/destinacije/afrika/juznoafriska-republika

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki