Istanbul, 4 dni - mesto na stiku dveh svetov

od
589,00 €
/osebo
Istanbul
rezerviraj

Termini

 • 20.10.-23-10-2024
  4 dni
  589,00 €
  /osebo
 • 24.10.-27.10.2024
  4 dni
  589,00 €
  /osebo
 • 27.10.-30.10.2024
  4 dni
  589,00 €
  /osebo
 • 28.10.-31.10.2024
  4 dni
  589,00 €
  /osebo
 • 29.10.-1.11.2024
  4 dni
  589,00 €
  /osebo
 • 31.10.-3.11.2024
  4 dni
  589,00 €
  /osebo

Istanbul je mesto, ki ga preprosto vzljubiš in s časoma je tvojih kotičkov vedno več. Užitki na pisanih bazarjih, prijazni in gostoljubni domačini, slastna hrana in srečna melanholija, na drugi strani pa čudovite palače, mošeje in minareti, ki se nežno vijejo proti nebu. Je edino mesto na svetu, ki leži na dveh celinah in kjer se odločno prepleta staro in moderno, tradicionalno in napredno.

- svetovljansko mesto dveh celin,

- raziskovanje med palačami in mošejami

- območje Sultanahmet z Modro mošejo in šestimi minareti in čudovito Agio Sofioza

- vse ljubitelje zgodovine – mogočne mošeje in palača Topkapi, ki je bila sedež Otomanskega cesarstva več kot 300 let

- Istanbul velja za nakupovalni raj, barantanje na Velikem bazarju je pravo doživetje

- križarjenje po Bosporski ožini, ki v prevodu pomeni grlo in kamor domačini od nekdaj prihajajo na svež zrak

- odlična kulinarika, najboljši »jabolčni čaj« in vrhunska turška kava z okusnimi sladicami


Cena vključuje

 • letalski prevoz v Istanbul z vključenimi pristojbinami, oddano prtljago do 20 kg in ročno prtljago do 8 kg (dimenzije ročne prtljage 23x40x55 cm)
 • obrok na letalu
 • prevoz letališče - hotel - letališče
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4*
 • turistično takso
 • lokalnega vodnika
 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja
 • turistična taksa


1. DAN SLOVENIJA - ISTANBUL - ORIENTALSKA PRAVLJICA ZA LAHKO NOČ Nočitev

Zbor na letališču JP Ljubljana in polet v Istanbul, mesto dveh celin. Lega Istanbula obiskovalcu postreže z mešanjem dveh različnih svetov, ki se kljub drugačnosti prav tu zlijeta v popolno harmonijo. Gneča, tradicija, hrup, modernost na eni in zavidljiva zgodovina na drugi strani, so ustvarile veliko znamenitosti, ki vsako leto privabljajo obiskovalce z vsega sveta. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne se bomo z metrojem odpravili do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno živahne Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali; spoznali bomo moderni Istanbul. Sledila bo zanimiva pešpot - po istanbulskem Montmartru, mimo Galata stolpa do Galata mostu, od koder je nepozaben pogled na osvetljeno mesto. V večernem urah so minareti mošej čudovito osvetljeni in nam pričarajo pravo orientalsko pravljico.

2. DAN ISTANBUL - MED PALAČAMI IN MOŠEJAMI Zajtrk, nočitev

Dan namenjen ogledu glavnih znamenitost; doplačilo za vodeni ogled mesta - vključena vstopnina v Topkapi palačo. Za doplačilo priporočamo tudi ogled Cisterne bazilika. Sprehod do Modre mošeje s skrivnostno modro meglico in občudovanja vrednim notranjim dvoriščem s številnimi kupolami in kaskadami, nadaljujemo do cerkve Sv. Modrosti Hagia Sofia (zaradi gneče ni vedno možen vstop, vstopnina za doplačilo) – verjetno ene največjih znamenitosti; naprej do palače Topkapi ali palače turških sultanov, saj so prav v tej palači prebivali sultani, dvorne dame, konkubine in evnuhi. Ustavili se bomo na nekdanjem Hipodromu, ki je služil konjskim dirkam, v katerih so Bizantinci izredno uživali. Cisterna bazilika ali podzemna cisterna velja za neobičajno znamenitost in še danes navdušuje s 336 marmornimi stebri. Zvečer priporočamo večerjo na ladji s tradicionalnim plesom ter trebušno plesalko. Uživali boste ob odlični predstavi in raznovrstni turški kulinariki, pijača vseh vrst je vključena.

3. DAN ISTANBUL - ROŽE - ISTANBULSKA LEPOTICA Zajtrk, nočitev

Prost dan za samostojna raziskovanja. Ob doplačilu priporočamo izlet na Azijsko stran Istanbula. Vožnja z avtobusom čez znameniti Bosporski most do razgledne točke Çamlıca, ki je vedno polna rož. Domačini tu organizirajo piknike, si privoščijo oddih ali samo uživajo v čarobnem razgledu. Tudi mi bomo uživali v izjemnem razgledu, ki nam bo med številnimi vtisi ostal najdlje v spominu. Obiskali bomo novo, trenutno največjo džamijo v Turčiji Çamlıca, ki jo Turki imenujejo kar "istanbulska lepotica". Zavzema 30.000 kv km in je grajena v osmansko-seldžuškem stilu, s pridihom modernega. Glavna kupola mošeje meri 72 m v višino in predstavlja 72 narodov, ki živijo v mestu Istanbul, sprejme pa kar 60.000 vernikov. Peljali se bomo mimo najvišje zgradbe v Evropi, radijsko-televizijskega stolpa. Pot bomo nadaljevali v četrt Üsküdar, najbolj avtentični del Istanbula. Odmaknili se bomo od značilnih turističnih poti in zanimivosti ter spoznali sicer konservativno okrožje, ki hrani enkratne skrite dragulje Istanbula. Od sodobnih mošej, ki jih težko preštejemo, do zanimivih knjižnjic, tradicionalnih trgov in hamam. Moški navdušeno igrajo igro Rummikub, ženske pa posedajo na skalnem obrežju ob Bosporju. Po krajšem postanku bomo pot nadaljevali v četrt Kadıköy. Nekdaj zaspana in nezanimiva četrt, danes velja za eno najbolj živahnih in sproščenih na azijski strani. Poleg živahnih kavarn, galerij in barov ter nepozabno razkošne tržnice in založenih trgovinic, je to četrt umetnikov, njihovih uličnih poslikav in grafitov. Četrt, kjer raziskujemo «drugo stran« Istanbula.

4. DAN ISTANBUL - MED EVROPO IN AZIJO Zajtrk

Prost dan še za zadnje nakupe. Ob doplačilu ogled "Sulejmanija". Sprehodili se bomo do ene najlepših mošej Istanbula, Sulejmanove mošeje, kjer vlada posebno umirjeno vzdušje; tukaj se čas za trenutek popolnoma ustavi. Sulejman Veličastni je sultan, v času katerega je Osmanski imperij doživel vrhunec. Vladar je bil tudi velik podpornik umetnikov in kulture. V bližini se nahajata tudi grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. Za doplačilo priporočamo križarjenje po Bosporju s plovbo po Bosporski ožini med Evropo in Azijo, ob razkošnih palačah sultanov in luksuznimi vilami turške elite, pod obema mostovoma nad Bosporjem. Med plovbo po ožini med Evropo in Azijo, bomo začutili, da je mesto res vez med enim in drugim kontinentom. Istanbul ponuja veliko kulturnih in turističnih znamenitosti, hkrati pa je raj za nakupovanje. Obiskali bomo Grand Bazar, eno izmed največjih znamenitosti mesta. Bazar je prava nakupovalna meka z več kot 5000 trgovinicami, s 16 vhodi in kar 82 ulicami, kjer ponujajo praktično vse: od nakita, keramike, preprog, zlatnine in spominkov, do tekstila, torbic, plaščev in jaken, usnjene galanterije… Če ste ljubitelji kave, čaja in vonja začimb boste uživali na Egipčanskem bazarju ali Bazarju začimb. Nad mešanico barv in vonjev boste naravnost navdušeni. Navdušeni bodo tudi ljubitelji slaščic, saj je izbira turških specialitet naravnost božanska. Vonju baklav, lokumov in raznovrstnih oreščkov se bomo težko uprli. Še bolj zanimivo kot samo nakupovanje je barantanje in obred pitja čaja. Nekaj prostega časa ter odhod na letališče, od koder bomo poleteli proti Ljubljani predvidoma v popoldanskih urah.

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 15 in 24 potnikov 50 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 105 €
 • ogled mesta z vstopnino v Topkapi palačo in lokalnim vodenjem 66 €
 • cisterna bazilika, vstopnina z lokalnim vodenjem 25 €
 • voden ogled Sulejmanija in križarjenje z ladjo po Bosporju 32 €
 • voden izlet na Azijsko stran 28 €
 • večerja v restavraciji na ladji 55 €
 • prevoz do letališča Zagreb po osebi in smeri 30 € (v kolikor je let iz Zagreba)

POPUSTI ob prijavi:

 • otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%

DOPLAČILA na poti:

 • posamezni prevozi z metrojem ali tramvajem pribl. 1,40 € za posamezno vožnjo
 • strošek morebitnih dodatnih vstopnin
 • priporočena napitnina 10 € na osebo (hotelsko osebje, voznik, lokalni vodnik)

Termin

Vaši podatki

Podatki o potnikih

1. Potnik

Vaše sporočilo

Način plačila

Ostali prijavni podatki