Transilvanija, po poti grofa Drakule - 5 dni

od
419,00 €
/osebo
Romunija
rezerviraj

Termini

 • 24.10.-28.10.2024
  5 dni
  419,00 €
  /osebo
 • /osebo

Transilvanija je skrivnostna dežela znotraj Romunije. Največkrat jo povezujemo z zgodovinskim vladarjem Vladom Tepesem, bolj poznanim kot "Grof Drakula". Na tem potovanju se podamo v mistične Karpate, kjer spoznamo tam živeče medvede, srednjeveške vasice in gradove. Potovanje ima velik poudarek na naravi. Romunija velja za kulinarično pestro in cenovno dostopno deželo prijaznih ljudi.

- vključena tradicionalna folklorna predstava z večerjo

- atraktivna zgodba grofa Drakule

- nepozabna izkušnja opazovanja rjavih medvedov v naravnem okolju v Karpatih

- idilična zgodovinska mesta in slikovita pokrajina v Karpatih

- odličen izlet za družino, razgiban in pester program

- uživanje v odlični kulinariki

1. DAN SLOVENIJA - MADŽARSKA nočna vožnja

Odhod v poznih večernih urah (okoli 22.00 ure iz Ljubljane) ter nočna vožnja skozi Madžarsko. Nočno potovanje s krajšimi postanki.

2. DAN ORADEA - CLUJ NAPOCA - SIGHISOARA večerja, nočitev

V dopoldanskih urah prihod na madžarsko - romunsko mejo in nadaljevanje vožnje v Oradeo, mesto secesijskih fasad. Po prihodu krajši panoramski ogled in nadaljevanje do kraja Cluj – Napoca, nekdanjo prestolnico Transilvanije, danes eno najbolj živahnih in dinamičnih mest v Romuniji. Mesto je eno od najpomembnejših akademskih, kulturnih, industrijskih in poslovnih središč Romunije. Tu stoji tudi rojstna hiša Matiasa Corvinusa – Kralja Matjaža. Vožnja proti mestu Sighisora in večerni ogled mesta.

3. DAN SIGHISOARA - ZARNESTI - BRASOV - BRAN – SINAIA zajtrk, večerja, nočitev

Nadaljevanje potovanja proti jugu v Transilvanijo. Postanek v kraju Zarnesti v Karpatih, kjer so leta 2005 ustanovili zatočišče za rjave medvede (Liberty bear sanctuary) v naravnem okolju na 70 ha površine v hrastovem in leskovem gozdu. Ogled je potrebno predhodni najaviti, zato je obvezna potrditev rezervacije ob vaši prijavi, sicer ne zagotavljamo možnosti ogleda. Nadaljevanje poti v Brasov, mesto ki ga imenujejo tudi „vrata Transilvanije“. Po prihodu ogled glavnih mestnih znamenitosti: črna cerkev, muzeja najstarejše romunske šole... Brasov velja za enega najbolj obiskanih mest v Romuniji. Vožnja v Bran, kjer si bomo ogledali grad grofa Drakule, eno izmed najbolj popularnih znamenitosti v Romuniji. Sprehodili se bomo skozi temačne in skrivnostne sobe polne različnega pohištva ter spoznali nepozabne zgodbe. Po ogledih vožnja v okolico mesta Sinaia.

4. DAN SINAIA - SIBIU zajtrk, tradicionalna večerja s folkloro, nočitev

Ogled mesteca, ki mu pravijo biser Karpatov. Obiskali bomo grad Peles, ki so ga leta 1875 zgradili za kralja Karla I. in ženo Elizabeto. Grad je zgrajen v neogotskem slogu in so ga uporabljali kot kraljevo poletno rezidenco. Velja za enega najlepših v Evropi. Naprej v Sibiu, mesto je eno najpomembnejših kulturnih središč v Romuniji in je bilo leta 2007 evropska prestolnica kulture in nekdanje središče transilvanskih Sasov. Ogled mesta z velikim in manjšim trgom, mostom lažnivcev, katoliško katedralo, evangeličansko cerkvijo. Nastanitev v okolici. Sledi tradicionalna večerja s folkloro v idilični vasici Sibiel, kjer boste doživeli pravi romunski večer ob dobri hrani in domači glasbi.

5. DANSIBIU - ALBA IULIA - MADŽARSKA - SLOVENIJA zajtrk

Zjutraj sledi vožnja do kraja Alba Iulia, ki ima posebno mitsko mesto v romunski zgodovini s pomembno vlogo v nastanku njihovega jezika. Prav tu so proglasili tudi združitev Transilvanije s kraljevino Romunijo. Znamenitost mesta Alba Iulia predstavlja trdnjava v Vaubankem slogu v obliki sedmerokrake zvezde. V popoldanskih urah bomo zapustili Romunijo in pričeli pot proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena vključuje

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 1x polpenzion v hotelu 3*, 1x polpenzion v hotelu 4* in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
 • zunanje oglede po programu
 • večerja s folklorno predstavo
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 35 in 44 potnikov: 42 €
 • med 25 in 34 potnikov: 95 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 73 €
 • zatočišče medvedov (obvezno plačilo ob prijavi, sicer ne zagotavljamo vstopa): odrasli 18,5 €, otroci in študentje 11 €.

DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin pribl. 30 € (vstopnine niso vključene v ceni in jih lahko po želji doplačate na licu mesta)*
  *nekatere vstopnine je možno plačati samo v lokalni valuti

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki